Siemanko,
Przedstawiam wam moją autorską piosenkę o podróży motocyklem Jawa 350 na Podhale. Jestem motocyklistą od wielu lat, swoją Cezete, zbudowałem sam od podstaw. Bardzo często podróżuje nią na trasie Oświęcim- Nowy Targ, dlatego postanowiłem nagrać o tym piosenkę.
W tekście piosenki przedstawiłem najważniejsze dla mnie etapy z trasy, możecie usłyszeć w pierwszej zwrotce "Świnna Poręba opór na gaz, Mucharz przede mną jeziora blask". Nie jest to przypadkowe, Świnna Poręba to pierwsze miejsce na trasie, gdzie zaczyna się odcinek 2 pasmowy, co pozwala na wyprzedzanie ciężarówek, które ciągną się przez całe Wadowice, natomiast w Mucharzu można podziwiać wspaniały widok na całe jezioro Mucharskie. Następnym ważnym punktem są oczywiście słynne Patelnie w Chabówce na Zakopiance, które stały się legendą wśród wszystkich motocyklistów.
Po przejechaniu patelni rozpoczyna się nowa 2 pasmowa Zakopianka oddana do użytku w zeszłym roku, co stanowi ekspresowy i długo wyczekiwany łącznik już do samego Nowego Targu i Podhala, na której możemy podziwiać cudowną panoramę Tatr.
Wszystko to co odczuwam, starałem się zawrzeć w tej piosence, chciałem przekazać realną historię, którą może przeżyć każdy motocyklista na tej trasie. Zachęcam do odsłuchu.
https://www.youtube.com/watch?v=lZmoFqDJd2E W załączniku zdjęcie mojej Czesi