Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 18:24:12
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: kogut  (Przeczytany 2050 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kronobel

• Gość
kogut
« dnia: Września 21, 2008, 15:34:53 »

Witam zacni Bracia.
Dziś spotkała mnie niezwykła przygoda, więc postanowiłem się z wami nią podzielić.Ale cofnijmy się w czasie o 10 dni.Obecnie pracuję na stacji paliw Shell (zdzierstwo i dziadostwo spzoo :)  ).Siedzę sobie wewnątrz budynku i patrzę przez okienko jak podjeżdża chłopiec na Streecie.Podnosi kask do góry, ale go nie ściąga.Zostawia a czubku jak się pó¼niej okazało straszliwie pustego łba i sięga po pistolet.Zalewa zbiornik za 80zł, po czym wciska kask na banię i rura.Ucieka.Zdążyłem tylko powiedzieć do koleżanki stojącej za kasą:
-Ty, on spierdala (pardon za te wulgaryzmy ).
I chłopca na ścigu już nie było.
Obok niego tankowali się inni Motocykliści i opisali mi wygląd.
Street poskładany z kilku maszyn.Zbiornik pomalowany podkładem z napisem nabazgranym markerem "kogut".
Tak więc kogut spieprzył a ja zostałem obciążony jego tankowaniem za to że pozwoliłem mu na ucieczkę.Pamiętam jak wściekły bluzgałem i życzyłem mu żeby rozpieprzył się na najbliższym zakręcie.
Dzis byłem na Motobazarze we Wrocku.£ażę, oglądam graty, szmaty i Motocykle, aż tu nagle znajoma maszyna mknie między lud¼mi.Wszyscy odskakują cudem unikając potrącenia przez debila.Po chwili słyszymy jak na placu z tyłu ryczą katowane silniki Streetów biorących udział w jakże slyynnych i mądrych pokazach jakie można zaobserwować tam co giełdę.Momentalnie ruszam w tamtą stronę.Całą drogę rozglądam się nerwowo.Towarzyszy mi jakieś dziwne uczucie.Złodziej jest już tak blisko.Już myślę co by mu tu powiedzieć.A może tylko spisać numery o ile tym razem ma jakąkolwiek blachę ( wtedy nie miał ) i powiadomić gliny że to gościu na takiej i takiej maszynie.Docieram w koñcu na plac i pierwsze co widzę to ryczący Motocykl pędzący prosto w stertę ułożonych cegieł.Prędkość wykluczała jakiekolwiek szanse na wyhamowanie.Motocykl przy sporej prędkości nagle kładzie się na ziemi.Zaczyna koziołkować a zaraz za nim kierowca.Kogut z niesamowitą prędkością na oczach masy ludzi w tym i moich uderza w bardo wysoki krawężnik, po czym przelatuje na drugą stroną i jak szmaciana lalka całym ciałem uderza w stertę cegieł.Widziałem że pó¼niej wstał.Ręce miał jakoś nienaturalnie powkręcane.Z bliska balem mu się przyglądać.Aż do tej chwili mam takie dziwne uczucie w żołądku.Motocykl to jedna kupa złomu.Pokrzywione zalane olejem lagi.Pęknięty dekiel sprzęgła.Roztrzaskany zbiornik paliwa.Teraz mi go cholernie szkoda ale to jest właśnie cena głupoty i chyba jakiejś równowagi która kieruje wszystkim w naszym świecie, a przynajmniej ja tak uważam.Piszę to ku przestrodze tych którym takie bzdety się podobają i tym którzy marzą o wielkiej nieokiełznanej mocy pod dupą.Jawa to naprawdę porządna i poczciwa Maszyna, niesie ze sobą wspomnienia czasów kiedy świat był chyba dużo bardziej normalny.

Brein

• Gość
Odp: kogut
« Odpowiedź #1 dnia: Września 21, 2008, 16:23:51 »

to sobie chłopak poszalał...

von_Majzel

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Września 21, 2008, 16:24:25 »

Nie wiem czy tego goascia zalowac ... kazdy jest kowalem wlasnego losu . On jechal , on przywalil . Dobrze ze nikomu nie zrobil krzywdy . Szkoda mi tylko Twoich 80 zl .

orli175

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Września 21, 2008, 16:30:37 »

Ja powiem szczerze że nie żal mi tych na ścigach wariują  robią co chcą osobiście wole chooperki choć mam 16lat to jak zrobię prawko na motor to kupie chooperka porządnego wygodnie swobodnie.

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #4 dnia: Września 21, 2008, 18:44:46 »

nosił wilk razy kilka...

lluke

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 21, 2008, 19:03:07 »

"i tym którzy marzą o wielkiej nieokiełznanej mocy pod dupą." Nie trzeba mieć wielkiej mocy żeby się poskładać i to na śmierć. Motocykl to nie samochód tu o wiele łatwiej o wypadek więc nie jest to sport dla wszystkich. Co do gościa to ma za swoje. "a taki kogucik był".

SZAJBUS_SzeF

• młody nie głupi
  • Jawer Weteran
  • Jawy, Cezety i Cafe Racery - To lubię! :)
« Odpowiedź #6 dnia: Września 21, 2008, 19:08:26 »

Ja osobiście do Stunterów nic nie mam. Podziwiam ich za odwagę (w koñcu ryzykują zdrowie i maszynę). Katują maszyny ale w dobrym wydaniu. Natomiast "kogut" wygląda mi na człowieka bez wyobra¼ni. Ja na twoim miejscu brachu zapisał bym numery blach, zgłosił go na policje a gdybym go zobaczył to bym mu ręcznie wytłumaczył na temat tych 80zł.  :P
Piwko za rozwagę <beer> Ja bym nie wytrzymał i jeszcze go w tych cegłach dopadł.

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #7 dnia: Września 21, 2008, 20:03:17 »

Szajbus sa stunterzy profesjonaliści, którzy tricki robia na zamkniętych placach z zabezpieczeniem tak by nikomu nie zrobić krzywdy a ich maszyny sa specjalnie do tego przygotowane i nie nadają się do zwykłej jazdy i sa amatorzy którzy nic z nimi wspólnego nie maja ale bardzo chcą naśladować tych pro i często koñczą tragicznie...
W starym Zamościu jest taki plac naprzeciwko stacji (niepamietam jakiej) tuz pod lasem gdzie często spotykają sie stunterzy i robią swoje nawet pod okiem inspekcji transportu drogowego... 
Paweł pewnie wie o tym więcej....
http://mienki1987.blogspot.com/

kamil123

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Września 21, 2008, 20:22:24 »

Cóż, za głupotę trzeba płacić. Jeśli zapisałeś numery, zgłoś gościa na policję niech się tłumaczy z darmowego tankowania. Zwłaszcza, że to Ciebie za to obciążyli. A swoją droga dziwne zasady panują na stacjach, że za to, że ktoś ucieka obciąża się personel. Bo co niby miałeś zrobić? Wybiec za nim i gonić na piechotę? A goście w ogóle mi nie żal.

Pzdr

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 21, 2008, 21:19:09 »

Co do 80 zł to mam spoko kierownika i udało mi się uniknąć tych konsekwencji.Musiałem się jednak trochę nakręcić żeby uszło mi to płazem.

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Września 21, 2008, 21:31:51 »

To trzeba było zobaczyć.Też tak myślałem dopóki nie widziałem jak ładnie fikał koziołki.Po takim uderzeniu mimo tego że wstał to za kilka dni może już sobie zdrowo gnić w łonie matki ziemi.

Maliniak

• Murarz, piekarz, akrobata, z zamiłowania mechanik.
  • Administrator
  • Panie... a kto to poskłada...
« Odpowiedź #11 dnia: Września 21, 2008, 22:44:00 »

I to przez takich debili chca wprowadzić limity wiekowe i pojemnościowe w prawo jazdy kategori A <furious> A mi kolesia wogóle nie szkoda, dobrze że się rozwalił, przynajmniej nikomu krzywdy nie zrobi! Nikogo nie zabije itp, no może maszyny mi szkoda.
Motocykle wciągają jak woźny flaszkę :)