Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 03:59:10
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Sposób naprawy koła.  (Przeczytany 9068 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

michal_350

• Gość
Sposób naprawy koła.
« dnia: Września 13, 2008, 23:15:41 »

Witam . Chciałbym opisać sposób klejenia dętki w Jawie mojego kolegi. Zaczęło się o tego że brakło mu funduszy na nową . A teraz jego technika  :] : Idzie się z kołem (w jego przypadku przednim) i z dętka (dętka musi być przecięta na pół) do piaskownicy napycha się tą dętkę piaskiem i wpycha do koła , gdzie są jakieś nierówności to trzeba podsypać piasku potem idzie się do domu bierze spodnie taty i upycha się w koło naciąga się oponę na rafkę, zakłada się koło i jazda  <lol> :> . Może się kiedyś przyda ta technika  <lol> . Jak widziałem jak on to robił to leżałem na trawie ze śmiechu  <lol> <lol> <lol> <lol>

Jawsim

• Gość
Odp: Sposób naprawy koła.
« Odpowiedź #1 dnia: Września 14, 2008, 00:42:14 »

równie dobrze można wtrysnąć tubę pianki montażowej- przynajmniej koło będzie lżejsze :D

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #2 dnia: Września 14, 2008, 01:02:28 »

"żenuła"

pomijam już ewentualne straty w sprzęcie a tym bardzie w zdrowiu użytkownika

Jak jeszcze raz bedzie coś takiego Twoj kolega robił to daj mu na droge krzyżyk 
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #3 dnia: Września 14, 2008, 11:21:38 »

powiedzcie mi czy to tylko ja czy i wy macie takie wrażenie ze poziom forum drastycznie spada za sprawa turbo kombajnistów, remizowych pakerów i innych tego typu ludzi??
http://mienki1987.blogspot.com/

BoNes

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Września 14, 2008, 12:10:30 »

Przepraszam ja bardzo ! Odwal się od kombajnistów ! jedyni ludzie którzy nie tuningują swoich maszyn  :>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Września 14, 2008, 13:27:11 »

i nowobogackich Jawsimów  :> ;) ale poważnie to już dawno to zauważyłem- same tematy o wymianie dętki itp. Ludzie kochani- ja osobiście wstydziłbym sie przyznać,że tego nie potrafię.

Grzesiek_£

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Września 14, 2008, 20:48:03 »

I tu w zupełności zgadzam się z kolegami Jawsimem i BoNes'em. Sama prawda i tylko prawda. Szacuneczek

Brein

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Września 14, 2008, 21:12:21 »

Też to zauważacie? ;) już od pewnego czasu niektórzy rzadko kiedy zaglądają...

SZAJBUS_SzeF

• młody nie głupi
  • Jawer Weteran
  • Jawy, Cezety i Cafe Racery - To lubię! :)
« Odpowiedź #8 dnia: Września 15, 2008, 09:24:20 »

Nawet ja to zauważyłem. A gdy już widzę tematy o wymianie dętki to zastanawiam się jakie pojęcie ma użytkownik sprzęta skoro dętki nie potrafi wymienić? Niby powinniśmy pomagać ale gdzie leżą te granice? Tak jak powiedział Jawsim. Ja bym się wstydził przyznać że dętki nie potrafię wymienić. A co do tego tematu to twój kolega jest niezły. Nie mam kasy na dętkę=nie jeżdżę a nie ładuje do niej piachu. Ktoś na zlocie miał awarie koła to dętkę zastąpił trawą ale to była wyjątkowa sytuacja.  <cheers>

BoNes

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Września 15, 2008, 16:52:50 »

Z tego co mówisz to winny jest Mienki bo to on pisze każdemu ze jest opcja szukaj i w ogóle. Można przecież nie odpowiadać na posty które się powtarzają codziennie  :>. Jak można zauważyć forum powoli traci elitę  :'(  Niema kto tłumaczyć "tjuningowcom" ze robią ¼le tylko wyskakują pewne osoby z tekstami "śmierć agro tunerom" no i taki kolo od razu odwraca się od tego forum. Taka prawda.

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Września 15, 2008, 18:19:52 »

BoNes połamałeś <lol> mi całą ramę

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #11 dnia: Września 15, 2008, 18:23:09 »

No pewnie wszystkiemu winny Mienki.. najlepiej  odrazu doczepić mi rogi.. znaczy sie uszy królika i wszystko zwalić na mnie....

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Września 15, 2008, 18:30:37 »

Mienki to przez Ciebie trafiłem pod skrzydła MON-u?? <blink>

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #13 dnia: Września 15, 2008, 18:37:56 »

kurde Jawsim skąd wiesz przecież WSI już zlikwidowane.... pewnie użyłeś opcji szukaj i ci wyskoczyły wyniki, wiedziałem ze kiedyś ta opcja szukaj mnie zgubi... ale niestety muszę zmartwić Bonesa; opcja szukaj to nie zerwane więzi i swego króliczka przez nią nie znajdziesz....

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Września 15, 2008, 18:41:28 »

Nie bąd¼ wredny ( nie żeby mi to przeszkadzało-ale wypadało,żeby ktos zwrócił Ci uwagę więc się tego podjąłem ; ) )

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Września 15, 2008, 18:52:30 »

eee tam-przesadzasz- Jawuf i Cezetuf jest sporo- stają się kultowe- teraz starszych modeli jest o wiele więcej widocznych niż choćby 15 lat temu

Brein

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Września 15, 2008, 20:47:47 »

Turbo

nie tylko u Ciebie. ale nie o to chodzi: chodzi o to, że na tym forum długo wiele osób walczyło o to, aby "odchamić" czeskie motocykle, które jak mz i wsk kojarzyły się po prostu z wsią (tą stereotypową, przaśną i zacofaną). I w pewnym momencie nawet się udało, że gdy się taki przedstawiciel - potomek pegieeru na forum zapędził to albo rezygnował i znikał, albo asymilował się z otoczeniem, a tym samym uzyskiwał świadomość motocyklisty, a nie użytkownika motocykla - choćby i pozornie, ale zawsze. A teraz cóż... ja naprawdę nie pamiętam na tym forum takiej durnoty jak ta dętka, a pamiętam chyba drugi dzieñ jak forum stanęło online, ale może przeoczyłem...

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #17 dnia: Września 15, 2008, 21:09:24 »

Brein ma całkowita racje,   wielu jest takich na forum i nie tylko którzy walczyli o godne traktowanie czeskiej marki (poczynając chyba od Milimetra  którego Jawe widzieli chyba wszyscy), sam Brein ze swoja strona zrewolucjonizował oblicze Jawy/CZ, i trzeba przyznać ze Czeskie motocykle naprawdę staja sie kultowe i zyskały trochę szacunku co widać po ich cenach...  problem w tym ze teraz kilku młodych myślących inaczej probuje przywracać  krzywdzący stereotyp Jawera, (każdy wie o co chodzi) obniżać poziom forum (jeszcze są dumni z własnej głupoty),  niszczyć to co inni budowali latami, i sorki możecie mi mówić ze czepiam sie co niektórych ale jak kiedyś żartem było ze ktoś sie spyta jak wymienić żarówkę a teraz co drugi dzieñ trafia sie post pod tytułem jak wymienić dętkę, jak zdjąć koło itp.  ( czekam aż pojawi sie wątek ucieczka przed psami) sorki ale jak nie potrafię tak prostej czynności jak wyjęcie dętki to nie pchał bym sie na motocykl i do jazdy na nim....  na forum trafiają coraz młodsi zapaleñcy ale tylko 1 na 10 daje sie ukierunkować na dobry tor (Szajbus o Tobie mowa) reszta jest pogrążona w takiej głupocie ze aż strach...  I zal serce ściska gdy starzy weterani tego forum zaglądają tu raz na miesiąc tylko po to żeby sprawdzić czy adres nadal istnieje....  i z pewnością nie jest to moja wina....

Tutaj ostrzegam (Motomyszor mi kazał bo już raz zrypke dostałem i mam nakaz ostrzegać o takich wybrykach)

ktoś kiedyś wpadł na pomysł żeby zrobić okres próbny dla nowych adeptów na forum... i coraz bardziej jestem za tym pomysłem... to forum wykształciło niejednego ale obawiam sie ze nie wszyscy dadzą sie ukształtować a szkoda niszczyć to co tyle lat było budowane...

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #18 dnia: Września 15, 2008, 23:35:10 »

SZCZA£A ---->

TERAZ JESTEM NOWY, ULEPSZONY, MNIEJ POUK£ADANY, MO¯NA POWIEDZIEć Z UDAREM....
....ZBOCZONY LATAMI ORGIETEK MECHANICZNYCH W GARA¯U SAM NA SAM ZE SZLIFIERK¡, M£OTKIEM I PRZECINAKIEM....DZIEKI MARYSI SZARE KOMÓRKI PRZENOIS£Y SIę DO DOLNYCH PARTII........
.....WYROCZNI¡ KOÑCEM I POCZ¡TKIEM..
..STRZE¯CIE SIę POSIADACZE POSTÓW KTÓRE MI SIę NIE SPODOBAJ¡..
.....NIE OSZCZęDZę WAS...
DOPADNę WAS, NIE DZI¦, MO¯E JUTRO.....
......CHORY NA SCHIZOFRANIę .........
..JEDNO JEST PEWNE, NIC NIE BęDZIE JU¯ TAK JAK BY£O..........
........ODJEBA£O MI OSTRO, ¯YJE W POPAPRANYM KRAJU.............WIEC TE¯ BęDę POPAPRANY.......
............CO¦ SIE SKOÑCZY£O, NASTA£A ERA Z£A............WUJKA_SAMO_ZLO...........................
.....................................
NASTOLETNIE JAPOÑSKIE MOTOCYKLE S¡ DLA MNIE CIEP£¡ KASZK¡ W ZIMOWY WIECZOREK......NIE POTRZEBNE I BEZ SMAKU. DLA DZIECI.......JESTEM WUJEK_SAMO_ZLO
....PRAWDZIWA UCZTA TO HISTORIA......TAK JAK HISTORIA Z DOMU WSCHODZ¡CEGO S£OÑCA.......I KOT KTÓRY ZROBI£ KOPE NA BETONIE.........JAK PRZYKRO................
KONIEC I POCZ¡TEK
...........ODWIECZNA WALKA DOBRA ZE Z£EM...........OGNIA Z WIATREM....I CZ£OWEIKA Z CZ£OWIEKIEM

...YHY YHY YHY

OH PEOPLE, SINGING HARLELUJA, OH PEOPLE SINGING BLUE HARLELUJA
ZAPRAWDE POWIADAM WAM NASTA£A ERA Z£A, BY£EM, JESTEM I BEDę A RODNIA MOJEGO JAJA POPLYNIE NA WAS..............I TEZ STANIECIE SIE ¬LI..........STRZE¯CIE SIE I ¦PIEWAJCIE:

OH PEOPLE, SINGING HARLELUJA, OH PEOPLE SINGING BLUE HARLELUJA

I BęDZIECIE WIELCY I CISI NICZYM ZORZA PORANNA PRZY CIEP£YM POSI£KU WOJOWNIKA DWÓCH SINO BLADYCH S£OÑC.........I WTEDY RAZEM ZA¦PIEWAMY....OH PEOPLE, SINGING HARLELUJA, OH PEOPLE SINGING BLUE HARLELUJA

YHY YHY YHY..................TERAZ JU¯ TYLKO CZYSTA PRAWDA I JA KRÓL DWÓCH PO¯ARTYCH PRZEZ WOJOWNIKA SINO BLADYCH S£OÑC................................................................
......................................
.......wujek_samo_zlo...............................

OH PEOPLE, SINGING HARLELUJA, OH PEOPLE SINGING BLUE  HARLELUJA

mie to foróm f szczegulnoscj wyhofało i sprowadzjło na słósznął droge
 :P
« Ostatnia zmiana: Września 15, 2008, 23:38:44 wysłana przez Pawel »
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #19 dnia: Września 16, 2008, 00:00:25 »

No w koñcu ktoś gada do rzeczy!
 <thumbup>
 ;]

Całe Szczęście że nie wszyscy są nadęci i stać ich na odrobinę ironi.

Paweł, będem trzymał za Ciebie kciuki <cheers>

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #20 dnia: Września 16, 2008, 00:06:35 »

Całe Szczęście że nie wszyscy są nadęci i stać ich na odrobinę ironi.
<thumbup> <thumbup> <thumbup>
Przecież to w koñcu jest dział Humor...
Więc nie wiem po co te utyskiwania?

A jeśli  naprawdę jest tak ¼le, to są na forum moderatorzy i niech działają.
Kilka usuniętych tematów na pewno nie zaszkodzi, a może wręcz pomoże utrzymać "w ryzach" to nasze, jawerskie forum.

Brein

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Września 16, 2008, 08:32:15 »

1) Ironia to co innego niż głupota.

2) Kretynizm to co innego niż luz

3) Iść trzeba do przodu a nie cofać się.

Motocykle to tylko dodatek - liczą się ludzie - wybaczcie, ale mnie nudzi gówniarstwo stąd taki, a nie inny komentarz...
« Ostatnia zmiana: Września 16, 2008, 09:45:13 wysłana przez Brein »

connect

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Września 16, 2008, 09:56:34 »

dzięki tym forum dowiedziałem się wszystkiego co było jest lub będzie mi kiedykolwiek potrzebne w sprawie jawy i cz. czytam tematy codziennie tylko nie zawsze mam czas napisać (napewno jest więcej takich osób) więc nie mówcie że forum tak mocno podupada. racja wcześniej bywało że osób aktywnie uczęśczczających było wiele ale bytło tak przez kilka dni, a pożniej znowu zostawało ki9lka aktywniejszych osób.taka jest przawda i nie ma co narzekać.

SZAJBUS_SzeF

• młody nie głupi
  • Jawer Weteran
  • Jawy, Cezety i Cafe Racery - To lubię! :)
« Odpowiedź #23 dnia: Września 16, 2008, 16:26:46 »

Może forum podupada przez takich ludzi jak ja? Bo zamiast pisać nowe posty wchodzę na forum i szukam starych postów. Zagłębiam się w wypociny starszych doświadczonych kolegów którzy już nie jeden problem z Knedlem mieli i nie jeden rozwiązali. Jeśli już nie mogę czegoś znale¼ć piszę na gg zacnych Jawerów. Mogę mieć i  "Hero Member" pod nickiem i 10 gwiazdek czy ile się tam należy. Ale prawdziwi "Hero" na tym forum to ludzie którzy już sami o problemach nie piszą bo je znają. Pomagają za to innym mniej doświadczonym. Ci ludzie dalej na forum są. I póki Oni są forum nie upadnie. Tyle chciałem przekazać.

Brein

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Września 16, 2008, 17:39:26 »

no jeśli o Ciebie SZAJBUS chodzi, to gdyby choć połowa młodych osób tak pochodziła do sprawy jak Ty to by nikt nie pomyślał, że coś nie "halo".
Ja pisząc o gówniarstwie w poprzednim poście miałem na myśli gówniarstwo umysłowe a nie metrykalne - żebyśmy jasność mieli.