Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 18:25:18
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Nietypowa decyzja pomóżcie!! CZ czy JAWA  (Przeczytany 8661 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

MOTOPSYCHO

• Gość
Odp: Nietypowa decyzja pomóżcie!! CZ czy JAWA
« Odpowiedź #50 dnia: Września 17, 2008, 15:55:41 »

Dzięki kolego. <thumbup> Piszcie dalej swoje zdanie!!!  <worship>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Września 17, 2008, 22:08:58 »

płacą Ci za otrzymane odpowiedzi czy jak <blink>??

MOTOPSYCHO

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Września 18, 2008, 17:19:54 »

Hahaha!!  <lol> Mi nie płacą za odpowieć tylko od kilometra!!!!  <lol> heheheh. Teraz serjo!! Zbieram wszystkie wiadomości na temat Jaw i Cz  które mogąmi się przydać w przyszłości. Chcę dostać opinię co w którym MOTOCYKLU padało najczęściej a co było jego zaletą!! Odnalazłem niedawno kopalnie części do jaw i cz u pewnego faceta(oczywiście używanych ale w niezłym stanie)  ;)  bo obecnie nabyłem Jawe (od tego faceta sąsiada) i mnam chrapke na Cz. <thumbup> Prosze o opinię!! <worship> Piękna sprawa to forum!! <thumbup>

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #53 dnia: Września 18, 2008, 17:27:45 »

Zbieram wszystkie wiadomości na temat Jaw i Cz  które mogąmi się przydać w przyszłości
Wiadomości i wiedzy pragniesz...Hmmm???
A przeczytałeś już wszystkie tematy na tym forum?
Jeśli je wszystkie "przetrawisz" to  o Jawie i CZ już wszystko wiedzieć będziesz.

Wieki Mistrz Yoda (jawol) Ci to mówi... <lol> <lol> <lol>

MOTOPSYCHO

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Września 18, 2008, 17:41:36 »

Tak mistrzu Jawol!! <worship> Jestem w trakcie przetrawiania ale mi to ciężko idzie i oczy mnie bolą!!  :'(  Więc chciałem usłyszeć skróconą wersje tak tzw. ,,po łepkach'' jak Tatuś mawia!! Dzisiaj usłyszałem opinię od mojego kolegi: Po co się szczycisz że masz Jawe ten złom (zagotowała się we mnie złość  <furious> )?? Ja na to: Ja się ciesze że wogule mam taki motocykl legede i po drugie że sam potrafie go zrobić!!
No wiecie jaki jest zaszczyt jeżeli zrobi się go tymi spracowanymi rękami!! I przejedzie się chociasz pół wsi!! Ludzie wtedy myślą że człowiek wogule coś potrafi!! Pewnie mówią ludzie tak np.:  patrz to ta Jawa która jeszcze wczoraj leżała przy płocie u tego sąsiada z koñca. W moim przypadku taka sprawa to: ZASZCZYT i jeszcze raz ZASZCZYT!! <worship>  Wielki pokłon w strone konstruktorów Jaw i CZ. <worship>
« Ostatnia zmiana: Września 18, 2008, 17:45:47 wysłana przez MOTOPSYCHO »

grucha591

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Września 18, 2008, 22:56:01 »

oj motopsycho myślę ze ta twoja przypadłość z jawami to nic innego jak zwykle zauroczenie ,tak samo jak z kobieta , z początku ci się podoba wkładasz w nią kasę, podnieca Cie, mówisz jej sprośne a czasami mile  rzeczy  a pó¼niej żałujesz wszystkiego, tak wiec przemysł czy zakup drugiej "jawy" czy jak kto woli cezety to dobre rozwiązanie za nim nie jest jeszcze za pó¼no , najpierw zobacz czy wytrzymasz z jedna jawa dopiero pó¼niej decyduj się na córkę nie odwrotnie

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #56 dnia: Września 19, 2008, 01:01:13 »

tak tak Motopsyho...sluchajac i czytajac to forum Twoje szanse na:
-totalne zafiksowanie na temat jawy/cz wzrosnie o okolo 60%  ;)
-przejrzysz na oczy i twoje zafiksowanie pojdzie w kierunku "spidfajtów"o jakieś 40% przy jednoczesnym spadku zainteresowania jawa/cz o okolo 50%
- ban przy rownoczesnym produkowniu denerwujacych tematów i idiotycznych watków wzrasta o 70% jednoczesnie twoje watki staja sie najbardziej poczytnymi na forum

Motopsycho.... nie słuchaj na forum:

Mienkiego- to wschodni barbarzyñca ma jawe w kolorze subaru (sory Turbo nie byłeś pierwszy- jesteś jedynie kopią Mienkiego) i w dodatku ma nawet przeszprychowane felgi na złote z imprezy przez co w krasnym brodzie ma jedyny motór WarcyRycyCeszczy a moze nawet w powecie baaaaa wojewodztwie- obecnie zstanawia sie nad montazem kubełków i klatki bezpieczeñstwa

Luka- ponoć ma starą odremontowaną jawe ale i tak część osób wie że jego fazer bez niektórych częsci z tejże jawy wogóle by nie stał na kołach (koła chyba są od wózka ogrodniczego- takie pogłoski chodzą po forum) a sama jawa do kilku zdjęc była podpierana kołkami a zdjęcia obrabiane kilka nocy w corelu i photoshopie- namęczył sie Luke ale po co jak i tak wszyscy wiedzą co jest grane   

Jawsim- nasz forumowy samuraj z wafenTS...... wielki fan niemieckiej myśli technicznej czyli takich cudów techniki jak lanz buldog, hanomag, traban, warczyburg Z racji nieczystości rasy gardzi tym co nie giermañskie.........obecnie pała żądzą posiadania jakiegoś wynalazkowego nissan i porusza się hondą. Jego motto zyciowe to "moją cnota jest wierność" jak to mawiali panowie z karabinami od pana z wąsikiem i czeszącego sie na lewo.......ja.. ja....... naturlich deutschland, deutschland über alles, über alles in der welt......można by rzec...........

Breina pomimo że moderator nie słuchaj wogole (ponoć informatyk- chodzą słuchy że w tibi zabił innemu userowi forum postać przez co skasował mu konto- od tego czasu ten drugi popadl w depresje i leczy się królikiem plajboja) ...... zaufasz komus kto w avatarze ma szczura o wyrazie twarzy zblazowanego intelektualisty.....
Koleś wogole zaprzedał dusze Kasi (nie to nie jest jego żona czy dziewczyna) Kasia to "hajs", "mamona", "kasa",pieniadze...... Wobraż sobie Moto że sprzedał on swoją jawe  <furious> i kupił sobie drugą  <evil> nie wiem kto by wybaczył taką zdrade szczególnie wymiane na młodzszy model.......bo napewno nie kobieta a Jawa to rodzaj wybitnie żeñski......jednym słowem jakiś niepewny typek kombinujący jak i na czym zarobić kase..... 

Gruchy -ten jakiś nie wyżyty- gada z motocyklami mówi im sprośne rzeczy,ciągle mu się podobaja motocykle a co gorsza go podniecają  zdarza się mu polerować rure w swojej Jawie. Pewnie ¼ródła donoszą żegdyby mógłto nie przepuścił by ani matce Jawinie ani córce Jawie....czego pewie pózniej by żałował jak by go dorwał ojciec Jawy CeZet.... często deklaruje zal z powodu wypowiedzianych słow..........

Jawol to ściemniacz jakich mało na tym forum- udaje że ma motocykl ato tak naprawde model jawy za 23zl do kupienia w tesco. Ja mam np nowego vulcana ale z poczucia przyzwoitości nie chwale się nim stawiając na kostce i robiąc mu zdjęcia tak jak uczynił to Jawol- ktośmi mówił że stuningował on swój mini bike poprez dodanie owiewki wyciętej z okładki z ksiązki swojej młodszej siostry- ot kawałek tekturki a w duzym pomnijeszeniu wyglada jak prawdziwa......

Jacu Frankensztjn.......no ten przechodzi samego siebie.....w sklepie sfotografował się w chromowanym korku od jawy i udaje wieliego bajkera-oczywiście reszty motocykla nie posiada- zwykła oszczedność...... Zadeklarowany szatanista w podpisie ma AVE JAWA-zobacz co znaczy w strołaciñskim Jawa...."pierwszy z upadlych" "bies" lucyfer" "behemot" to tylko nazwy w wersji sofcorowej- w dodatdku szataniści jedzą koty- wiec jak masz kota adomniema że masz to uważaj- Osobiście kota już nie mam- został zjedzo.....zagubiony:)     

Szajbusszef- niewinna istota ktora trafiła na to zboczone popaprane forum-jego rodzice zgłaszali sprawe na policji że forum to destruktwnie wpływa na psychike ich dziecięcia- niestety sprawa się "rypła" bo forum jest na serwerze kubañskim a papcio Fidel czesze niezła kase na udostepnianiu miejsc serwerowych na podobne fora jak to. Jeszcze troche i chlopak w baniaku bedzie mal sieczke albo co gorsze gnojówke....

Bones- to osoba skrzywdzona przez Naszego Ostatniego Srawiedliwego  w skróce NOS (wyjasnienie dla wszystkich fanów tuningu co znacza te naklejki na samochodach)  Chlopak wslawilsie spektakularnie exxxtremalnym tuningiem ursusa c330 poprzez sprzęgnięcie cyrkulatki ciagnika i rozrzutnika gnoju- na poczatku startował tym piekielnym rydwanem w zawodach driftowych na poznañskim torze (ponoc wałki na rozrzutniku kręciły się w rytm muzyki którą tworzył przycinając drewno na cyrkulatce w czasie jazdy) Jest zamieszczony na forum film z jazd kwalfikacyjnych Bonesa tuż przed samym wyścigiem : http://www.wrzuta.pl/film/u1ffnHNwWA Całośc niezbyt się sprawdziła jako driftowóz i teraz służy jako obieraczka do rzodkiewek a że sezon na rzodkiewki krótki ..........no cóz       

Także sam widzisz Motopsycho kogo tu można słuchać... kogo by nie słuchac to najczęściej pomył sie trafi. Miałem opisać wszystkich forumowiczów bo noc dluga ale dostałem telefon z pogróżkami prawdopodobnie od któregoś z Naszych Wielkich Podróżników bo zaproponowali mi wycieczke do lasu mówiąc coś co brzmiało jak "łan łej tiket"- ja tam nie wiem boje sie, chce żyć...
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

lluke

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Września 19, 2008, 08:32:39 »

Pawel poprostu brak słów <lol> <lol> <thumbup> <cheers> Jesteś wielki <worship>

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #58 dnia: Września 19, 2008, 08:54:48 »

ale sam siebie już nie opisał:
Pawel-  cichociemny skądś bierze najlepszy towar na rynku i nie chce się podzielić adresem dilera, stad jest tak kopnięty.. chodzą słuchy ze ten towar nocami przerzuca widłami przez wschodnia granice razem z rumunami i krasnalami ogrodowymi...podobno ma tez rycząca jawe chopper w kolorze ormo (jako dziecko był w klubie małego ormowca) na której  podażą przez zamośc i udaje ghost ridera (ma nawet biale wdzianko i widły, trupia czaszka nie pasowała mu pod kalesony wiec nosi królicze uszka ), strasząc bezbronne dziewice  stad ma przydomek wujka _samo_zło i najmniej przyjaznego moderatora....

a tak w ogóle to Gratuluje Paweł rewelacyjnie wszystkich podsumowałeś jesteś wielki  <cheers> <punk>
http://mienki1987.blogspot.com/

grucha591

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Września 19, 2008, 09:11:10 »

paweł czarny braccie daj pyska !!! :>

MOTOPSYCHO

• Gość
« Odpowiedź #60 dnia: Września 19, 2008, 17:03:47 »

Paweł nie bajaj się mi też grożono  <lookaround> !!Dziękuje ci za zapoznaniem z użytkownikami!! <thumbup> Niestety Już sfiksowałem na temat jawy od dawna  ;) !!!Dzięki wujaszku samo zło  <worship> mój panie!!!!! ;) A z tym Breinem ja bym sobie nie wybaczył że sprzedałem swą kobiete(Jawe)towarzyszyła bi mi do śmierci.  <no> <thumbup>
Kolego grucho...... Ja nie jestem zauroczony ja jestem zakochany w tych Czeskich potworach!!!  <drool> Nie z takimi przypadkami wytrzymywałem!!  <thumbup>
Przepraszam że się wszystkim nie przedstawiłem <oops> !!!
więc: Motopsycho- Chłopak ze wsi który jest zauroczony w wszystkich motocyklach starszej daty(bez obrazy dla Jawy) ;) !! Stara się ocalić od zapomnienia i zniszczenia (bądz dewastacji przez jakiegoś dupka) pięknych starych Motocykli(np.WSK,SHL,JUNAK,SOKÓ£,I¯,ITP...)!! Kocha także NRD-oskie cuda(Trampek) oraz polską serję fiat (126p,125p, oraz fso polonez :P;) !! Lubi podkręcić i przykręcić swoją Jawke 50 oraz reanimować swą Jawe ts 350!! Dwoi się i troi żeby pozostałości po kultórze pięknych motocykli nie przysłoniły SKUTERKI RÓZNEJ MA¦CI  <furious>  <no>   <hammer> !!! Nienawidzi tej kupy plastiku!!! To więc narazie tyle o mnie!!  ;) PONAWIAM PYTANIE!!! Chcę dostać opinię co w którym MOTOCYKLU padało najczęściej a co było jego zaletą!! MIANOWICIE CZ I JAWA!!
« Ostatnia zmiana: Września 19, 2008, 17:12:45 wysłana przez MOTOPSYCHO »

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Września 19, 2008, 17:36:19 »

po pierwsze- popracuj nad ortografią. po drugie- dla jednego coś jest zaletą dla innego wadą
po trzecie- kazdy motocykl jest inny- jeden będzie bezawaryjny a drugi przeciwnie
po czwarte- nie męcz ludzi
po piąte- kobietę tez mamy Ci wybrać lub doradzić?
po szóste- najpierw pytasz-potem kupisz a jak będziesz niezadowolony to znowu wszystko będzie na mienkiego bo doradził Ci CZ, z resztą co by nie było to i tak przez niego....

gringo

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Września 19, 2008, 18:36:03 »

buhaha zrobił sie kabaret, masz Pawle talent, niedługo może nawet i Ani Mru Mru czy Pazure wygryziesz ;) ale co do tematu MOTOPSYCHO, krótko jesli bardziej wolisz klasyke we¼ cz/472.6 czyli 12v najlepiej/ lub jawe 634, a jak odwrotnie to we¼ jawe 632(ts ze starym silnikiem tak zwanym żeliwiakiem) lub jawe 638 /ts z nowszym silnikiem i wstaw ewentualnie sprzęgło od cz/
« Ostatnia zmiana: Września 19, 2008, 18:39:43 wysłana przez gringo »

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
« Odpowiedź #63 dnia: Września 19, 2008, 18:58:30 »

....UHY..... UHY.....

wujku samo zło,
święta to prawda co prawicie,
nie ma tego złego co by na jeszcze gorsze nie wyszło

<yes>  <lol>  <thumbup>  <lookaround>

Już wiadomo kto powinien zostać nienajświętszą wyrocznią  forum <punk>
 :P

lluke

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Września 19, 2008, 21:05:04 »

Paweł opisuj dalej jestem ciekaw co jeszcze na innych wymyślisz <lol> <lol> wielki <cheers> dla ciebie

Tymczasem ja spadam na  <beer>

MOTOPSYCHO

• Gość
« Odpowiedź #65 dnia: Września 19, 2008, 21:12:07 »

OOOO kolega Jawsim mnie dobił tą odpowiedzią apropo Ad.5 do kobiet nie mam szczęścia.  :( Co innego do motocykli  <thumbup> Ad.4 Męczyć was dalej będe!!!  <thumbup>  Ad.6 Jak już to będzie moja wina!!! Lecz nie sądze że żle będzie.  ;) Nie martw się o mnie ,,nasz forumowy samurau z wafenTS''  ;)  <thumbup>
Nareszcie gringo odpowiedział sensownie na moje zapytanie!!!! Wielkie dzięki!!
Dalej prosze o tak sensowne wypowiedzi jak napisał Gringo.  <worship> Prosze nie robić burdelu!!! Za przeproszeniem!!  <hammer>  <worship>

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #66 dnia: Września 19, 2008, 22:17:05 »

to jak juz wskrzeszamy na forum prawo pierwszej nocy to ja rezerwuje pierwsze miejsce w kolejce....  <lol>
http://mienki1987.blogspot.com/

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #67 dnia: Września 19, 2008, 23:14:32 »

Paweł, mnie pominołeś <blink> :):)

to pewnie dlatego, że ostatnio mało się udzielam:)

Jutro na zlocik jawą. znowu:P

Pozdrawiam

BoNes

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Września 20, 2008, 09:09:34 »

Rispekt  :>