Witajcie.Przyszedł czas abym to i ja się pochwalił swoja maszyną albo to co z niej jest na chwile obecną

.Motocykl od 1985r. w rękach jednego właściciela. Po pewnym okresie zacząłem go użytkować jako młody gówniarz i zachciało mi się udoskonalać to i owo :DOd kilku lat stała w piwnicy i czekała na lepsze czasy.Silnik kilka lat wstecz po remoncie przejechał może z 50km. Szlif cylindrów, regeneracja wału, nowe łożyska i uszczelniacze i jakieś tam pierdoły.W zeszłym roku w lipcu ją wyciągłem na pole aby ujrzała światło dzienne. Po aplikacji paliwa i podłączeniu akumulatora zagadała jak za dawnych lat

.Padł temat odnowy i tak do tego czasu się z tym bawię

.Na chwile obecną prace wyglądają tak:Jawa złożona żeby stała na kołach. Rama wypiaskowana i wymalowana proszkowo na czarny mat, tak jak i reszta innych elementów. Zbiornik i boczki również wypiaskowane czekają na lakiernika.Nowe łożyska w kołach, w główce ramy.
Zawieszenie zregenerowane ( nowe tulejki, nowe nakrętki z uszczelniaczem, nowy olej )Z racji że koło z przodu udało mi się kupić w idealnym stanie z wypolerowanym bębnem oraz nowymi szprychami oraz idealnym chromem na rafce stwierdziłem że na tył też musi być coś ładnego padła decyzja na kupno nowej rafki oraz szprych

Tak że na chwile obecną motor jest złożony tak żeby stał na kołach. Obecnie muszę kupić nowa instalacje alby ruszyć z pracami dalej.
Myślę że na bieżąco będę informował o postępach prac
Oto kilka fotek