Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 15:51:41
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Dobry niedrogi kurier  (Przeczytany 2075 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

kamil123

• Gość
Dobry niedrogi kurier
« dnia: Czerwca 17, 2008, 16:45:54 »

Panowie, potrzebuję wysłać wał i cylindry do Ruszczyka. Jakim kurierem najlepiej/najtaniej? Bo w usługi naszej poczty nie wierzę za bardzo.

Pozdrawiam

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
Odp: Dobry niedrogi kurier
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 17, 2008, 18:35:20 »

z tanich i szybkich gls, albo opek,
http://mienki1987.blogspot.com/

MOTOMYSZOR

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 17, 2008, 19:23:31 »

Kurde.... wiem że to nieładnie anty-reklamę robić ale czemu wszyscy ślą do niego wały i cylindry a potem narzekają (bo bardzo często potem ktoś pisze że coś nie tak).

Poszukaj w swojej okolicy kogoś kto ma uznanie i renomę i jemu oddaj.
Ja kupiłem tłoki, wszystkie łożyska i zaniosłem to do warsztatu w Olsztynie który ma naprawdę wysoką renomę. Może zapłaciłem trochę więcej ale wiem że zrobili dobrą robotę.

Tym bardziej polecam taką opcję że na moje pytanie w tym warsztacie o gwarancję roboty na wał odpowiedziano mi że dają ale  do drzwi wyjściowych.  A czemu? Właściciel wytłumaczył mi że wał to na tyle delikatna konstrukcja że jak mi spadnie na ziemię czy poobija się w samochodzie czy będę składał silnik bez wciskarki to co oni będą winni ze coś nie tak.....
Uczciwie i bez mydlenia. A wał i szlif zrobili rewelacyjnie.
« Ostatnia zmiana: Czerwca 17, 2008, 19:29:01 wysłana przez MOTOMYSZOR »

kamil123

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 18, 2008, 16:17:16 »

Też chętnie zrobiłbym to na miejscu, ale nie znam w okolicy porządnego warsztatu, który by się tego podjął a nie chcę oddawać tego do "pana Kazia". Poza tym zamawiam jeszcze trochę gratów do Jawy więc będzie wszystko za jednym razem.
Dzięki Panowie, paczka już wysłana, mam nadzieję, że nie będzie żadnych problemów.

pzdr

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 18, 2008, 16:26:02 »

czemu wszyscy ślą do niego wały i cylindry a potem narzekają (bo bardzo często potem ktoś pisze że coś nie tak).
Kto narzeka na Ruszczyka?! Chyba tylko ktoś kto ma 50 zł, a chciałby zrobić kapitalkę silnika. U niego płaci się sporo kasy, ale jest pewność, że wszystko jest ok. Wiadomo przecież, że za dobrą robotę trzeba odpowiednio zapłacić.
Ja sam korzystałem z jego usług i byłem zadowolony.

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 18, 2008, 16:50:51 »

Ja wysłałem wał i cylindry pocztą polską.Nawaliłem styropianu jak szalony i wszystko zabezpieczyłem najlepiej jak umiałem.Ruszczyk też odesłał to w moim opakowaniu.Wszystko poszło pięknie w obie strony.Zapłaciłem 30 zł.