Nie wiem Czy jest temat o elektroniku, ale czy ktoś miał z tym doczynienia ?? Ukraiński ... https://www.olx.pl/oferta/zaplon-elektroniczny-bezstykowy-iz-49-jawa-350-ts-mt-dniepr-k-750-CID5-IDjjBbF.html
Sam musisz sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto za 700zł kupić silnik prawdopodobnie do remontu...
Czyli 700 silnik+2.5 tyś remont silnika. Lepiej poszukaj jakiejś cezetki bez papieru z silnikiem na dawce.
Może lepiej poszukaj używanych cylindrów i daj do szlifu na dobrych jakościowo tłokach.
Żeliwo to żeliwo, byle od 350. Tłoki almot są całkiem spoko, AK 20. 4motor je ma, 4jawa ma chyba czeskie. A jak nie to Marek z Poznania też ma.
Tłoki to nie problem. Tak jak napisał xepher. Są anodowane Almotowskie, są czeskie dostępne. Szukaj używanych cylków i rób szlif. za tą kwotę to raczej rewelacji nie będzie na takim zestawie...
Cylindry żeliwne do jawy lub Cezety są takie same. Mam jakieś stare Cylindry mogę Cię poratować jak chcesz, tylko nie pamiętam po którym szlifie one są, musiałbym zobaczyć.