Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 14:17:38
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: nowy zakup... czy sie opłaca...  (Przeczytany 4936 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Taxido

• Gość
Odp: nowy zakup... czy sie opłaca...
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwca 13, 2008, 21:43:03 »

Anonse sa tez w sieci,jest troche ofert,tylko radzicie kupic cos aktualnie zarejestrowanego,a polowa jest bez papierow,a te z papierami maja ceny jak dla mnie zaporowe. Na razie staram sie zrobic jak najwiekszy przeglad ofert. Z czesciami do TS 350 chyba nie ma zadnych problemow?

MarcinS

• Jawer Weteran
  • Yamaha Virago 535 '93
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwca 13, 2008, 21:55:19 »

Ja swoją TS wypatrzyłem na allegro. Miała papiery, ale na wcześniejszego właściciela. Jednak była ciągłość umów. Jawa nie była palona od 13 lat. Stała w bloku w piwnicy. Cena była przystępna: 550pln. Co prawda wsadziłem w nią już chyba drugie tyle (a może i więcej), ale liczyłem się z tym kupując tego sprzęta.
Miałem farta. Moto był w dobrym stanie. Po wsadzeniu aku i czyszczeniu ga¼nika Jawa odpaliła od kopa.
Teraz stoi już zarejestrowana na białej blaszce <thumbup>
Ale wcześniej kilka tygodni śledziłem allegro i inne giełdy internetowe oraz gazety i szukałem.
¯yczę więc powodzenia w poszukiwaniach  <cheers>

Taxido

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwca 14, 2008, 17:29:45 »

Kupic za 500zl i wlozyc w sprzet 500 zeby byl zdolny do codziennej eksploatacji to nie duzo,mozna powiedziec wrecz okazyjnie:)
Dzieki,napewno powodzenie sie przyda:)  <cheers>

connect

• Gość
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwca 14, 2008, 19:16:09 »

ja swoją kupiłem za 500zł. miała jeszcze ważne oc.wsadziłem w nią jakieś 250zł i musze ją tylko pomalować. to koszt około 150zł w zkaładzie lakierniczym

Taxido

• Gość
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwca 14, 2008, 23:24:20 »

Cos drgnelo w poszukiwaniach,znalazlem u siebie w miasteczku Jawe TS 350, '89 rocznik, kolor czerwony, oplacony, opapierzony za 300 zl... jest tylko jeden problem...prawdopodobnie (wedlug wlasciciela) rozsypaly sie lozyska na wale. Co radzicie?

gringo

• Gość
« Odpowiedź #30 dnia: Czerwca 14, 2008, 23:56:40 »

w suemi jak sa kwity, czemu nie??? regenerujesz wał i wiesz co masz i spokój na długo:P proste:P

Taxido

• Gość
« Odpowiedź #31 dnia: Czerwca 15, 2008, 00:04:10 »

Jaki to moze byc koszt tej naprawy? Wy pewnie zrobilibyscie to sami,ja nie wiem czy dalbym sobie rade,pewnie musialbym skorzystac z czyjejs fachowej pomocy.

gringo

• Gość
« Odpowiedź #32 dnia: Czerwca 15, 2008, 00:23:20 »

no no :] kto wie gdybym miał werkstat napewno sprobowałbym sam:] ale tego raczej nikt z nas sam ni erobi:] a koszt?? mysle cos 300-350zł

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #33 dnia: Czerwca 15, 2008, 08:44:02 »

jak ruszysz wał to i wymienisz komplet simerrów i jak sie jeszcze okaże ze jest próg, wymienisz i tłoki plus szlify to razem cię to chapnie jakieś 800 zł maks.... a jak regeneracja wału to ruszczyk...
http://mienki1987.blogspot.com/