Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:35:42
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Cel ideał czyli moja 634-7  (Przeczytany 1155 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jawer87

• Świeżak
  • *
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
Cel ideał czyli moja 634-7
« dnia: Października 15, 2017, 12:03:51 »

Witam tutaj będę sie dzielił tym co związane z moja Jawa i jej remontem:) Kilka slow o mojej 350.
Jest 1983 rok mój tata kupuje ja jako nówkę mając wtedy Ok 20 lat(cieżko pracował i odkładał na nią). Dzieki niej poznaje moja mamę bo to wlasnie jadąc nią pierwszy raz zwrócili na siebie uwagę ;D Jawą nakręcił 18000 km i do tej pory nie była rozpołowiona. 634 po tym jak kupił samochód (moskwicza) przestała Ok 15 lat w stodole, zapomniana i przykryta siankiem  :( Na szczęście nikt nie zdecydował sie jej zezłomować. Pare lat temu zabrałem ja z rodzinnego domu i postanowiłem zabrać sie za przywrócenie jej życia i blasku. Pomalowałem pare elementów, odświeżyłem to i tamto i zapał sie skończył. Znowu jawa stoi pare latek aż do dziś kiedy to została uruchomiona i przejechałem na niej z kilometr ;D Teraz jest juz czyściutka, nawoskowane lecz brakuje jej troche do ideału min. musza być nowe opony, nowe kierunki, zapodziała sie prawa pokrywa silnika i w planach jest regeneracja przedniego zawieszenia oraz na montaż czeka zapłon sovek. Proszę was o pomoc w niektórych sprawach związanych z remontem bo jest to pamiątka rodzinna której nigdy nie sprzedam. Będę sie dzieli relacjami pozdro koledzy
« Ostatnia zmiana: Października 15, 2017, 12:05:50 wysłana przez Jawer87 »