Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 06:56:38
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Ostanie pożegnanie ostatni bas  (Przeczytany 5174 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
Ostanie pożegnanie ostatni bas
« dnia: Kwietnia 23, 2008, 21:30:57 »

motocykl stoi u mnie . Wpadłem na dość głupi pomysł by to jego rumak go odprowadził poraz ostatni. Co o tym myślicie ?? Oczywiście ja bym go dosiadł ponieważ tesciowa zadecydowała zebym to ja weszedł w jego posiadanie lub go sprzedał jednak ja nie chce zeby tak go oddać za smeieszna kase .Problem jest takie ze nie moge go odpalić wciskam start i nie odpala nie rusza rozrusznikiem nie pyka wogóle nic. ¦wiatła sa kierunki tez wszystko oprócz startu rozebrałem przełącznik ale wszystko wygląda ok .Jak sprawdzic rozrusznik nie wykręcając go?
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

Brein

• Gość
Odp: Ostanie pożegnanie ostatni bas
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 23, 2008, 21:57:04 »

Gustaw pomysł jest kontrowersyjny... pomyślałeś o rodzinie?- w koñcu motocykl kojarzy im się bezpośrednio... ale z drugiej strony to forma hołdu, którą każdy motocyklista zrozumie - rozważ, jakimi kategoriami będzie patrzyć rodzina.

Zacznij od najzwyklejszego sprawdzenia kabli tzn połączeñ - może jakiś się obluzował. Druga sprawa - jak sprawdzić? podepnij na krótko pod aku - jeśli zakręci - wina leży pomiędzy magicznym guziczkiem a rozrusznikiem. Jeśli nie ruszy - rozrusznik padł.

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 23, 2008, 22:00:51 »

Co to za motocykl?

Brein

• Gość

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 23, 2008, 22:09:23 »

dobra motocykl chodzi ( suzuki savage 650) zapomniałem ze tu trzeba klamke sprzegła wcisnąć zeby zapalił. Rodzina sie zgadza na eskortę motocykli nie gadałem z nimi ze ja pojade własnie tym motocyklem

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 23, 2008, 22:12:52 »

Czy autor tematu zezwala na przeniesienie do usuniętych za kilka dni? problem wydaje mi sie rozwiązany....

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 23, 2008, 22:21:30 »

tak w sobote mozna usunąc powiem jak było. A co myślicie o tej paradzie a ja na tym motocyklu on by pewnie chciał zebym nim je¼dzil tyle gadaliśmy jechałem nim . bo nie wiem co Wy mi powiecie

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 23, 2008, 22:32:45 »

Zbierz kumpli motocyklistów. Tych kolegów z forum którzy mieszkają niedaleko Ciebie...

My z Batmanem i z klubem Jawa Team żegnaliśmy naszego kolegę (jawera) Micha, który zginął w sylwestra......

Kosa86

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 23, 2008, 22:39:03 »

ja jestem na pierwszym miejscu, tylko gustaw musi mi dac swoja jawe, bo moja sprzedalem a drugi jest w trakcie remontu

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 23, 2008, 22:43:23 »

Ja zapraszam wszystkich im wiecej tym lepiej rodzina jest pod wrazeniem tego ze motocyklisci sie trzymaja razem wiem jak ktos moze to zbiórka o 15 w ćmielowie przy kosciele.

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 23, 2008, 23:01:21 »

Ja niestety na pewno nie dotrę. Dopiero jutro robie próbne odpalanie.

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 24, 2008, 01:23:11 »

Panowie sorki za  <offtopic> ale dlaczego ostatnimi czasy widzę tematy które zaczynają się postami jakby wyrwanymi z kontekstu???? <blink>
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 24, 2008, 20:30:12 »

Gustaw to bardzo piękne żeby Motocykliste żegnali Motocykliści. Ja osobiście proponuje jednak wybadać delikatnie sprawe, ale zazwyczaj jest to bardzo przychylnie przyjmowane przez rodzine- jako wyrazy współczucia i solidarności.

Niech np. każdy weżmie i nalepi na lampe kawałki czarnej taśmy (np krzyż) albo na lusterko zawiąże czarną huste. W ubiegłym roku pożegnałem dwóch kolegów i zawsze zapierało to dech w piersiach a rodzina była szczęśliwa że tyle osób pamęta i jest solidarnych w tragedii...

...ja prywatnie też bym chciał mieć taki pogrzeb...   
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 24, 2008, 22:26:44 »

rodzina sie zgodziła. jutro spotykamy sie o 15 przed kosciołem ma byc pare motocykli , nie duzo poniewaz dopiero zaczynał swoja przygode z  savage .  ma to wygladac mniej wiecej tak ... ja zaraz za trumna motocykle za mna w dwuch rzedach za nimi rodzina i cała reszta tylko nie pamietam czy zaraz za trumna ma isc ksiadz czy nie ma takiej koniechnosci? Co do chyst to juz troche za pó¼no a ja nie mam ich na tyle...kaski mamy miec załozone czy nie??

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 25, 2008, 00:48:02 »

Gustaw nie powiem Ci dokładnie jak to ma być -bo sam nie wiem jakie są oficjalne protokły w takich sytuacjach. Ze swoich dośwaidczeñ zaporponuje żeby poprostu kupić kilka metrów czarnej żalobnej wstążki i poprostu przywiązać ją na każdym motocyklu np na lusterku. Za trumna ponoc ma iśc ksiądz (mozna próbowac inaczej ale nie wiem czy klecha nie jest jakiś zmanierowany i nie bedzie robił problemów -co jest w takich okolicznościach drażliwe). Słyszałem że jest zwyczaj położenia na trumnie kasku zmarłego- na ile to jest prawdziwe to nie wiem- tak słyszałem i w sumie widziałem coś takiego. W każdym razie na wszeslkich uroczystościach oczywiście kaski z głów. W czasie jazdy obowiązuja na głowie.
Póżnej po pogrzebie możecie pojechać (wolno kolumną) w miejsce gdzie zginął i tam zapalić znicze...

Przede wszystkim to obowiązuje spokój i powaga - jazda na kole odpada z przyczyn obiektywnych... <dontgetit>

•        
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

gustaw

• Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 25, 2008, 18:36:42 »

byłiśmy odprowadzić Radka było nas z 20 motocykli i skóterów ja jechałem pierwszy na jego motocyklu za mną reszta a za motocyklami juz normalnie. z tego co mi Tata powiedział bylo bardzo ładnie i Hołd motocykliście został oddany.  :)

Batman

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 25, 2008, 21:40:55 »

My z Bakiem jak żegnaliśmy kolegę (co zginął w sylwestra) to motórami podjechaliśmy alejką prawie pod sam grób i... zagrzmiały famfary z rur wydechowych. Szczerze mówiąc nie wiem czy to był spontan czy wcześniej było z księdzem ugadane (pozwolenie na wjazd prawie pod grób).