Hej
Z czasem przyjdzie mi malować Jawe ..
Tak się zastanawiam..dużo osob maluje jakiekolwiek elementy metalowe czy tez pochodne w warunkach domowych..czy to elementy do aut motoru..
Sa to amatorskie warunki..jakiś pistolet..sprężarka.... farbe z reszta dodatkow zrobia nam na gotowo w sklepie.. i nie raz już widziałem takie malowania i naprawdę wygląda to tak jakby się oddalo do normlanego warsztatu gdzie by nas ladnie skasowali z $...
Zapewne nie jeden z was tez to robi .. i teraz mam do was pytanie..
Pomyślałem ze również sam pomaluje ..cokolwiek aby popróbować..
Jakiego pistoletu używacie ..jaki pistolet kupic?? No raczej nie jakiś szmaciak ale tez nie wiadomo za jaka $.. chyba..
Sprezarke mam mala 24l ..ale widziałem ze na takich małych daja rade.. aby trzymala tylko wysoko ciśnienie..miedzy pistoletem a sprężarka reduktor i ustawiają ciśnienie 2,5-3 bara.
Jak to wygląda u was co byście doradzili ?
Dodam jeszcze ze na tych mieszankach utwardzacz farba itp. to nie mam pojęcia ile i co dodac chociaż większość robi to na oko.. ale w sklepie akurat u mnie gdzie sprzedają farby robia na gotowo czyli przygotują farbe i reszte potrzebnych "płynów" w odpowiednich proporcjach aby później to wszystko wymieszać..
Jaka jest kwestia na koniec lakieru..jaki lakier..jaka proporcja i z czym wymieszać? Np. 50ml lakieru + iles tam % czegos tam ..

Wiem ze elementy najpierw trzeba wytrzeć benzyna ekstrakcyjna ... po malowniu pistolet wymyc benzyna czy tez nitro..
To mówicie jak to u was wygladaaa trochę teorii się przydaaa