Obrotomierz od skody? Pytanie która wersja, bo były dwie(przynajmniej patrząc na to jaki u mnie leży na półce i co jeszcze było w rapidkach). Jedna produkowana w czechach i kompletnie ich wynalazek, druga to mera-lumel robione u nas(środek) ale dla czechów. Ten drugi wepniesz, pierwszego nie bo mam takowy i on potrzebuje tylko jeden sygnał, ale przy dwusuwie kłamie sygnały a podpięcie sygnału z obu cewek powodowało tylko zwarcie na zapłonie i nie dopalało na garach.
A co potrzebujesz? Sygnał z cewki, konkretniej to co dostaje z platyny/impulsatora. Mera lumel ma dwa terminale sygnału i przy dwutakcie też działa poprawnie, ale musi na dole mieć znaczek mera lumel w prostokącie. Ten w dwusuwach działa.
Palowski mam, zaraz wkleję zdjęcie, on działa tylko na czterosuwowym silniku i do dwugarowej jawy nie da się go podpiąć, bo zapłon dostaje wtedy &^*(. Wiem bo sprawdzałem i mam jeszcze gdzieś film co się działo jak był w obwodzie, szkoda bo fajny znajdek, bardzo rzadki. Może kiedyś go sprzedam, na razie niech leży.
To ten:

Jak coś takiego znajdziesz, bardzo rzadki obrotek.