Jako że czekam na kilka gratów z Czech to przy Jawie obecnie nic nie dłubię ale za to wziąłem sie za BMkę.
Przez kilka ostatnich dni podłubałem trochę przy motocyklu i wydłubałem:Przyjechały nowe Handbary od GS-a 1150 , z zamontowaniem ich był mały problem ponieważ kąty gięcia kierownicy w Rce są inne niż w GS-ie a w handbarach nie ma możliwości regulacji.
Drugim problemem były końcówki przewodów hamulcowych, mam przewody zmienione na te w oplocie i końcówki przy pompach zapewne maja inny kształt niż oryginalne przez co kolidowały trochę z wycięciami w handbarach.
Musiałem trochę pokombinować i podszlifować plastik w jednym miejscu ale finalnie handbary są już zamontowane
Paczka z BMWstore
Tutaj już po montażu

Tak motocykl prezentuje się teraz po przeróbkach z ostatniego miesiąca , podwyższona kierownica , handbary i nowy stelaż pod szybę.

W międzyczasie nakleiłem sobie odblaskowe paski na ranty felg , normalnie maja kolor jak widać a w nocy odbijaja światło na biało.
Miałem już te paski w innych motocyklach i w tym postanowiłem tez nakleić.

Tak jak planowałem wcześniej okleiłem folią carbon osłonkę przewodów paliwowych oraz obudowę tylnej lampy i lampkę tablicy rejestracyjnej.

Ostatnio znalazłem w szufladzie taki akcesoryjny przewód z wtyczką od mojej ładowarki do akumulatorów Cetek-a , ułatwia ona podpięcie prostownika w pojazdach gdzie dostęp do klem jest utrudniony.
W połowie kabla ładowarki też jest taka wtyczka i można odpiąć od ładowarki krokodylki i kabel ładowarki bezpośrednio podpiąć do tego przewodu.
Postanowiłem to założyć do motocykla bo łatwiej mi będzie ładować akumulator z bezpośrednim podłączeniem do klem niż przez to mini gniazdo z boku, wtyczka zamontowana jest pod siedzeniem.

Przy okazji podłączyłem od razu prostownik aby podładować akku.

Tak wygląda obecnie kokpit , strugam właśnie mocowanie gniazda zapalniczki i usb które będzie po prawej stronie uchwytu Ram.

Z najbliższych planów , jak widać motocykl nie ma kanapy bo pojechała do MVMoto na obszycie .