Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 14:20:06
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Nawigacja w tablecie na motocyklu.  (Przeczytany 3084 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kutron RIP

• Jawer Weteran
  • Jawasaki rider :)
Nawigacja w tablecie na motocyklu.
« dnia: Sierpnia 31, 2016, 17:30:50 »

Siema !

Wpadł mi w recę tablet i chciałbym go używać jako nawigację w tankbagu na motocyklu. Czy ktoś zna lub ma jakąś aplikację nawigacyjną offlinową (bez połaczenia z internetem)? Może być jakiś inny patent co by niepłatny ??
    Status GG
Jawa 350/634.7 12v,
CZ 350 472.5 6v
Jawa Babetta 28 - 1972 r.
CBR 1000F SC 21 1988 r.

saszek5

• Jawer Weteran
  • Jedziem tam :D
Odp: Nawigacja w tablecie na motocyklu.
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 31, 2016, 17:35:40 »

Możesz pobrać obszary polski w Googlemaps i używać bez netu

MarcinS

• Jawer Weteran
  • Yamaha Virago 535 '93
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 31, 2016, 19:45:34 »

Jeżeli tablet na androidzie, to MapFactor Navigator. Do wyboru płatne mapy TomTom, albo darmowe OpenStreet Maps oparte o mapy Google. Oczywiście offline. Używałem na komórce i sobie chwaliłem. Tylko obsługa wymaga przyzwyczajenia. Baza fotoradarów, asystent pasa.

sebaxll

• Starszy Jawer
  • Cz 350 12V, Jawa 300CL
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 31, 2016, 19:56:02 »

Czyli takie mapy które nie "pobierają danych pakietowych" czyli nie korzystaja z internetu to dzialaja jak zwykla nawigacja i laczy sie przez GPS??

grzesiek

• Świeżak
  • *
  • CZ 175, jawa 50, HONDA CB 750 oraz HONDA CB 1300
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 31, 2016, 21:22:08 »

program OsMand a potem mapy ump.waw.pl tamporadnik co i jak darmowe mapy bardzo dokladne nawet szlaki lesne są więc mapka na drogęi do turystyki pieszej. Z racji działań związanych z poszukiwaniami ludzi w terenach lesnych oraz otwartych mogę śmiało polecić.

Kutron RIP

• Jawer Weteran
  • Jawasaki rider :)
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 31, 2016, 21:26:45 »

Tak, to jest tablet na androidzie.
    Status GG
Jawa 350/634.7 12v,
CZ 350 472.5 6v
Jawa Babetta 28 - 1972 r.
CBR 1000F SC 21 1988 r.

MarcinS

• Jawer Weteran
  • Yamaha Virago 535 '93
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 31, 2016, 21:44:03 »

sebaxll tak. MapFactora używam w starym telefonie (Xperia J) bez karty sim. Przez WiFi mapy zgrane w pamięć telefonu i normalnie włączam GPS w telefonie, włączam aplikację i jak złapie sygnał to jazda. Wersja androidowa ma ten plus, że dla poszczególnych typów tras (autostrada, droga krajowa, lokalna itp.) można przypisać własną prędkość maksymalną, co poprawia dokładność wyznaczania czasu przyjazdu. Teraz mam tel z WP8 i tej funkcji trochę mi brakuje.
Są tryby dla auta, roweru i pieszo.

Bimberpołudnie

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 31, 2016, 22:44:50 »

Próbowałem jeździć z nawigacją 7 cali w tankbagu. Nie byłem zadowolony. Jak słońce świeciło z góry - nic nie widać. Jak padał deszcz nic nie widać. Widać dobrze było tylko w nocy... nawigacja w końcu zległa gdzieś w szufladzie a jej miejsce zajął smartfon. Na motocyklu zamontowany poprzez wodoszczelny uchwyt rowerowy. REWELACJA - szczególnie po sparowaniu z intercomem na blututh. Widać wszystko, słychać wszystko a jakość taka, że ludzie dzwoniący do mnie nie wierzą, że właśnie rozmawiają z facetem krojącym po S7 czy A4 dwie paki.
Odnośnie programu - polecam automapę - jeździłem jakiś czas z lewusem i mistrzostwo świata. Po aktualizacji softu na 6.0 musiałem coś wymyślić, bo hołek nie chciał już współpracować. Wrzuciłem map me i nie narzekam. Brak co prawda bazy fotoradarów, ale patrzę po znakach. Potrafi wywalić komunikat ze za 300 metrów lekko w lewo, co okazuje się jechać na krzyżówce pod kątem 90stopni prosto. Co ważne jest darmowa, legalna, offline i nie zajmuje dużo, bo możesz swobodnie wgrywać i usuwać mapy poszczególnych krajów, a Polsce województw.

ozzy

• Świeżak
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: Września 04, 2016, 13:58:02 »

Jeśli chodzi o nawigacje na tableta to ja jezdze na IGO my way, mogę polecić. Ściągnij sobie w Internecie albo jak coś to ja mam to mogę Ci przesłać na czasie.
    Status GG