Ja w tym roku w PZU zapłaciłem 115 zł, gdzie w poprzedniej ubezpieczalni zażądali ode mnie około 170 zł. Poszedłem do PZU dali mi tą polisę za 115 zł, więc byłem zadowolony. Po paru miesiącach przyszedł do mnie list że zweryfikowali moją polisę i wyszło, że muszę jeszcze dopłacić 90 zł. Pierwszy raz olałem. Jak przysłali ponaglenie zapłaty to odpisałem im szybko, że podałem wszystkie dane dostałem ofertę która mi się spodobała i podpisałem umowę. Napisałem że to co zrobili jest zwykłym naciąganiem, oszustwem i złodziejstwem w biały dzień! Jeżeli by mi dali taką polisę za pierwszym razem to bym jej nie podpisał, bo konkurencja miała lepsze oferty i jeżeli ktoś się pomylił w weryfikacji polisy za pierwszym razem to nie jest moją winą i ja za to nie będę ponosił odpowiedzialności. Odpuścili tylko pewnie trzeba i tak w przyszłości szukać innego ubezpieczyciela bo dowalą cenę jak za zboże :/
A koledzy zamiast się tylko przechwalać polisami, powiedzieli by jak taką polisę wynegocjować bo jak wiadomo forum jest po to aby sobie pomagać