Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:10:20
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Jak zorganizować zlot?  (Przeczytany 4499 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bakczysaraj

• Gość
Jak zorganizować zlot?
« dnia: Lutego 06, 2008, 22:38:28 »

Jak to sie ma w świetle prawa, co brać pod uwagę?? W ogóle jak wygląda organizacja takiego małego zlotu

Batman

• Gość
Odp: Jak zorganizować zlot?
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 07, 2008, 08:34:51 »

Najważniejsze i myślę, że najtrudniejsze co musi zostać spełnione to załatwienie powiedzmy ze trzech ogródków piwnych <lol> :>

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 07, 2008, 13:11:34 »

Jak my z M4riushem organizowaliśmy zlot, to nie braliśmy pod uwage strony prawnej tego przedsięwzięcia. Jeśli chodzi o samą organizację to dużo pracy i czasu trzeba na takie coś poświęcić, chyba że powiesz paru kumplom żeby przyjechali do Ciebie i będziesz mówić, że "ZLOT" zorganizowałeś   :P

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 07, 2008, 13:28:58 »

Właśnie o to chodzi, po co Ci strona prawna... Ja nie byłem na zlocie ani w Piotrawinie, ani w Krośnie ale jak widziałem zdjęcia i filmy to organizacja była na super poziomie....
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2008, 14:57:24 »

To na co trzeba zwrócić uwage? napewno kibel, kosze, jakaś mała scena dla kapeli, ogrodzenie z taśmy?

jakieś konkurencje, grill? to wystarczy?

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Lutego 07, 2008, 15:43:56 »

kilku odpowiedzialnych sporawych kolesi co by pilnowali porządku, chyba,że to grupa znajomych. jakieś zaplecze techniczne- bo w Gostchorzu rano było serwisowanie przed śniadaniem i masa klamotów się przydała.
konkurencje najlepiej takie ,które nie są niebezpieczne mocno a jak już to w dzieñ jazda na moto, a wieczorkiem fizyczno-umysłowe po piwu lub dwóch.

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lutego 07, 2008, 16:34:50 »

jakieś konkurencje, grill? to wystarczy?

To sprawa indywidualna, jednemu wystrczy, żeby tylko muzyka była i piwo, a drugiemu trzeba załatwić kibel (pachnący rzecz jasna), miejsce do spania, kapele a nie radio, nagie kobiety, konkurencje w ktorych można wygrać markowy sprzęt itp. Mam nadzieje, że zrozumiałeś o co mi chodzi. Jak organizujesz zlot to raczej wiesz dla kogo i czego ci ludzie sie spodziewają po nim.

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lutego 07, 2008, 16:41:47 »

chodzi o impreze tak około 25-30 maszyn, w tym połowa to znajomi. chodzi też, żeby już na pierwszej imprezie wyglądało profesjonalnie zorganizowane.

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lutego 07, 2008, 17:41:39 »

nie ma bata na profeske przy pierwszej organizacji <no>
jeśli będą "koledzy kolegów" to polecałbym zorganizować kogos do pilnowania dobra wszelkiego by ochronić je ode złego. inaczej będziesz jak gospodarz przyjęcia urodzinowego- non stop zapierdol , głodny, z nikim se nie pogadasz i nie będzie Cie na żadnej fotce.

a propo's pachnącego kibla wysoki33 <lol> <lol> ale mi zrobiłeś przypominajkę <lol> <lol> na I L.Z.S ( lubuskim zakoñczeniu sezonu) <cheers>

Hubertus

• Użytkownik techniki
  • Starszy Jawer
  • Srdcem a rozumem
    • rumble garage
« Odpowiedź #9 dnia: Lutego 07, 2008, 19:04:37 »

Innymi słowy: Doświadczenie jest to coś, co posiadasz chwilę po tym, kiedy tego bardzo potrzebowałeś"

Wszystkiego nie da się przewidzieć, dużo zależy od tego, jaki przedział wiekowy będziesz gościł (bynajmniej nie chodzi o maszyny a o ich użytkowników ;) ), generalnie już po tym powinieneś przewidzieć niektóre  z niespodzianek...
Jawa typ 634; 12Volt-VAPE + Velorex 562
Kawasaki GPz 750 KZ 750E
Kawasaki GPz 900 R

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Lutego 07, 2008, 19:29:53 »

Podstawowym założeniem jest, że nie wpuszczę na swój teren nieletnich, kiblostihli, ludzi bez kasków, prawka albo bez tablic. wszyscy uczestnicy maja być pełnoletni i je¼dzic legalnie. oczywiscie droga na teren zlotu będzie prowadzić przez "bramkę", na której kazdy dostanie identyfikator mojej roboty z numerem rejestracyjnym i liuczbą pasażerów. tak to wymyśliłem.

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lutego 07, 2008, 19:46:29 »

... a na szyję założona zostanie specjalna obroża z ładunkiem wybuchowym zdalnie odpalanym na wypadek, gdyby ktoś poszedł się wylac poza teren zlotu-do lasu... <lol> :> ;)

prosze o definicję terminu kiblostihl.

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lutego 07, 2008, 19:57:53 »

kiblostihl: skuter made in plastik

sory, ale jeśli byłoby 30 osób, w tym połowa znajomych, to te obce 15 osób chyba da sie zapamietac..

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #13 dnia: Lutego 15, 2008, 22:15:06 »

¦cigacz nic złego skuter również ważne jest to w jaki sposób koleś traktuje swą maszynę i co potrafi o niej powiedzieć i przy tym umie sie zachować . Ja jak bym miał zorganizować zlot to jak bym miał kumpla (mam) na sedesie to bym go zaprosił jeśli by na to zasługiwał . Jednak prawda jest ze ludzie z plastika skutera i zabytka maja całkowicie odmienny charakterek ( chyba ze ktoś ma te 3 zabawki na raz ). Skuterowiec tylko by je¼dził , Plastik palił gumę , a zabytek pyrkotał 50km/h ............    ale tak naprawdę to co napisałem to jedno gówno bo liczy sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CZLOWIEK!!!!!!!!!!!!!!!! a nie maszyna
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

bakczysaraj

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Lutego 15, 2008, 22:31:25 »

wiem ze czlowiek.

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #15 dnia: Lutego 16, 2008, 02:55:05 »

liczy sie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!CZLOWIEK!!!!!!!!!!!!!!!! a nie maszyna
Jeśli robisz zlot człowieków to ok. każdy człowiek mile widziany
Ale jeśli zlot jest Jawy to powinny być Jawy a jeśli zlot jest HD to też powinny być HD a nie skutry.
Jak byś się czuł "z Jawą" na zlocie Hondy albo skutrów  <scared>
Co innego jeśli zlot jest ogólny to wtedy każde moto może przybyć.

Co do przyjeżdżania na "markowe" zloty innymi markami to kiedyś przeczytałem trafne określenie takiego stanu: "czułem się jak pedał na zlocie feministek"     (może dokładnie nie zacytowałem ale myśl zachowałem)