Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:12:06
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Niebieska katana i karetka- czyli skośny klasyk zamiast knedelka.  (Przeczytany 16454 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

j@wa

• Kudłaty durnowaty reperuje stare graty
  • Jawer Weteran
Odp: Niebieska katana i karetka- czyli skośny klasyk zamiast knedelka.
« Odpowiedź #75 dnia: Grudnia 27, 2015, 19:59:17 »

Też dziś wietrzyłem "Brzydule".
Wiać nie wiało ,ale było nie za ciepło.  ;)

P.S
Mojej grupy z klasykami granatem od pieca nie oderwiesz.

Jawa 638.0 '87r
Jawa 638.5 Velorex 562 '86r

I coś tam jeszcze.

Wojaczek

• Jawer
  • Cebra, Zygzak, Szadoł i Intruder.
« Odpowiedź #76 dnia: Grudnia 27, 2015, 21:45:34 »

Andrzej u nas było 12' ciepła. Mnie po prostu korciło sprawdzić jak się to bydle prowadzi. A,że samemu nudno ;) Aśka przetestowała nowe ciuchy przy okazji.

Wojaczek

• Jawer
« Odpowiedź #77 dnia: Lutego 28, 2016, 11:38:41 »

Do stada dołączył diabełek- '92 Kawasaki ZXR400. Malowanie takie bo taką miał fantazję poprzednik. I pewnie przygody też. Grunt,że cały i prosty i sprawny bo na wystawy i tak nie będzie jeździł. Wbrew pozorom ciężko o niezłe 400. W tym po podstawowym przeglądzie budżet nie przekroczył zakładanych 4 z przodu. Z zakupem motocykla ma się rozumieć. Jak komuś się nie chce szukać to kilka suchych danych:

398cm3, R4, 16V, 67KM gdzieś pod czerwonym, zawias przód- upside-down ,pełna regulacja, tył tak samo, tarcze i zaciski jak w siódemce i starej dziewiątce. Masa coś około 183kg. Wbrew pozorom niezły z tego diabełek, bardzo fajny na tor, na nie-tor  niekoniecznie bo zawias twardy, pozycja złożona, a i charakterystyka mało uliczna...chociaż :D

Póki co przywieziony (Holandia), pakiet startowy olej, filtry,klocki,świece,napęd i jedna guma. zarejestrowany ( polecam zakup na f-vat marża- mniej ceregieli niż z kupnem maszyny na PL blachach) , założone coś do montażu tablicy i kierunków na tył. Byle do wiosny.
« Ostatnia zmiana: Lutego 28, 2016, 11:44:22 wysłana przez Wojaczek »

Wojaczek

• Jawer
« Odpowiedź #78 dnia: Lipca 25, 2016, 14:18:56 »

Nowe stare sztuki : wszystko od jednego dostawcy u którego podstępnie wykupuję co ładniejsze sztuki.
Dołączył do nas model 1993, Kawasaki ZZR 600 oraz (tu już kolega przygarnął) ZXR 750 ostatni model. Z ZZR jestem szczególnie zadowolony bo stan jego jest wyborny a osiągi i spalanie bardzo przyzwoite. Podobnie jak CBR w kawie jest kompletna fabryczna dokumentacja,instrukcja,karta serwisowa i narzędzia. Okazyjnie podróżuje nim Aśka. Wzięty jednak głównie dlatego,że był ładny :P
« Ostatnia zmiana: Lipca 25, 2016, 14:26:43 wysłana przez Wojaczek »

sebaxll

• Starszy Jawer
  • Cz 350 12V, Jawa 300CL
« Odpowiedź #79 dnia: Lipca 25, 2016, 18:02:41 »

B. ładnie zachowane japońskie klasyki. Takim ZXR jeździłem kiedyś jako pierwszą japonią. :D