Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:06:55
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Słodzimy Panowie!!  (Przeczytany 11357 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
Odp: Słodzimy Panowie!!
« Odpowiedź #50 dnia: Stycznia 10, 2008, 00:55:52 »

Racja, racja...   ale że powitalni brak to się witamy "na trasie" czyt. na forum-tam gdzie się spotkamy  <thumbup>
Może to tez jest argument "na plus" tego  forum?

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #51 dnia: Stycznia 10, 2008, 01:14:32 »

no fakt,temat zboczył z kursu ale co tam.
-widać,że ludziska na tym forum lubią po prostu ze sobą gadać- nie ważne są tematy-ważne towarzystwo.
fakt,że czasem jakiś topic zmienia się w paplaninke jak u cioci na imieninach. ale za co tu winić Jawerów skoro się czują swobodnie.
a sądząc po tym jak długo działamy bez admina to znak,że jesteśmy samodzielni. kurde gdzieś ktoś na jakimś motoforum napisał,że na "wolnej strefie ludzie są jak wielka rodzina" tylko nie pamiętam na jakim i ni diabła nie znam nicku tego kto to pisał. ja uważam,ze administrator czasem psuje zabawę. nie każdy i nie zawsze. ale gdyby znowu pojawił się zarząd i co gorsza wkradł by się rygor to moglibyśmy stać się jak inne fora.czasem to aż chciało by się przenieść do kompa i zasiąść przy wielkim stole przy <beer> i fajeczce jak ktos pali i gadać do rana.

Brein

• Gość
« Odpowiedź #52 dnia: Stycznia 10, 2008, 08:10:45 »

Ku¼wa Panowie hmmm... i Panie

ja się wyłamię :)

Co Wy tu robicie? - kółka różañcowe z włażeniem sobie w dupsko tonąc w wazelinie? - o sobie samych piszemy w trzeciej osobie? - może jeszcze ołtarzyk trzeba postawić? i te ochy i achy...  :o

Jest jak jest i super, ale im więcej o tym się mówi, tym bardziej się pierdoli, a fanatyzm w żadnej wersji nie jest dobry. Jak te "Ochy" i "achy" czytam to mi się żółć ulewa.

<offtopic>
Koleżanka  <cheers>- miło widzieć, ale nie róbcie z tego koñca świata :) bo wygląda to na bandę wygłodniałych i potrzebujących dowartościowania dzieciaków (ja wiem, ze tak nie jest, bo Was mniejwięcej znam) ale z boku właśnie tak to widać.
 <offtopic>

a co się tyczy samego tematu to Panowie (i Panie) kurcze! nie ma kto Was głaskać, że sami się musicie?, ja wiem, że zima i do sezonu jeszcze trochę, ale bez przesady  <hammer>

<offtopic>
i jeszcze jedno: Jawsim podaj proszę maila.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2008, 08:45:01 wysłana przez Brein »

madras30

• Gość
« Odpowiedź #53 dnia: Stycznia 10, 2008, 10:19:12 »

oj Brein spokojnie, odrobina nieskromności nikomu nie zaszkodziła. Piszę dlaczego tu jestem i dlaczego tu mi sie podoba- to wszystko natomiast co do wielu innych for- to niestety prawda. Wejd¼ i poczytaj zresztą na pewno to wiesz. Do tej pory nie wiem dlaczego awans społeczny czyli przesiadka na maszynę lepszej klasy powoduje iż często woda sodowa do głowy uderza zapominając , że wół cielątkiem był.  O tych co od razu stali sie "motocyklistami" wsiadając  na min 500ccm albo szpanując odkurzaczem -to całkiem inna historia. Poza tym na prawdę dobrze się tutaj czuję i fakt klimat jest wyjątkowy  <cheers>.
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2008, 10:21:22 wysłana przez madras30 »

henryk_o

• Gość
« Odpowiedź #54 dnia: Stycznia 10, 2008, 10:33:13 »

Cytat: Brein
Ku¼wa Panowie hmmm... i Panie
Jak te "Ochy" i "achy" czytam to mi się żółć ulewa.

...no to chyba zimowa depresja :)

Brein

• Gość
« Odpowiedź #55 dnia: Stycznia 10, 2008, 11:15:36 »

Nie depresja tylko mi szczena opadła jak przeczytałem ten temat, ale katalizatorem mojego postu była polewa koleżanki z pracy, która przez ramię mi zerkała i w pewnym momencie skwitowała to w taki sposób, ze żal cytować, ale... muszę przyznać, że trafnie niestety (zresztą zbieżnie z tym co chwilę wcześniej pomyślałem).

wiecie, mnie to rybka, ale to wygląda jak kółko różañcowe:

"jestem taki zadowolony, jesteście wspaniali, a jak ja wam mówię, że wy to wy powiedzcie, że ja i humor od razu mi się poprawi" ALLELUJAA ALLLELLUUJAA!!!

wzruszyłem się do łez...

cezet175

• Gość
« Odpowiedź #56 dnia: Stycznia 10, 2008, 11:31:14 »

TO JA WAM COS POWIEM KOBIETA NA FORUM I ODRAZU ZAMIESZANIE :):):)

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #57 dnia: Stycznia 10, 2008, 11:32:29 »

Ja uważam, że gdyby wszystko tak na poważnie odbierać, to z tej całej powagi ,że tak powiem, hmm... zesrać by się szło! Brein popatrz na ten temat z przymróżeniem oka. Nie traktujmy wszystkiego tak serio.

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #58 dnia: Stycznia 10, 2008, 11:51:47 »

Hej Brein wyloozój  <beer>
Puki pogoda za oknem nie pozwala jechać to kiełbie we łbie pływają...

I Witam Serdecznie Koleżankę ! Centralna polska się kłania ;)

Brein

• Gość
« Odpowiedź #59 dnia: Stycznia 10, 2008, 11:56:05 »

a w sumie... uj z tym... może i racja że jak dupa od siodła nie boli to kiełbie we łbie  <cheers>

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #60 dnia: Stycznia 10, 2008, 12:04:12 »

Brein, ale jak sama nazwa tematu wskazuje, temat właśnie od tego jest żeby sobie nawzajem trochę posłodzić, ja traktuje go dość lu¼no, ba nawet z mocnym przymróżeniem oka. To coś typu "co was wkurza?" tylko w drugą stronę. Ze strony obserwatora faktycznie wygląda jak kółko terapeutyczne, ale co z tego? W koñcu czemuś te kółka służą ;) Tak czy inaczej jednak faktycznie ostatnio tematów o snach, zJawach itp. jest coraz więcej, myślę, że wynika to z tego, że jak już nie raz pisałem spora większość mankamentów i ogólnie o Jawach/CZ jest już na forum opisana. Ja na forum zaglądam codziennie, ale nie zawsze się loguję bo od dłuższego czasu nie ma za bardzo o czym pisać. Jakby nie tematy tego typu to forum mogło by trochę podupaść, bo w ogóle ludzie by się nie udzielali, jedynie ci którym nie chce się używać wyszukiwarki. Podejrzewam, że sporo osób które kiedyś udzielały się aktywnie na forum, teraz tylko ograniczają się do przeglądania. Może faktycznie jeśli już mamy dyskutować o czymś innym niż Jawy/CZ to mogły by te tematy być bardziej wyrafinowane, no ale jak na razie ważne, że w ogóle są. Tak, że  <cheers>

pzdr

Brein

• Gość
« Odpowiedź #61 dnia: Stycznia 10, 2008, 12:15:44 »

Nerlst zgadza się sam jestem jedną z takich osób - więcej przeglądam, ale... są wyjątki jak widać ;)

A jeśli chodzi o życie forum to:
zamiast klepać niepotrzebnie "o dupie Maryni" lepiej było by zaangażować się w  nową instrukcję - temat jakiś czas temu wypłynął znowu  <hammer>

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #62 dnia: Stycznia 10, 2008, 12:33:22 »

Witam amazonkę <thumbup>
Wracając do tematu, forum jest formą kontaktu z pokrewnymi duszami i moim zdaniem wchodzi właśnie w nowy etap (wymiar). Uważam, że sama wymiana myśli technicznej to za mało, z czasem poznajemy się coraz bardziej i nasze potrzeby ewoluują. Nie czytam już działów typu ,,gdzie prąd zanika", koncentruję się na tym co w umysłach się rodzi, bo znajduję tu to czego szukam, drugiego człowieka.  <cheers>
Wracając do słodzenia: cytat MWNH
,,Jesteśmy najlepsi
jesteśmy najsilniejsi
jesteśmy najmądrzejsi
i Ty Marianno też, ..." ;)
Ciekawe kto z Was to zna??

Brein

• Gość
« Odpowiedź #63 dnia: Stycznia 10, 2008, 12:48:10 »

<offtopic>
Morawski                                
Waglewski              
Nowicki
Hołdys

czyli ¦WINIE :)

:)
ale strasznie dawno tego nie słyszałem

Poza tym:
ktoś miał przesłać zdjęcia i nie przesłał :P
 <offtopic>
« Ostatnia zmiana: Stycznia 10, 2008, 12:51:11 wysłana przez Brein »

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #64 dnia: Stycznia 10, 2008, 13:00:52 »

<offtopic> Brein :'( <crybaby>

Energizer

• Starszy Jawer
  • Jawa TS 350; 91r
« Odpowiedź #65 dnia: Stycznia 10, 2008, 16:16:32 »

A zkąd Panowie wiecie że to jest Jawerka ? - bo zjęcie jest dziewczyny ?. Może to facet tylko się podszywa dla zgrywy lub (taki modny temat) o innej orientacji ..... motocyklowej. ????????????????   
Motocykl to największy wibrator jaki można wsadzić między nogi.

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #66 dnia: Stycznia 10, 2008, 16:32:45 »

stąd choćby,że znam ją osobiście,to moja sąsiadka, znaczy sie z tego samego miasta tylko inne osiedle-choć blisko. wygląda jak babka dla mnie, ma głos jak babka, czasem nosiła spudnice i ma na imię Ewa. Jawerka to trochę na wyrost bo jeszcze nawet więcej niz 20 km na Jawie nie zrobiła. To zdjęcie na awatarku nie jest jej bo ma krótsze włosy i nie taki kolor tylko ciemne. w sumie to nawet nie wiem czemu je dała- te baby ;).

Energizer

• Starszy Jawer
  • Jawa TS 350; 91r
« Odpowiedź #67 dnia: Stycznia 10, 2008, 16:41:10 »

Nie ma to jak mała rekomendacja  <cheers>.
Która zmienia postać żeczy  ;)
Witam kolezanke  <punk>
Motocykl to największy wibrator jaki można wsadzić między nogi.

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #68 dnia: Stycznia 10, 2008, 16:54:34 »

<offtopic>kolego Brein oto mój email  jawsim@wp.pl  cos czuję ,ze zostanę skarcony słownie w formie pisemnej za niewazelinowy komentarz twojego moto na PJ. <lookaround> nie wiedziałem,ze tam się tylko pochwały wpisuje.

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #69 dnia: Stycznia 10, 2008, 18:54:17 »

katalizatorem mojego postu była polewa koleżanki z pracy, która przez ramię mi zerkała i w pewnym momencie skwitowała to w taki sposób, ze żal cytować

Ty się Brein nie stresuj bo jakbyś zerknął przez ramię koleżanki na te fora na których ona sie udziela to dopiero byś miał "polewkę"
Ewentualnie "niesmak"  <scared>

Jak koleżanka ma problemy to niech "pochodzi' sobie po innych motocyklowych (lub innych męskich) forach to wtedy  inaczej spojrzy na nasze "kółko różañcowe"  <lol> <lol> <lol>

leon000

• Gość
« Odpowiedź #70 dnia: Stycznia 10, 2008, 20:14:06 »

Kolego nerlst - kolega się nie denerwuje. Jak zacznę remont swojej JAWY TS - obecnie w wersji sproszkowanej, silnik (cały) przykryty ściereczką - to zaczną się z mojej strony pytania typu: a po co, a ile, a gdzie... etc.
Oczywiście postaram się wcześniej użyć nieśmiertelnej opcji szukaj. Choć już dziś miło mi się czyta forum no i najważniejsze - zbieram wiedzę... lub choćby wiedzę o zasobach forum.
Ja już to kiedyś pisałem ale się powtórzę. Forum motocyklistów wmusza pewien cenzus wieku, a co za tym idzie pewną wiedzę, doświadczenie motorowe i życiowe. Trochę czasem razi mnie ortografia jak na forach u 13-letnich użytkowników skuterów ale idzie przeżyć.   

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #71 dnia: Stycznia 10, 2008, 20:27:41 »

powiem Wam tak forum ma sie ku koñcowi. Jeśli nic nie zmienimy to juz nie bedzie o czym pisac i bedzie dupa <frusty>
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #72 dnia: Stycznia 10, 2008, 20:32:38 »

powiem Wam tak forum ma sie ku koñcowi. Jeśli nic nie zmienimy to juz nie bedzie o czym pisac i bedzie dupa <frusty>

Dupa bedzie. Bo od tych offtopów zaraz braknie transeru na serwerze  <lol> I będzie przerwa do 1szego lutego  :>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #73 dnia: Stycznia 10, 2008, 20:43:23 »

nerlst pisał:
"Może faktycznie jeśli już mamy dyskutować o czymś innym niż Jawy/CZ to mogły by te tematy być bardziej wyrafinowane, no ale jak na razie ważne, że w ogóle są."

Oj nie wybaczy mi tego wątku o CHWD... <cheers> ;) :> <worship>
Troszkę kolega Brein mnie zdenerwował z akcentem na wyraz TROSZKę.
Po raz kolejny piszę- nie podoba się jakiś wątek-nie udzielam wypowiedzi. to trochę tak jakbym wszedł do sklepu z damską bielizną i darł ryja na ekspedientkę,że nie ma opon zimowych <mur>
dostaliśmy opieprz za to,że mamy dobre humory- bo to zbrodnia? Kolega czepił się sprawy,że nic twórczego nie piszemy- proszę - napisz. nie wiñ innych za brak inwencji skoro sam dobrego przykładu aktualnie nie dajesz. Pewnie masz inne zajęcia. ok. ale zauważ,że nikt na Ciebie ( Brein) nie naskakuje,że się nie udzielasz. nikt nie nabija się z Ciebie <furious>  wpadłeś, zjebałeś gawied¼ i po co? żebyśmy zaczeli zamulać>? żeby złapać doła? szanuję Cię brachu,jesteś tu dłużej niż ja,ale nie sądzę,żeby dawało Ci to prawo tak postępować. nie jesteśmy gówniażami i nie każde Twoje słowo ma moc. bo ton wypowiedzi był co najmniej nawracający.

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #74 dnia: Stycznia 10, 2008, 20:53:47 »

Jawsim <cheers> . Tez odebrałem to jako próbę nawrócenia ...tylko na co??. Faktem jest że piszemy o pierdołach a piszemy po to zeby forum nie umarło. Przeciez nie bedziemy pobić watków "ładowanie poraz setny" trzeba sie jakos trzymac bo inaczej na nastepny zlot nikt nie przyjedzie bo juz kazdy oleje forum a tak to jest ruch w interesie i posmiac sie mozna  <punk>
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v