Hej, mam CZ 350 472.6 z 1986 roku. Jest to CZ po tacie, długo stała nie ruszana potem zainteresowałem się nią, trochę się pomęczyłem, trochę wykosztowałem i jeździ.
I tutaj się zaczyna moje pytanie, otóż CZ jest nie opłacana od kilkunastu lat, nie wiem dokładnie od ilu, nie jest wyrejestrowana, ale papiery na chwilę obecną są zagubione (szukam, według rodziców gdzieś leżą w papierach i w tym kłopot bo tych dokumentów jest kilka ton) mam rejestracje, tablice znamionowe są, trochę przy mazane od linki sprzęgła(tak była przeprowadzona) ale numery są czytelne wszystkie. Zamazana jest ta strona gdzie są napisy co który numer oznacza (w sobotę dodam dodam zdjęcie). Chciałbym ją zarejestrować i czy będzie to możliwe jeżeli okaże się że papierów nie znajdę, bo chcę ją wyremontować od podstaw do stanu idealnego, ale jak jej nie zarejestruje i nie będę mógł legalnie jeździć po drodze to ten remont nie ma sensu.
Szukałem po forum ale nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi czy dam radę ją zarejestrować.
Inną opcją jest kupno CZ na papierach, ale chce sam przeprowadzić remont i cieszyć się z jazdy nią