Motorem z filmu ,,Znachor''jest Ardie dbk 503 berlin. W 1979 kiedy go znalazłem był tak skorodowany że np.przednie koło przy wyciąganiu ze sterty śmieci w której się znajdował rozsypało się w rękach, założone zostało od NSU
i dlatego bęben jest po prawej stronie w oryginale po lewej,brakowało stopek dlatego w Filmie w momencie parkowania aktor opierał motor o krawężnik,tylne siedzenie co widać ,,Drilastic'' b.zniszczone ale nie było innego co do kolanek i wydechu ten motocykl jest b.nisko zawieszony i wyszło że będą wysoko jak się okazało po latach tak jak oryginał,obudowy łañcucha nie było.Co do ramy..to rarytas ceownikowa duraluminiowa dlatego skrót DBK...
motorek zrekonstruował mój kolega Sławek i myślę że jak na tamte czasy,warunki i naszą wiedzę zrobił go the best!!Po zakoñczeniu zdjęć oddany został w stanie takim jak po ostatniej scenie gdzie mają oboje kraksę a niestety nie było drugiego motoru,, kaskadera''.Nie będę się rozpisywał ale to jak go znalazłem i jak dostał się do filmu to ciekawa historia..może tylko dla mnie ?..Być może został ten ostatni ..ostatni SCAUT z .ARDIE DBK 503 BERLIN.
Pozdrawiam..