Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:32:28
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: skóra na kanape  (Przeczytany 2600 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Piotrek350

• Gość
skóra na kanape
« dnia: Grudnia 25, 2007, 20:01:04 »

zna ktos jakis sklep internetowy gdzie sprzedaja skóry (takie zeby mozna było dac na obszycie siedzienia)

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
Odp: skóra na kanape
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 25, 2007, 21:34:45 »

Bardziej opłaca się oddać kanape do obszycia tapicerowi -no chyba że chcesz kupić np całą role takiej skóry. Ja oddawałem swoją do obszycia (fakt, że nie skórą) ale zabawa kosztowała mnie około 100zł. Powiem szczerze, że wcześniej sam usiłowałem się w tapicera bawić ale warto dac nawet 150 zł za porządnie wykonane siedzonko.
A tak na marginesie to skóra w moim mniemamniu jest raczej niepraktyczna a przy tym dość droga. Niepraktycznośc polega na tym że musisz unikac kontaktu z woda i chronić przed słoneczkiem, dodatkowo pielegnować specjalnymi środkami a przede wszystkim skóra powoduje po długim siedzeni na niej troche (przynajmniej dla mnie) nieprzyjemne uczucie na tyłku. Już  nie daj Boże siadać na gorącą . ;)   
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 25, 2007, 21:43:13 »

Tez mi sie wydaje ze nie warto inwestowac w skore. Lepiej dac tapicerowi i niech uzyje do tego jakiegos odpowiedniego materiału, ja dałem tapicerowi samą blache ze spinkami z siedzenia i wytlumaczylem jak ono ma wygladac, wyszlo mnie to ok 80 zl z gąbką i materiałem, nie do konca tak jak chcialem ale koles to robił na oko bo nie dalem mu nawet rysunku wiec bylo gites :)

aker6

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 25, 2007, 22:17:36 »

w skórę warto zainwestować bo skóra to skóra :D Ja walcze z gabką w siedzeniu, wujek- tapicer dał najtwardsza jaka dostał, a i tak za miękka, Wsadziłem wyprutą z siedzenia chyba ze Sierry, ale tez troche twardsza by sie przydała, ma ktoś pomysł??

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 25, 2007, 22:55:59 »

a myślałeś nad gąbka od shl m11 ma podobny kształt i jest twarda
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

Piotrek350

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 26, 2007, 18:32:38 »

"Bardziej opłaca się oddać kanape do obszycia tapicerowi -no chyba że chcesz kupić np całą role takiej skóry"

Ile moze kosztowac taka rola skóry?

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 26, 2007, 19:44:42 »

dlaczego nie warto inwestowac w skóre??? ja mysle ze warto jak sie zamierza o nia dbac a  ze sie nagrzewa i przykleja to inna sprawa w sumie materiał skajo jakos podobny orginalny na kanapie tez sie klei do siedziska i nagrzewa, tez pęka  i w dodatku gorzej wyglada...
http://mienki1987.blogspot.com/

wskpan

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 26, 2007, 22:33:46 »

hej polecam poszukać na allegro , do swojego siodła  mósiałem kupić cały kawałek z którego wyszły by dwa albo trzy siedzenia, ale kawałek skóry luzem w bagarzu motocyklowym może siem zawsze przydać. tak czy siak zapłaciłem za czarną skóre w kawałku ok 60zł.
dalej ze starego pokrowca mama zdieła wzór i uszyła nowe obicie.,potem ok 4-5 godzin przymierzania naciągania i nitowania we dwie osoby, i efekt  można sobie zobaczyc od dawna w galeri.

po długim parkowaniu na sloñcu czy  ulewie ze skórą nic się nie rozciągała itp. i tyłka nie odparza w trasie :)