Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 04:18:34
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Gra która zmieniła moje życie  (Przeczytany 3514 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
Gra która zmieniła moje życie
« dnia: Grudnia 21, 2007, 08:35:52 »

Witam. Tak sobie wczoraj chodzilem po empiku i cos mnie natknelo zeby przejrzec połke z grami.
W kolekcji klasyki znowu sprzedają gre Full Throttle.
Gre ktore zadecydowala o moim losie. Kiedy za dzieciaka dostałem ja chyba w 1995 albo 96 roku nie wiedzialem, ze tak silnie zadziala na moja psychike. Gdyby nie ona byc moze nie zainteresowal bym się motocyklami. Dla mnie jest to gra wszechczasow. Praktycznie cale 10 ostatnich lat mojego zycia jej zawdzieczam.
Jesli ktos ma wolne 35 zl i potrafi sie zachwycic fabula i grafika taka jaka byla na tamte czasy dostepna (bez zadnych piksel shaderow), to naprawde polecam. Dla mnie ta gra to prawie rzecz swieta :)

ps. tak sobie mysle, ze moze na swieta ja sobie zaistaluje. To co opisalem to moje odczucia, ktore sa ze mna od malego, "troche" wyroslem i pewnie teraz juz inaczej na to patrze  :P, ale jesli kiedys, ktos by sie mnie zapytal dlaczego zaczales jezdzic motocyklami? podrozowac? odpowiedzia zawsze bedzie dla mnie Full Throttle.

http://www.przygodowki.web.iq.pl/gra_full_throttle.html
http://www.przygodowki.web.iq.pl/galeria_full_throttle.html
http://en.wikipedia.org/wiki/Full_Throttle_(computer_game)

ps2 cos pamietam, ze byl juz podobny watek (kto jak zaczynal z moto), ale cos nie moge znalesc...

az mi sie lezka w oku zakrecila jak pomysle o tamtych czasach.

Piszczałka

• Gość
Odp: Gra która zmieniła moje życie
« Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 21, 2007, 09:08:00 »

A dla mnie taką grą jest seria Close combat to pod jej wpływem dokładnie  CC2 zacząłem się historią II wojny interesować oraz bronią pancerną, a CC4 to już wypas ta walka z czołgami na bliską odległość broni pancernej, wszystko w klimacie zimy i górzystego terenu, drużyny z dużą i skuteczną ilością broni silny ostrzał, kilka nocy nie przespałem nad tą grą

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 21, 2007, 11:17:28 »

Jako maniak RTSów i strategii szczególnie zapamiętałem 2 gierki: kultowego Eartha 2140 oraz znanego wszystkim starcrafta (ta gra chyba nigdy nie umrze). W obie te strategie z nostalgią gram do dzisiaj przypominając sobie stare czasy... Natomiast jedyną typowo motocyklową grą jaką uważałem za wartą poświęcenia czasu był Road Rash. Kto grał na pewno pamięta klimat. A kto nie grał to niech żałuje :)

Ps. Gra jest na tyle stara, że bez problemu można znale¼ć (i ściągnąć) pełną, darmową wersję, np tu: http://www.cda.pl/gry/road-rash.php

Schiso

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 21, 2007, 12:20:02 »

Dawno temu jak to miałem mojego słynnego 486 :D To całymi dniami grałem w UFO:Enemy Unknown. Gra extra! całkowicie nieliniowa.
Też się grało dużo w Warcrafta I a potem II.
Troche pó¼niej kolejną pozycją był Fallout który w niektórych momenctach gry (duże miasto w grze) miał kolosalną prędkość :) Kto niezna tej pozycji to koniecznie musi zagrać w Fallout 1 i 2. Gre można przejść na n-sposobów.
Kolejną pozycją w którą grałem dniami i nocami było Diablo. Co prawda gra chodziła mi z 0,7x prędkością :) ale to miało swoje bardzo dobre strony  <yes> <thumbup>
Ufo Enemy Unknown Polecam wszystkim.
By ktoś chciał to prześle Ufo Enemy Unknown w wersji PL i działającą pod XP itp systemy. Jest przed czym posiedzieć  <thumbup>

Piotrek350

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 21, 2007, 12:23:19 »

Ja w tej chwili mam takie gry jak :
NFS Pro Street
Gta san andreas
Street legal racing

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 21, 2007, 12:39:51 »

Shogun: Total War,  Medieval: Total War to gry które ma cały czas na kompie  tak w Mediewal zagrać polską uuuu to jest wyzwanie tu Niemcy tu złota orda.
W Earth 2140 to bym pograł ale płytę gdzieś mi wcieło :[

wojk2

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 21, 2007, 17:47:59 »

O tak te UFO też mnie wciągnęło aż ostatnio kupiłem kolejną wersje tej gry po mimo mojego wieku. Drugą grą dla mnie kultową jest Cywilizacja wszystkie części które przeszedłem na wszystkie sposoby.  <thumbup>

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 21, 2007, 21:09:41 »

Drugą grą dla mnie kultową jest Cywilizacja wszystkie części które przeszedłem na wszystkie sposoby.  <thumbup>

CIV rządzi  <thumbup> Ostatnio smigam w IV ale klimatu "dwójki" nic nie pobije  <thumbup>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 23, 2007, 00:34:04 »

A ja sobie lubie pobujać w obłokach... no może nie dosłownie bo  mnie nie stać jak narazie ale Flight Simulator pozwala mi namiastke tego co się w górze dzieje zoabczyć - żeby było śmieszniej wcale nie bawią mnie symulatory bojowe (chociaz jak coś ciekawego się trafi nie pogardze)

A tak na dłuższą mete to lubie sobie od czasu do czasu poprowadzić dywizje pancerną gdzieś po bezdrożach Europy cofając się w czasie o 60-kilka lat wstecz albo chociaż jakąś skormną ofensywe przeprowadzić we wspomnianych Close Combat (genialna gierka) Ostatnio (koło maja) wpadła mi w łapska  Soldiers - Heroes of World War II super gra i wszystkim miłośnikom strategii z czasu II W¦ można polecić

Do tego jeszcze kilka kultowych gier tj Vietcong, Operation Flaschpoint,

Czy gra stulecia (wmoim odczuciu) seria Hitmana (codname47, contract, i bloody money- na pólce z płytami mają one wręcz ołtarzyk  :]

ostatnio wogole w nic nie gram bo nie mam czasu poprostu
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

Lukass102

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 23, 2007, 19:53:41 »

Xargo1 dzięki za wspomnienie o Road rash  ;) Kiedyś widziałem tę grę, ale nie wiedziałem jak się nazywa, a teraz ściągnąłem ją i gram <thumbup> Nie ma to jak być bandytą na motocyklu rozjeżdżającym staruszki na przejściach dla pieszych mknąc 160km/h przez zatłoczone miasto :]

zagierr

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 24, 2007, 12:59:30 »

Dla mnie najlepsze gry to:
Centurion
Red Baron po prostu poza konkuręcją
Grand Prix Circuit w wersji F1 i motocyklowej
Hod Rod
Duke Nukem 3D
no i oczywiście Moto Racer
Wszystkie te gry można łatwo znależć w sieci i szczerze je polecam.

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 24, 2007, 13:23:51 »

taa, road rush! pamiętam czasy playstation , i można było grać we dwójkę- graliśmy z kuzynem całe wieczory, najlepsza opcja to wyścig na motocyklu z koszem gdzie ja sterowałem moto a kuzyn gostkiem w koszu-platformie właściwie. jak mnie nie posłuchał do dostawał kopa i spadał z platformy <lol> :> ;) <thumbup>

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Ostatnia zmiana: Maja 11, 2008, 21:08:09 wysłana przez m4riush »

gringo

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 11, 2008, 21:52:15 »

matko kiedys natknałem sie na ta gre... ale dlaczego dopiero teraz poznałem jej wartośc?!?!?! moze dlatrego że wtedy miałem jakies 7 lat... chociaz w moim przypadku juz wtedy motóry siedziały poid moją kopułą :]