Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 21, 2026, 15:33:02
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Regeneracyjny wyjazd do Czech  (Przeczytany 2624 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kronobel

• Gość
Regeneracyjny wyjazd do Czech
« dnia: Listopada 14, 2007, 18:33:26 »

Założyłem ten wątek żeby poinformować Braci którzy wcześniej mnie prosili o zabranie ich wałów do Czech na regenerację.Niestety nie jadę.Punkt który był sprawdzony kiedyś przez Jerrego już nie istnieje.Każde inne miejsce to eksperymentowanie.Zrobiłem i wysłałem dziś wielką pakę (wał i cylindry) i zamówiłem u Ruszczyka gratów i usług za 900zł.Słyszałem że jest solidny...choć może różnie słyszałem, ale cóż tu począć.Zamówiłem wszystkie części w tej droższej niby lepszej wersji.Szlif (60zł),tłoki (42zł sztuka), pierścionki( nie pamiętam ile) regeneracja wału (450zł)-Zostają tylko stare przeciwwagi) łożyska ok (90zł) simmeringi (15zł), Pełne czoło wału (86zł).Podaję cenki jakby ktoś chciał się skusić.Sorki Bracia ale tak postanowiłem.Mam nadzieję że słusznie.

aker6

• Gość
Odp: Regeneracyjny wyjazd do Czech
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 16, 2007, 11:23:25 »

A ja mam prośbę do braci spod czeskiej granicy, zapomniałem poruszyć temat na zlocie. Czy mógłby ktoś z Was przy okazji bedąc u południowych sąsiadów poszukać mi opony i dętki do przyczepki PAv 12x4. U mnie znalezienie ich graniczy z cudem, a importerzy Baruma nie chcą się bawić. opony od taczki nie chce zakładać bo moze nie wytrzymać prędkości, chociaz gość ze Szczecina z taką je¼dzi. Wiem że są one produkowane http://www.motomagazin.cz/index.php?action=pav&menu=13&pos=vozik_pav
a jak by ktoś był na bazarze w Czechach to potrzebuję jeszcze te odblaski które są po bokach przyczepki.

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 26, 2007, 20:01:54 »

I oto nadszedł ten dzieñ.Dzisiejszy wieczór.Dzwoni domofon.Zdyszany głos informuje mnie że paczka za 794 zł jest do odebrania.Chłop jak dom wgramala się zdyszany jak dzika świnia na trzecie piętro gdzie mieszkam.Daję mu 8 stów przepytując wcześniej czy paczką aby nie rzucał.Te 6 zł to akurat dwa browary za zadyszkę jaką mu zafundowałem :) Wszystko pięknie zapakowane.Tłoki i pierścienie powciskane w cylindry, wał zabezpieczony w styropianie.Wszystko pachnie olejem i warsztatem.Jestem w siódmym niebie Bracia Jawerzy.Tylko jak patrzę na tłoki to wydaje mi się że to te błyszczące.....w galerii foto.Jakby komuś chciało się zerknąć i skomentować to byłbym wdzięczny :) W piątek składam wszystko z Mistrzem Społowiaczem Dzikim Jerrym z Ziem bielawskich.Już nie mogę się doczekać aż usłyszę mój silnik na nowych częściach :)

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 27, 2007, 09:53:07 »

Dzięki za komenty :)
Bracie Renegade i Mechanik350 jak wam się spisują te tłoki?Gotowaliście je w oleju czy od razu siup do cylindrów? :)

wojk2

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 27, 2007, 10:05:31 »

Ja też takie tłoki mam od Ruszczyka i odrazu je założyłem bez gotowania mam na nich już 47km zrobione i narazie nic się nie dzieje.
Teraz jest dobra pogoda do docierania zawsze wieczorem robie ok 10km w niskich temp. codziennie zwiększając ten dystans, na sezon musi już być przynajmniej w 40% dotarta.

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 27, 2007, 10:38:50 »

Na razie nie mogę się zbytnio wypowiedzieć na temat tych tłoków choć to drugie takie jakie wymieniałem. Po raz pierwszy to zniszczyły się z powodu mojego karygodnego błędu a następne dopiero co włożyłem i jak na razie wszystko jest ok i praca silniczka też mi się podoba.
Co do gotowania w oleju to nie robiłem tego. Jedynie lekko przesmarowałem gniazda pierścieni żeby łatwiej się ułożyły. :)
¯yczę przyjemnego składania :)

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 27, 2007, 10:55:25 »

Dzięki wielkie  <cheers>

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 07, 2007, 10:03:38 »

Moje tłoki też pięknie się zachowują.Remont zrobiony.BRACIA!!Cóż to za piękny d¼więk!!Jak teraz silnik ładnie na obroty wchodzi!!Zupełnie inna kultura pracy.W dudnieniu dobiegającym z wydechów słychać nieokiełznaną dziką moc!!Ależ ro piękna chwila odpalić swoją Kochaną Maszyną po remoncie!!A jaka kompresja!!Już zrobiłem pierwsze 20 km.Obchodzę się z Jawą jak z jajkiem.Ale radocha, mówię wam!!

Renegade

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 07, 2007, 11:41:00 »

No to Gratulacje <thumbup> <cheers>
Teraz tylko kilometerki pożerać i cieszyć się z przyjemnej jazdy.

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 07, 2007, 11:59:10 »

No to elegancko!!!!
Teraz ja będę wysyłał do regeneracji z mojej jawy wał- prawa korba ma delikatny luz