Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 10:14:32
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Wszystko jest a nie pali :|  (Przeczytany 9717 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

crush

• Gość
Odp: Wszystko jest a nie pali :|
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 29, 2008, 15:31:27 »

Dzisiaj kolega Karpiu05 pozyczyl mi swoj zapasowy gaznik do jego Jawy... jeszcze dzisiaj go zaloze i zobaczymy, czy zagada... mam nadzieje, ze tak, i ze mymiana dysz zalatwi sprawe...

crush

• Gość
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 29, 2008, 18:33:08 »

Wiec tak malymi kroczkami idziemy do przodu... Zalozylem drugi gaznik i paliwo leci, przelozylem dysze z zapasowego gaznika kumpla do mojego i benka leci jest na swiecach itd. Jednak Jawcia dalej nie pali :/ Sprobuje na pych jutro albo pojutrze, jak nie odpali to ustawie zaplon na 2,2mm przed GMP. Chociaz nie wiem, czy nie powinno byc wiecej tej benzyny na swiecach... Jak przyloze reke do wylotu gaznika ze strony filtra paliwa, otworze przepustnice i zakopie 2 razy to reke mam cala w benzynie, wiec raczej z benzyna juz sie uporalismy... Teraz wystarczy odpalic malenswo..

von_Majzel

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Stycznia 29, 2008, 20:03:41 »

Czyzbym nie pisal ze wymiana dysz/gaśnika nie pomoze ? Jak swiece są mokre po kilku/kilkunastu kopnięciach to mieszanka paliwo-powietrze do cylindrów dochodzi ... powinny odpalić ale nie odpalają bo czegos (INNEGO) im brakuje ... moze to jest złe ustawienie wyprzedzenia zaplonu , moze masz ciulową benzyne (jakąś niepalną - nitrem chrzczoną - nie daj boze) , moze przedmuchy gdzieś są (w skrzyni korbowej , np klocek miedzy cylindrami albo na czole wału , albo wydechy zapchane) ... albo cosik innego ... ale jak masz mokre świece to JU¯ nie wina ga¼nika będzie . Przeglądnij caly ciąg paliwo-powietrze aż do koñców wydechów , coś sie na pewno znajdzie , ale ja ciągle zaplon obstawiam .