Witam wszystkich.
Chciałem przedstawić swój motocykl. Jest to Cz 350 zwana Jawą. Została wyprodukowana 1987 roku. Mam ją kilka lat. Jeździliśmy razem dwa sezony. Później była mała przygoda i pomysł zmian. Zawsze lubiłem klasyki. Padł pomysł na mało popularny wtedy styl cafe racer. Jednym z pomysłów była zmiana zbiornika paliwa. Ten od Jawy zawsze mi się podobał. Zegary i tłumiki to też Jawa. Siedzenie zostało wykonane od nowa, na oryginalnej ramie. Błotniki zmodyfikowane i dodana akcesoryjna lampa. Brakuje bocznych puszek. Są, tylko trzeba je dokończyć i dokupić szpilki mocujące. Piękne chromowane gdzieś przepadły. Później zostaje już dokładne wyczyszczenie i jazda... zanim ta jazda jednak nastąpi są dwa problemy. Ustawienie gaźnika lub zapłonu. Moto trochę stało. W zeszłym roku kupiłem nowy gaźnik. Podczas prób ustawienia wolnych obrotów, być może coś "popsułem" . Spróbuje ustawić według instrukcji na forum. Objaw jest taki że zalewa świece. Chyba że to zapłon. Drugi problem to coś z elektryką. Moto miało nową instalację. Było dobrze, ale teraz czasem pali główny bezpiecznik. Może jest ktoś z Warszawy lub okolic? Chętnie bym się spotkał i pogadał. Bardzo bym chciał ją zrobić. Wiem ze na tym forum znajdę pomoc i będę mógł je z dumą reprezentować.
Pozdrawiam, lewa w górę.