Sam kończe teraz Liceum o profilu matematyczno-fizyczno-informatycznym, i moge powiedziec po tych 3 latach tylko ze liceum wcale nie jest straszne i nie ma tyle nauki jak moglo by sie wydawac, i jesli ktos nawet poprostu przesiedzi te 3 lata nic nie robiąc to bedzie wiecej umiał niz po (niestety) ale po wiekszosci techniach.. Przykro to mowic, ale 95% szkol technicznych nie przygotuje do matury.. tzn jasne ze mozna probowavc podejsc, ale z podstawą zdaną na 32% raczej o dobrych studiach mozna zapomniec. I nie chce tu wywyzszac teraz siebie czy cos, w zadnym wypadku! Tylko jesli myslisz o studiach, dobrych studiach, to tylko liceum! i powiem Ci ze sam bartdzo lubie mechanike! sam myslalem o technikum, ale nie zaluje ze poszedlem do liceum! bo "pasje" moge realizowac rowniez teraz. weekendowo pracuje u mechanika, i czasem po szkole jak mam luzniejszy dzien, w wolnej chwili rowniez u siebie w garazu, ale nie zamyka mi to drogi by dalej sie kształcic, a wydaje mi sie ze dzisiejsze technika troszke tak robią, ze niby dają zawod, ale jednach matura i dalsze plany to juz tylko marzenia..
Mathini, ma racje "chyba magistrow za pieniadze"