Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 03:38:35
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Jaki smartfon ?  (Przeczytany 5788 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Matii-x

• Jawer
Jaki smartfon ?
« dnia: Kwietnia 04, 2014, 17:20:29 »

Cześć
Jakieś tydzień temu dostałem propozycję na wymianie telefonów .Czyli oddaje starą dobrą nokie mocną baterie a biorę jakiegoś smartfona  do 600zł  .
Moje wymagania
Bateria żeby trzymała min 3 -4dni  bo się nauczyłem telefon ładować co  tydzień a nawet 1,5 jak mam mniej rozmów lub prawie zero  .   
Żeby się nie przecinął bo to mnie najbardziej wkurza     
Żeby miał wyciąganął baterie 
telefon będę użytkował do filmów , do przeglądania  netu , fb , forum ,rozmów ,sms ale to bardzo małej ilości .
Myślałem o Noki lumi 520 ale tam bateria umiera po dniu póżniej znalazłem  LG l7 ii  bateria daję radę  do tego min ale podobno się tnie . A wczoraj znalazłem pentagram X5  z mocną baterią ale na forach mało ci piszą o nim 
JAWA KOPCI, JAWA CZADZI, JAWA NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI

Glider

• Młodszy Jawer
  • **
  • Jawa 555, CZ 125/453
Odp: Jaki smartfon ?
« Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 04, 2014, 17:53:32 »

Miałem podobny dylemat niedawno. Obawiam się, że nie znajdziesz smartfona, który spełniłby twoje wymagania (zwłaszcza co do czasu na baterii). Na Twoim miejscu zostałbym przy Nokii i jeśli masz potrzebę większego ekranu to kup sobie tablet.
Pozdrawiam
Misiek

Jawka 555 '60
CZ 125 453 '66

yuzik

• Jawer
  • cz 175/450, jawa 350/638
« Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 04, 2014, 18:10:52 »

Wtrace swoje 3 grosze. Odkąd pamiętam byłem " za nokią", całe praktycznie życie tylko telefony nokia, ale w pewnym momencie, kiedy przesiadałem się na coraz nowsze ich modele powoli utwierdzałem sie, że te telefony są coraz bardziej upośledzone (głównie przez nierozwijanego symbiana i słabe parametry w porównaniu do konkurencji) i stosunkowo drogie. Postanowiłem spróbować czegoś innego i wybór padł na samsunga galaxy s II. Powiem krótko jakbyś przesiadł się z malucha do ferrari.W życiu nie wrócę do nokii, która najprawdopodobniej przespała moment w ewolucji smartfonów. Nie reklamuje tutaj Samsunga bo inne marki jak HTC LG Sony tez robią porządne fony o zajebistych parametrach, raczej odwrotnie pragnę otworzyć oczy że to juz nie ta sama NOKIA co kiedyś, niestety gwiazdka przygasła.

Faktycznie jeżeli szukasz smartfona z prawdziwego zdarzenia, to zapomnij o długo trzymającej baterii, albo rybki albo akwarium niestety:)

Matii-x

• Jawer
« Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 04, 2014, 18:41:46 »

Miałem kiedyś  SPV M3000 który w roku 2000r był luksusem  który kosztował 2tyś zł . Prawdę mówiąc jak przeglądałem jego możliwość do aktualny  do smartfonów to jakoś wielkiej różnicy nie mam oprócz   procesorów ,pamięci,matrycy . Bateria w nim trzymała  do 3dni  . Strasznie mnie kusi ten  pentagram X5 bo mam zabójczą baterią ale ta marka jakoś mi mało znana   . Sony mam jakiś uraz po xperi  bo bateria padła zabójczynie szybko  . A jak dostałem nokie 6303 to się zdziwiłem jak ta bateria jest wytrzymała bo raz miałem naładowany telefon i 3h rozmowy a bateria pokazuje nadal pełną  .

Karolex

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 04, 2014, 18:46:06 »

Ja dodam by nie kupować Samsunga Galaxy S3.
Posiadam takiego i nie jestem z niego zadowolony gdyż strasznie wolno działa. S2 kolegi chodzi 2x szybciej.
Ludzie sami sobie utrudniają życie.
A potem pier* że życie trudne.

Turbo

• Niegdyś Jawer
  • Jawer Weteran
  • -
« Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 04, 2014, 19:00:40 »

HTC Rhodium jest ciekawym telefonem, tylko jak każdy smartfon na słabą baterię

bardzo dobry do sms i neta/fb bo ma klawiaturę qwerty,
mam taki model ponad dwa lata i jestem zadowolony

nokie kiedyś miałem ale na 3310 się skończyło ;)
Czym innym możesz zostać, kiedy świat widzi cię tylko jako MONSTRUM ?

iroq2

• Starszy Jawer
  • Jestem Ślązakiem nie Polakiem->jestem za Autonomią
« Odpowiedź #6 dnia: Kwietnia 04, 2014, 20:08:20 »

zopo zp998 1 szy 8 rdzeniowy smartfon warto super wyswietlacz i jakosc zdjec tel jak dla mnie idealny 2 gn ramu 1300zł niecale

Lopez

• Jawer Weteran
    • Mechanika Pojazdowa
« Odpowiedź #7 dnia: Kwietnia 04, 2014, 21:45:19 »

Kolega podał cenę do 600 zł.
Ja mogę polecić LG L9 P760. Nie jest to jakiś super smartfon z najwyższej półki, ale dla mnie jest ok. Baterię można wykończyć w jeden dzień grając i korzystając z internetu. Normalnie dwa dni.  Kupiłem używany w idealnym stanie za 500zł

Matii-x

• Jawer
« Odpowiedź #8 dnia: Kwietnia 04, 2014, 22:41:12 »

Ja mogę polecić LG L9 P760. Nie jest to jakiś super smartfon z najwyższej półki, ale dla mnie jest ok. Baterię można wykończyć w jeden dzień grając i korzystając z internetu. Normalnie dwa dni.  Kupiłem używany w idealnym stanie za 500zł
Zacina się czy coś się z nim dzieje ?

dawid96

• Świeżak
  • *
  • Simson S51 __ Suzuki GS 500E
« Odpowiedź #9 dnia: Kwietnia 04, 2014, 22:44:03 »

A ja od siebie polecam Sony Xperia Tipo, przy sporadycznym użytkowaniu potrafi wytrzymać z 5dni ( max. wytrzymał 9 ale praktycznie nie używałem go ) z przeglądaniem internetu dobrze sobie radzi i jest wystarczająco szybki
    Status GG

xPredatorx88

• Jawer
  • CZ 175/487
« Odpowiedź #10 dnia: Kwietnia 04, 2014, 22:45:33 »

A ja polecam Nokie Lumie 520.
Najlepszy widok na burze? W moim wstecznym lusterku :]

CZ 175/487

Lopez

• Jawer Weteran
    • Mechanika Pojazdowa
« Odpowiedź #11 dnia: Kwietnia 04, 2014, 23:01:40 »

Nic z tych rzeczy. Czasem zdarzy się przymulenie, ale to tyle.
Poszukaj opinii w necie.

Matii-x

• Jawer
« Odpowiedź #12 dnia: Kwietnia 04, 2014, 23:27:14 »

Nic z tych rzeczy. Czasem zdarzy się przymulenie, ale to tyle.
Poszukaj opinii w necie.
Przed założeniem tematu czytałem opnie i prawdzie mówiąć  były czasem dość różne ale nigdzie nie przeczytałem żeby się psuł   . Opni innych telefon wytrzymywał do 3dni czy to L9 czy L7 .
Zastanawiam czy sens ryzykować  kupować taki http://www.youtube.com/watch?v=LgZ4N8infPc   paramenty  niby mam super  jak dla mnie

Lopez

• Jawer Weteran
    • Mechanika Pojazdowa
« Odpowiedź #13 dnia: Kwietnia 04, 2014, 23:39:14 »

Jak dla mnie jest świetny. Dotyk działa świetnie, głośnik mógłby głośniej grać, aparat podobno nie jest najlepszy, ale mi w zupełności wystarcza, duży wyświetlacz. L7 ma mniejszy wyświetlacz a wymiary te same. Przez głośnik rozmów dobrze słychać. Bateria przy oszczędnym używaniu wytrzymuje mi nawet 4 dni. Jedyna wada to opóźnienie przy odbieraniu rozmów. Jest około 1s.

mostasz

• Jawer Weteran
  • luckystrike
« Odpowiedź #14 dnia: Kwietnia 05, 2014, 08:08:49 »

ja mam L9 i nic wolniejszego nie kupuj bo ten megaszybki nie jest, mimo że ma 2 rdzenie
Górnik forumowy :P
Czasami motocykl sprawia, że uśmiech na twarzy się poJAWIA !!!

wigas13

• Świeżak
  • *
  • CZ 472.4
« Odpowiedź #15 dnia: Kwietnia 05, 2014, 09:22:51 »

WP 8 to szybki i stabilny system ale nie każdemu przypada on do gustu .
Lumia 520 nie posiada lampy błyskowej.
Osobiście posiadam lumię 620 jakieś pół roku bateria wytrzymuje 2 dni normalnego użytkowania.
Chwale sobie ją za dobrą nawigację, szybki internet HSPA+, szybkość działania i przede wszystkim stabilność.

Matii-x

• Jawer
« Odpowiedź #16 dnia: Kwietnia 05, 2014, 15:50:40 »

Właśnie miałem w ręcy tą LG L9 tylko że II  . miałem odczucie żę jest troszkę za duży jak wziąłem L7 była sam raz ale chociaż do L9 przyzwyczaił

Tomek

• Knedlarz z wyboru
  • Jawer
  • CZ 472.5, 450.01, Jawa p20
« Odpowiedź #17 dnia: Kwietnia 06, 2014, 19:29:33 »

Jeśli chodzi o baterię, to Kruger&Matz robi dobre telefony. Bateria ma 4000mAh, procesor 4x1,2GB, reszta przeciętnie http://www.gsmmaniak.pl/276076/test-krugermatz-drive/

Ciekawy jest też Goclever Insignia X5. Z tego co pamiętam w zestawie są dwie baterie 2000mAh i 4000mAh. Całość powinna wytrzymać jakiś czas :D http://www.mgsm.pl/pl/katalog/goclever/insignia5x/

Matii-x

• Jawer
« Odpowiedź #18 dnia: Kwietnia 06, 2014, 19:54:47 »

Jeśli chodzi o baterię, to Kruger&Matz robi dobre telefony. Bateria ma 4000mAh, procesor 4x1,2GB, reszta przeciętnie http://www.gsmmaniak.pl/276076/test-krugermatz-drive/

Ciekawy jest też Goclever Insignia X5. Z tego co pamiętam w zestawie są dwie baterie 2000mAh i 4000mAh. Całość powinna wytrzymać jakiś czas :D http://www.mgsm.pl/pl/katalog/goclever/insignia5x/

Goclever Insignia X5 a Pentagram X5 to są takie same telefony a pentagram mam też dwie bateria 6000mAH i 3000mAH  . Wczoraj byłem media makt brałem Pentagrama ale tylko monstera był fajny ale różnica  pomiędzy LG L9 była taka że ekran dotykowy coś słabej działa ale do tego bym się nauczył ale opnie ludzi co przeczytałem to mnie zatkało jak ten telefon się psuję a główny jego problem to szybko rozładowana się bateria a serwis kiepski tylko 3osb / 100  poleca .   
Patrzyłem z ciekawości jaką bateria mam stara nokia 6303 to mnie zatkało bo aż  1050mAH . ostatnio ładowałem chyba wtorek czy środę  i bateria pokazuje maks chyba wytrzymam do następnego tygodnia bez ładowania .