Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 10:29:25
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Wycena nowego ogara  (Przeczytany 2591 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Marcoss

• Gość
Wycena nowego ogara
« dnia: Sierpnia 15, 2007, 19:26:00 »

Wiem że to niezbyt związane z tym forum ale ile można wołać za ogara z silnikiem czeskim(nie wiem jaki to dokładnie model) w idealnym stanie tzn. motorek jest w takim stanie w jakim został przyprowadzony do domu pierwszego właściciela, na zegarku 4,5km nie jeżdżony tyle co był odpalony przed kupnem, był ciągle trzymany w mieszkaniu a więc o korozji gdziekolwiek nie ma mowy, nie była jeszcze zarejestrowany, z tego co się orientuję to używki na allegro chodzą nawet po 500-700zł w fajnym stanie. Z góry dzięki.
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 16, 2007, 08:58:35 wysłana przez Marcoss »

jacu

• Starszy Jawer
  • jawa
Odp: dorad¼cie help
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 15, 2007, 19:33:46 »

Chyba sam sobie odpowiedziałeś.
Rzecz jest warta tyle ile ktoś za nią zapłaci.

lukasz85

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 15, 2007, 20:20:16 »

Znajomy sprzedaje ogara za 650zł. Jest troche poobijany i rozklekotany.
A za tego można dać dużo może około 1000zł. Tylko nie jest zarejestrowany to troche niedobrze. Ciekawe jak to sie rejestruje pewnie najpierw przegląd za 180zł jak sprowadzone skutery.

AndrewS

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 638-0 88r
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 15, 2007, 20:33:51 »

zmien nazwe tematu na jakis normalny, jak potem ludzie maja znalezc w szukajce interesujacy ich temat ??  <mur>
Pozdrawiam Andrzej
Jawa 350 638-0 88 r.
FSO 125p 1.4 16V MPI 89 r.
Rover 800 99 r.

emzet

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 15, 2007, 21:57:42 »

Też się zastanawiam ile zawołać za swojego. Zarejestrowany na białych blachach, przebiegu oryginalnego około 2000km. Stoi w garażu i zawadza, poza tym ubezpieczenie trzeba płacić. Nie chce ktoś? Po znajomości oddam ;)

A ten Twój ma większą wartość. Jeśli wszystko oryginalne, silnik z plombą to możesz dostać koło 1000zł. Ewentualnie poczekaj jeszcze, bo Jego wartość będzie już niedługo rosła.

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 15, 2007, 23:05:01 »

<drool> chcialbym miec taka jawe z takim przebiegiem  <drool> <drool> <drool>

zapodaj jakies foty tego ogarka to bedzie łatwiej doradzic :D ale ja uwazam tak jak ktos tu juz napisał ze to zalezy na kogo trafisz, mozesz nawet 1,5 tys dostac albo 2 :P aczkolwiek ja bym tyle za ogara nie dał  :P

Marcoss

• Gość
Odp: Wycena nowego ogara
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 16, 2007, 09:01:20 »

Specjalnie dla Brata AndrewS zmiana tematu wątku  :P
Fotki myślę że na początku następnego tygodnia dorzucę, puki co dziś idę na pogrzeb poprzedniego właściciela  <dontgetit>

cypis.z

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 17, 2007, 08:40:16 »

Jeżeli był odpalony to czy został odpowiednio zakonserwowany??
Bo na pewno trochę czasu stoi i jak cylinder nie był zalany olejem to mogło ci łożysko na wale skorodować i jak trochę pochodzi to będą luzy  :-/
A przy takich sprzętach cena zależy praktycznie tylko od jego stanu  <yes>
Więc widzisz jaki jest stan uruchom go i wystaw za większą kwotę a potem możesz ewentualnie spuścić.  <thumbup>

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 17, 2007, 09:32:56 »

:) Ogar. Zasadniczo wart jest tyle na ile wygląda. ja nie kupiłbym tego nawet za 100. bo nawet jeśli jest nowy,bąd¼ też mało używany to nadal jest to Ogar. a co w nim jest fajnego?nie linczujcie mnie za to,ale prymitywne toczydełko.silniki jawa 50 są trochę kiepskie, zwykły romet jest trwalszy i prostszy. poza tym to tylko... Ogar? ani to ładne ,ani wygodny, ani bezawaryjny.unikatowy sprzęt to też raczej nie jest. cena więc musi być bardziej sentymentalna niż racjonalna. skoro taka motorynka w stanie tragicznym kosztuje 350 zł bez kwitków, to wołaj Bracie 900 zł. grunt,żeby nie stracić a każdy grosz więcej to zawsze do przodu.