Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 03:01:08
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Przejazdzka  (Przeczytany 1762 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odys

• Gość
Przejazdzka
« dnia: Lipca 20, 2007, 21:50:26 »

Witam,
podziele sie z Wami wczorajszym wypadem. Wyskoczylem motorkiem w pobliskie okolice, konretnie okolice jeziora Rajgrodzkiego (znane?;p). Cel: znalezc dojazd do miejsca -ktora widzialem plywajac rowerkiem. Super miejsce, odosobnione, z panienka na wypad sie nadaje jak rowniez dla wiekszej grupy - np motocyklistow ;) Dojazd samochodem jest trudniejszy -aczkolwiek mozliwy. Udalo sie, znalazlem. Ale zmierzam do czego innego, otoz w mojej miescinie, mijalem panow policjantow stojacych na chodniku, popatrzylem sie na nich, oni na mnie. Jadac dalej i rozgladajac sie (na panienki w kieckach....mniam...)nie zauwazylem ze juz sa obok mnie, kazali sie zatrzymac. I do mnie: dwod, prawo jazdy..... (grzebie w kieszeni) a on "sa?" ja mowie ze sa -chyba zaskoczeni byli, w sumie po remoncie malo nia jezdze, i nie znaja jej stad mysleli ze juz mnie maja. Potem jeszcze alkomat... 0,00. I pytaja ktory rocznik, ze zadbana (-szkoda ze Waszych nie wdzieli) i czy sam robilem. Mowil jeden ze kiedys marzyl o takiej. Poogladali, a na przednia opone mowi: to wielosezonowka ? (- teraz pytanie jaka opona oryginalnie w CZ/jawa byla ? u mnie taka w paski jest kupiona z reszta z odzysku ). To taki mily akcent :) Pozdrawiam.

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
Odp: Przejazdzka
« Odpowiedź #1 dnia: Lipca 21, 2007, 01:50:12 »

Oryginalnie z tyłu w Jawach, TS-kach i CZ były Barumki M9 3,50-18. Teraz prawie identyczne robi Mitas H-03

Natomiast z przodu CZ miały M10 3,25-18 teraz Mitas H-04 a Jawy M9 3,25-18 Mitas H-03
Niektóre TS-ki miewały fabrycznie montowane też M10 3,25-18 teraz Mitas H-04

http://www.lolo.at/lolo.at/mitas/veteran.htm