Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 14:31:41
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Motocykl dla kurdupla ;)  (Przeczytany 8164 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Maks

• Młodszy Jawer
  • **
  • ĆeskaZbrojovka 350
Odp: Motocykl dla kurdupla ;)
« Odpowiedź #25 dnia: Lipca 10, 2013, 07:49:08 »

Dla niskiej osoby idealny jest kawa EL250 eliminator czy jakos tak, mały lekki  czoperek a i fajnie chodzi
« Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2013, 07:51:05 wysłana przez Maks »

Lopez

• Jawer Weteran
    • Mechanika Pojazdowa
« Odpowiedź #26 dnia: Lipca 10, 2013, 17:06:31 »

xepher-są tańsze sposoby. If you know what I mean :)

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #27 dnia: Lipca 10, 2013, 17:23:04 »

Dla niskiej osoby idealny jest kawa EL250 eliminator czy jakos tak, mały lekki  czoperek a i fajnie chodzi

popieram  ;)

http://otomoto.pl/kawasaki-el-250-eliminator-1-reka-z-de-M3711934.html
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie..  ;)
Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów

xepher

• Jawer Weteran
  • Motór nie umiera nigdy
« Odpowiedź #28 dnia: Lipca 10, 2013, 18:48:00 »

Wybór zapewne padnie na Mz ETZ 150 jako "najtańsze i najładniejsze", a dodatkowo łatwe w naprawie. To ma być motocykl do nauki jazdy, nad poważniejszymi maszynami będziemy myśleć później. Na razie jest zmierzone że z GPZ dostaje do podłoża, ale to za ciężka maszyna jak na początek.
"Jak dwumetrowy, stu kilowy facet może jechać na motorynce?!"
CZ 350 472.4 i inne.
Nowy Sącz 793621301

Karolex

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #29 dnia: Lipca 10, 2013, 18:50:28 »

Zwykła WSK by wystarczyła :)
Ludzie sami sobie utrudniają życie.
A potem pier* że życie trudne.

xepher

• Jawer Weteran
  • Motór nie umiera nigdy
« Odpowiedź #30 dnia: Lipca 10, 2013, 19:53:26 »

Zwykła WSK by wystarczyła :)

Ale WSK szkoda mi na katowanie przez nowicjuszkę.
CZ 350 472.4 i inne.
Nowy Sącz 793621301

Tony

• Świeżak
  • *
  • CZ 350 6V 83'
« Odpowiedź #31 dnia: Lipca 10, 2013, 20:09:21 »

http://cycle-ergo.com/ tu możesz sprawdzić pozycję
    Status GG

Iza

• Młodszy Jawer
  • **
  • CZ 350 472.6 Vape 12V
« Odpowiedź #32 dnia: Lipca 10, 2013, 21:26:05 »

Oj chłopaczki, motocyklem się jeździ a nie pcha :P . Też nie jestem wysoka bo mam 158 ale z moją CZ chyba sobie radzę. Nawet jak mocno wieje to nie ma problemu. Najważniejsze żeby moto było sprawne. W ogóle to uczyłam się jeździć na Jawie TS na której nie bardzo dosięgałam nogami do ziemi ale byle by ruszyć i później już sama jechała, jeszcze Andrzej siedział za mną. Tak z doświadczenia mojego mogę powiedzieć,że jak nauczyłam się jeździć na czeskich motocyklach to już żadna japonia i inne nowości nie są problemem. I niech mi tu żaden nie wmawia, że demoludy nie są dla kobiet, bo jest to obraźliwe i dla Nas płci pięknej i dla tych wspaniałych maszyn, które dobrze przygotowane dają ogromną radość z użytkowania. Zresztą jak jedzie kobieta i potrzebuje pomocy to zawsze się znajdzie jakaś pomocna męska dłoń a nawet dwie. Choć muszę stwierdzić ,że nie potrzebuję pomocy częściej niż niejeden z Was  :-*
MÓJ DRUGI POJAZD TO MIOTŁA ;-)

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #33 dnia: Lipca 10, 2013, 21:37:56 »

chłopaczki.., fajnie napisane  :D, od razu czuję się o 20 lat młodszy  ;D

Lopez

• Jawer Weteran
    • Mechanika Pojazdowa
« Odpowiedź #34 dnia: Lipca 10, 2013, 22:10:40 »

[size=0px]I niech mi tu żaden nie wmawia, że demoludy nie są dla kobiet, bo jest to obraźliwe i dla Nas płci pięknej i dla tych wspaniałych maszyn,[/size][/color]

Przepraszam jeśli uraziłem.

Nepo

• Świeżak
  • *
  • CZ 350
« Odpowiedź #35 dnia: Lipca 10, 2013, 22:56:18 »

A może suzuki gn 125? Małe, lekkie i cena nie powinna odstraszyć.

albiNOS

• Jawer
  • Kia Sorento, , Audi A4, Swift Coastline, Romet M1
« Odpowiedź #36 dnia: Lipca 10, 2013, 23:14:02 »

Proponuję GS 500.Nie drogi niezawodny niski i mało pali, Nie nadaje się dla osób z brzuchem jak ja. No i ciut jestem do niego za wysoki 182cm. Ale przy wysokiej kierownicy to i mi by podszedł.

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #37 dnia: Lipca 10, 2013, 23:21:53 »

A może mój LTD by podpasił ?, jest bardzo niski  ;)

Strażak

• Cezeciarz -
  • Jawer Weteran
  • 472.6, 472.6, 472.5
    • PJ
« Odpowiedź #38 dnia: Lipca 10, 2013, 23:29:35 »

Jak już Iza zauważyła, motocykl jest do jeżdżenia. Nie wiem co tak wszyscy z tą wysokością, mam 170 cm, mam stosunkowo krótkie nogi, wieczny problem ze spodniami, dosiadam Bandita GN77B, który był najwyższy z rodziny Bandziorów, wsiadam na niego jak na kozła, ale motocykl jest tak wyważony, że mimo iż jak siedzę na nim to dotykam tylko palcami, nie mam problemu z zatrzymywaniem się na ulicy, pod górkę itp, a mimo wagi 220 kg, nawet jak opieram się całą jedną nogą to tej wagi nie czuć. Tu rozumiem owszem kobieta, ale widzę czasem wpisy, mam 18 lat, 175/180 cm wzrostu, czy będę w stanie jeździć Jawą bo jestem niski to nie wiem czy się śmiać czy płakać... ludzie ogarnijcie. GS 500, bez problemu to ujeżdżałem jak ważyłem 55 kg ^^ w wieku 15 lat
    Status GG

xepher

• Jawer Weteran
  • Motór nie umiera nigdy
« Odpowiedź #39 dnia: Lipca 11, 2013, 06:54:52 »

http://cycle-ergo.com/ tu możesz sprawdzić pozycję
Link zdechł. A szkoda. >:(

Iza, dzięki za wypowiedź "eksperta" w temacie. :) Co do motocykla, osobiście uważam że danie osobie niedoświadczonej 500 lub więcej na początek to posunięcie co najmniej nie rozsądne. Sam po 10 latach przerwy wsiadłem na Czesię choć mogłem kupić GPZ 750 od kumpla. Ale zdaje sobie sprawę że brak praktyki robi swoje. Fakt, rzuciła ona na mnie urok i zostanie ze mną na długo. Co do mojej połowicy, z Czesi dostanie palcami do podłoża ale nie jest wstanie utrzymać motocykla jeżeli by jej się przechylił, trzykrotna różnica masy ;)
CZ 350 472.4 i inne.
Nowy Sącz 793621301

cdsoftware

• Gość
« Odpowiedź #40 dnia: Lipca 11, 2013, 08:20:54 »

Mówienie o tym że wsadzanie początkującego na 500 jest nieodpowiednie - nie zgodzę się.

Honda CB500/ Suzuki GS500 są jak najbardziej odpowiednie dla początkującego motocyklisty - ale motocyklisty z głową a nie z główką między nogami ;)
Jak kto nie ma mózgu to i na 50ccm się zabije.

A taka 500tka jest miłym wprowadzeniem do czegoś cięższego i mocniejszego :)

Moja zabawa z jednośladami to:
za młodu romet kadet ;)
później mz ts150
osa 175
cz350 już dobrze po 30tce
i po roku posiadania cezety - bmw r1100rt

Nie siedziałem nigdy na ciężkim motorze, jak pojechałem kupować do kolegi do Płocka - przejechałem się tylko u niego po osiedlowych kawałek, zapłaciłem, wsiadłem na moto i przyjechałem do W-wy ;)

Wczoraj BMKą zrobiłem ponad 300km i nie wyobrażam sobie innego motocykla jak na tą chwilę - no ma jeden feler, brakuje jej 6tego biegu :D chociaż przy 4000rpm mam na budziku ponad 120km/h ;) przy 4500 140 - czyli prędkość autostradowa. Przy jeździe autobaną 120-130, 2 razy nawet i 180 po wskazaniu paliwomierza sądzę że z baku ubyło jakieś 5,5l/100km :) więc jestem wielce zadowolony :) bo cenowo podobnie jak pociągiem, a czasowo nieporównywalnie :)

Bo wyszedłem poza topic :D nie ma czegoś idealnego dla kurdupla bo i kurdupel kurduplowi nierówny :) jednemu będzie odpowiadało to drugiemu tamto. Szukający kurdupel musi się sam przymierzyć do ładnych paru maszyn, parę objeździć i stwierdzić co mu będzie najlepiej pasowało :)

Pozdrawiam !

xPredatorx88

• Jawer
  • CZ 175/487
« Odpowiedź #41 dnia: Lipca 11, 2013, 11:22:50 »

Witam.

A może coś z chinszczyzny? Są tam jakieś 250. No i nawet choperka można kupić. Szukaç na stronie zipp.pl
Jak bedzie dbać to i chinol pojezdzi.

Napisał bym coś wiecej. Ale tego nie zrobie. Kobitki by mnie zabiły za coś co by było tu podane. Ja tam wole Panie jak siedzą na tylnim siedzonku. A tak delikatnie mowiac moto jest yyy tak troche wiecej dla faceta. Ale to moje zdanie.

:)
Najlepszy widok na burze? W moim wstecznym lusterku :]

CZ 175/487

Tony

• Świeżak
  • *
  • CZ 350 6V 83'
« Odpowiedź #42 dnia: Lipca 11, 2013, 12:07:02 »

pozwólmy kobietom też mieć swoje pasje :) co nie znaczy że toleruje babcie na skuterkach  >:( >:(
    Status GG

xPredatorx88

• Jawer
  • CZ 175/487
« Odpowiedź #43 dnia: Lipca 11, 2013, 12:29:22 »

A niech sobie mają. Niech robią sobie co chcą. Ja już pisałem że to moje zdanie. I wcale im tego nie zabraniam. Tylko troszke nie lubie kobiet w naszym męskim zainteresowaniu. Ale to tylko moje zdanie. A poza tym zostałem przez nie mocno zraniony i koniec więc w tym temacie nie bede juz i tym pisał.

Tak jak juz mowilem; zipy też mają dobrą oferte. A za jakiś czas niech sobie obejrzy Yamahe XJ 600 Diversion. Mi sie bardzo podoba wersja naked. Ale też są z pół owiewkami. GPZ 500 Za sportowy. Kawasaki ER 5 jest bardzo lubiana wśród kobiet.
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2013, 17:04:27 wysłana przez xPredatorx88 »
Najlepszy widok na burze? W moim wstecznym lusterku :]

CZ 175/487

albiNOS

• Jawer
  • Kia Sorento, , Audi A4, Swift Coastline, Romet M1
« Odpowiedź #44 dnia: Lipca 11, 2013, 14:08:51 »

Mówienie o tym że wsadzanie początkującego na 500 jest nieodpowiednie - nie zgodzę się.

Honda CB500/ Suzuki GS500 są jak najbardziej odpowiednie dla początkującego motocyklisty - ale motocyklisty z głową a nie z główką między nogami ;)
Jak kto nie ma mózgu to i na 50ccm się zabije.

A taka 500tka jest miłym wprowadzeniem do czegoś cięższego i mocniejszego :)

Moja zabawa z jednośladami to:
za młodu romet kadet ;)
później mz ts150
osa 175
cz350 już dobrze po 30tce
i po roku posiadania cezety - bmw r1100rt

Nie siedziałem nigdy na ciężkim motorze, jak pojechałem kupować do kolegi do Płocka - przejechałem się tylko u niego po osiedlowych kawałek, zapłaciłem, wsiadłem na moto i przyjechałem do W-wy ;)

Wczoraj BMKą zrobiłem ponad 300km i nie wyobrażam sobie innego motocykla jak na tą chwilę - no ma jeden feler, brakuje jej 6tego biegu :D chociaż przy 4000rpm mam na budziku ponad 120km/h ;) przy 4500 140 - czyli prędkość autostradowa. Przy jeździe autobaną 120-130, 2 razy nawet i 180 po wskazaniu paliwomierza sądzę że z baku ubyło jakieś 5,5l/100km :) więc jestem wielce zadowolony :) bo cenowo podobnie jak pociągiem, a czasowo nieporównywalnie :)

Bo wyszedłem poza topic :D nie ma czegoś idealnego dla kurdupla bo i kurdupel kurduplowi nierówny :) jednemu będzie odpowiadało to drugiemu tamto. Szukający kurdupel musi się sam przymierzyć do ładnych paru maszyn, parę objeździć i stwierdzić co mu będzie najlepiej pasowało :)

Pozdrawiam !

Jakież bywało zdziwienie moich kolegów którzy tyłka nigdy nie skallali 250 albo 350, 500 zresztą też. Na mazurskich drogach, gdy wyminiłem dyszę w swoim GS500 na numer większą to szła jak burza ponad 180 (podobno bo mi się nie udało tyle) Ale szedł jak burza i koledzy dopiero na prostej mi odchodzili GSXami FZRami i innymi coś tam tami. A niby 2-3 razy mniejsza moc. Za to nigdy nie jeździli ma małych pierdziawkach więc i techniką nie nadrabiali tylko tym co mają pod manetą. Dlatego uważam, że dla początkującego motocyklisty Jawa, Cz jest dobra jeśli mają troche pojęcia o technice a GPZ albo GS500 dla tych co mają mniej tego pojęcia. Ale w obu przys=padkach jeździć z głową się powinni nauczyć.

tasior0407

• Świeżak
  • *
  • Suzuki Savage LS 650 Za jakiś czas CZ 175
« Odpowiedź #45 dnia: Lipca 11, 2013, 15:02:55 »

Kolego a Suzuki Savage LS 650 ? :)
Sam ten motor posiadam , a nie należe do wysokich bo jakies 173 +- cm mam wzrostu , i jest akurat , myśle że mniejsza osoba miała by fajnie motor na sucho waży 170kg więc aż tak cięzki nie jest , myśle ze kobieta poradziłaby Sobie na nim : )
    Status GG

Tony

• Świeżak
  • *
  • CZ 350 6V 83'
« Odpowiedź #46 dnia: Lipca 11, 2013, 17:37:45 »

No może ważyć nawet i 300 kg, ważne żeby środek ciężkości był nisko i wtedy wolna jazda jest lekka i przyjemna, moto się nie gibie na boki

http://cycle-ergo.com/ już działa.
« Ostatnia zmiana: Lipca 11, 2013, 17:49:41 wysłana przez Tony »
    Status GG