Witam wszystkich na forum.
Widzę że mnie tu polecają, polecają a pó¼niej nieporozumienia z tego wynikają.
A więc :
1 - nie maluję aerografem profesjonalnie tylko hobbystycznie - jeżeli komuś pasuje malunek z niedociągnięciami proszę bardzo (żeby nie było że nie uprzedzałem

)
2 - nie lakieruję - Nie mam lakierni i nie mam warunków na lakierowanie motocykli czy samochodów. Czyli jeżeli ktoś chciałby jakieś aero ode mnie np na baku to niech on będzie polakierowany bazą i bezbarwnym.
3 - maluję tylko jenokolorowo - czyli np. czarny motyw na białym tle albo na odwrót (z resztą to widać na moich skromnych pracach). Niestety nie bawię się tym profesjonalnie i nie stać mnie na 100ml jednego koloru w cenie około 300zł, a zwykłymi bazami za kija pana nie chce mi wyjść ładnie.
4 - nie maluję motywów na dużych powierzchniach (np. maska samochodu). Mogę wykonać proste motywy (nie jakieś super skomplikowane).Oczywiście kwota adekwatna do wykonanej pracy.
5 - jeżeli z jakiś względów ktoś jednak by się zdecydował to robię to tak: element do aero już polakierowany bazą (np. czarną) i klarem (czyli bezbarwnym) biorę w łapę i matuję papierem wodnym. Na zmatowiony klar nakładam motyw. I teraz moge go polakierować klarem sam (uprzedzam że nie mam do tego warunków i mogą się pojawić w lakierze śmieci typu kurz czy np. włos). Mogę też zabezpieczyć motyw i ktoś sobie polakieruje klarem na własną rękę.
P.S.
Jeszcze jedno.
Nie bawiłem się już w areo około 2lat.