Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 04:15:25
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: muzyka - podziel się  (Przeczytany 5203 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Brein

• Gość
muzyka - podziel się
« dnia: Czerwca 07, 2007, 12:53:20 »

No właśnie

zaskoczyło mnie to, że "Paranoid" Piersi - stało się ciekawostką... przecież to już klasyka... ale jak napisał Hubert " Młodzież nie słucha rock'a"

Więc taki pomysł mały może mała wymiana mp3 lub choćby tytułami fajniejszych kawałków?

Osobiście proponuję na dobry początek:

"Cool rider" - z Grease2
"Renegade" - Hammerfall
"Wolności Smak" - Monstrum
"Maszyna Czad" - ¦rubka

Zainteresowani wymianą na maila.
Specjalnie wybieram mniej znane kawałki - ale stricte motocyklowe -bo najbardziej znanych chyba nie warto... choć jeśli "Paranoid" to jakieś tabu to... zresztą co wy polecacie - udostępnicie?

lukasz_master

• Gość
Odp: muzyka - podziel się
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 07, 2007, 15:39:43 »

moze prosciej bedzie wklejac linki? samo wklejanie nie lamie prawa, ba nawet posiadanie mp3 obecnie nie jest niezgodne z prawem. chociaz jak wiadomo jest to sprawa sliska ;)

toms99

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 07, 2007, 16:07:55 »

mariusz

• Świeżak
  • *
    • flacmusic.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 07, 2007, 17:22:03 »

Witam. Znalazłem to jakiś czas temu w sieci. Nie mam pojęcia co to za kapela ani nawet jaki to język... ale mimo wszystko piosenka całkiem fajna   <punk>

edit
No tak, ale o linku do mp3 już zapomniałem ;]
http://download.yousendit.com/DA0B37335D74EAFB

Brein

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 07, 2007, 18:13:31 »

:P

właśnie ze względu na prawo napisąłem o samych tytułach. A mp3 które wymieniłem mam w oryginale albo z oryginalnej płyty albo ściągnięte z darmowej strony jako kawałki reklamowe :)

ale tytułami moglibyście strzelić :) chyba, że rzeczywiście teraz to głównie techno i inne badziewie jest muzyką obowiązującą ;)

Wódz

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 07, 2007, 18:31:22 »

Jeśli chodzi o kawałki związane z podróżowaniem jednośladem, no to oczywiście "Harley mój"-Dżem, a drugie które mi się kojarzy to nawet nie znam tytułu i nie dam sobie nic uciąć,ale chyba Kazik to śpiewa, w każdym razie lubie fragment:
"...hej człowiekku na mej skórze słoñce pali kurz..."
jak sobie coś przypamiętam to napisze, a co do młodzieży nie słuchającej rock'a, to nie jest na szczęście tak tragicznie
« Ostatnia zmiana: Czerwca 07, 2007, 18:34:58 wysłana przez Wódz »

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 07, 2007, 18:34:59 »

ze swojej strony moge polecic Dżem, czyli klasyke. kawałek Ryska pt. "Harley moj" oraz z z nowym wokalista pt. "66". zainteresowanym moge podeslac mailem. Brein jak mozesz wyslij mi na maila te piosenki.
Pozdrawiam  <punk>

HubertBaran

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 08, 2007, 00:53:56 »

to ja zaproponuje moze troche inne kawałki;)

dire straits (kazdy kawałek jest dobry!)

AC/DC- highway to hell
motorhead- born to raise hell

nie jest takie spokojne ale jest

jesli chodzi o lata 70 i kolorowa muze to

Bee gees- tragedy
Abba- S.O.S

lata 60
to:

beach boys
led zeppelin
the who

Moze nie zupełnie rock ale stare i świetne;) Nie wyobrazam sobie roboty w garazu bez starej muzyki.

Chciałbym tez  zachecic do obejrzenia kilku filmów

vashing point
easy rider
quadrophenia
prywatne śledztwo(gra tam piekna jawa enduro)

Zreszta wiadomo ze to co najlepsze i najpiękniejsze robiono miedzy rokiem 65 a 75. Te motocykle, te samochody, w polsce  w tych latach zaczyna sie produkcja jednych z najpiekniejszych z demoludów czyli WSK seri ptaki, era wielkich fabryk, gierka, 125. ludzie w "leonkach" albo "aviatorach" zakrywajacych połowe twarzy. Urodziłem sie zbyt pu¼no:/ chciał bym sie urodzic przynajmniej w roku 70. Przynajmniej nie był bym codziennie ponizany przez wierokletów tylko dlatego ze mam byc mechnikiem i ze brudzi sie przy tym ręce;]

Brein

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwca 08, 2007, 07:39:48 »

ok lecimy odrobinę po polsku:

Zdrowa Woda - wszystko
Harlem - ale tylko pierwsza płyta
Ira - ale tylko stara
Janusz Niekrasz Band

wcześniej?

Black Sabbat
Hendrix
Steppen Wolfs
Rock'n Roll - kolorowe czasy ;)

Filmy?

Pięć i Pół Bladego Józka
Prywatne śledztwo - koniecznie :) (Wymieniane już przez Huberta)
Easy Rider - to już legenda
Grease 2 - jeśli ktoś lubi musicale polecam
Born to ride
Harley Davidson & Marlboro man
Hell's Angel - nie oglądałem niestety w całości - jak ktoś ma dawać :)
Hell's Angel 69 - nie oglądałem niestety w całości - jak ktoś ma dawać :)
The Wild One
Fixing The Shadow - nie oglądałem niestety w całości - jak ktoś ma dawać :)
Stone Cold
Showdown

:)

« Ostatnia zmiana: Czerwca 08, 2007, 07:45:09 wysłana przez Brein »

lukasz_master

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 08, 2007, 10:37:30 »

vanishing point to najpiekniejszy film motoryzacyjny jaki widzialem, mowa oczywiscie o oryginale a nie o oblesnym remake`u z viggo mortensenem. wspaniala historia Kowalskiego , najlepszy samochod swiata  - duma amerykanskiej motoryzacji

mp3
the doors-riders on the storm
http://www.sendspace.com/file/ieitcq

HubertBaran

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 08, 2007, 14:19:22 »

tak historia kowalskiego którego sytacja i obecna praca zmusza nawet do narkotyzowania sie, pedzi przez niezliczona ilosc stanów przez ktgóre prowadzi go głos czarnego ślepego spikera(spolszcyzłem nazwe).

Co do kawałków to kto by zapomniał o steppenwolf- born to be wild, piosenka tak kultowa ze nie da sie jej nie polubic...

Bardzo dobre filmy moze nie motocyklowe (chociaz w jednym z nich przemyka sie watek motocykllistów zabójców) to seria "brudnego harrego".

Co do rodzimych produkcji to u nas nierobiło sie takich filmów raczej publicznosc wolała satyry wysmiewajace ustrój np. nienawidze poniedziałku film świetny dokładnie widac jak sie zyło w latach 70.
Jak znajde linki to podesle tez do folderów reklamowych WSK ptaki, styl w jakim sa forułowane odpowiada a niekiedy przerasta foldery reklamowe japoñskich producentów. Wszech i wobec obecna bieda społeczeñstwa była idealna do robienia przekretów, łapówkarstwa i innych form nielegalnej działalnosci. Dlatego nasz kraj obecnie wyglada jak wyglada, mysle ze za 10-20 lat Polska ma szanse sie na nowo odbudować. Co pochwalam w komunizmie? Ochrone jezyka(sam nie pisze najlepiej) ale mnogosc spolszczeñ ustalone formy jezyka technicznego, praca w swoim zawodzie to były dobrodziejstwa systemu.

Jako ciekawostke powiem ze juz w 1967roku były "plany budowy autostrad w polsce".

Piszczałka

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 06, 2008, 22:48:10 »

A ja wpadłem ostatnio w nurt zespołu Karpatia fajny węgierski zespół choć nacjonalistyczny oraz Chór Aleksandrowa  też mają fajną muzę     <thumbup>

SZAJBUS_SzeF

• młody nie głupi
  • Jawer Weteran
  • Jawy, Cezety i Cafe Racery - To lubię! :)
« Odpowiedź #12 dnia: Marca 07, 2008, 08:04:11 »

Nie zgodzę się z tym że młodzież nie słucha rocka :) Są ludzie którzy lubią tą muzykę i są też tacy jak ja którzy słuchają wszystkiego co wpadnie w ucho.
Co bym polecił ? Na pewno:
Happysad - mają dobre kawałki i ogółem słucham wszystkich ich utworów
Przykłady: http://olowek86.wrzuta.pl/audio/mdE8mmQCiC/happysad_-_lydka
http://www.wrzuta.pl/audio/zmplWO9DnD/happysad_-_to_koniec
Vavamuffin - to już nie rock lecz reggae w dodatku polskie :)
Przykłady:
http://przemyslawlol.wrzuta.pl/audio/95PE78Ug9v/vavamuffin_-_inadibusu_-_08_-_poland_story
http://marcokac77.wrzuta.pl/audio/r56fjqs2a7/vavamuffin_-_hooligan_rootz

connect

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Marca 07, 2008, 08:14:57 »

tak jak napisał SZAJBUS_SzeF są też tacy jak ja którzy słuchają wszystkiego co wpadnie w ucho.

je też nie słucham jednego rodzaju muzyki tylko to co mi sie podoba

lluke

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Marca 07, 2008, 08:25:29 »

Heh jako że po części jestem muzykiem (grałem na akordeonie ale nie na wiejskich potañcówkach tylko na koncertach) to słucham prawie każdego rodzaju muzyki począwszy od symfonicznego rock'a przez DnB, muzykę klasyczną, pop, rock, soul, muzykę sakralną a na disco polo skoñczywszy(jak mam zły dzieñ albo mnie wali :])
Tak więc bibliotekę mam całkiem sporą <lol>

Batman

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Marca 07, 2008, 10:06:47 »

Ja też mam szeroki zakres tolerancji muzycznej. Choć dla mojego ucha jest już węższy - od alternatywnego rocka wzrost tonażu ;) Black metal abym mógł zdzierżyć musi być przynajmniej symfoniczny ;]

lluke

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Marca 07, 2008, 10:16:14 »

No ja nie toleruje Rapu czy hip hłopu no i nie przepadam za metalem i innymi odmianami tego rodzaju muzyki. No ale każdy lubi co innego

Jawsim

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Marca 07, 2008, 10:34:44 »

a ja lubię bas. lubię basowy d¼więk silnika ( stąd stożkowe wydechy w GPz) lubię mocny bas, który bardziej czuć niż słychać- stąd 1500 już watt w RMS w aucie. co do muzyki to kiedys tylko punk rock w różnych językach, potem juz lżej offspring do americany włącznie, green day. potem zacząłem słuchać tego co mi się podoba. gdzieś jakaś metallica się pojawiała,ale i nawet hiphop, rap- ale tylko ten gdzie się debile nie użalają nad swoja niedolą, albo ukochaną. wolę pozytywne kawałki- jak ktoś się z czegoś cieszy i jest dumny- niech nawija. zdarzało się nawet coś ze snoop doga i dr.dre. eminem odpadał zawsze bo ma głos jak feciaż. teraz głównie kazik. czasem o.n.a czasem ira....

Batman

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Marca 07, 2008, 10:47:49 »

teraz głównie kazik. czasem o.n.a czasem ira....

To się trochu rozumiemy ;] Z tym, że co do o.n.a bym zamieniał "czasem" na "zawsze i wszędzie" (choć to nie moja ulubiona kapela) Moją kapelą, którą zawsze słucham i będę słuchał nawet w ciemno (dwie kapele, których nie posiadam mp3 tylko oryginały :> ) jest Acid Drinkers i Virgin Snatch  :D <lol> <thumbup> <punk> <punk> <punk> <punk> <punk>