Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 08:39:18
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Kupic...Jawe black style...?  (Przeczytany 6847 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Piotrek350

• Gość
Kupic...Jawe black style...?
« dnia: Maja 12, 2007, 16:43:45 »

Witam czy opłaca sie kupic taka jawe:

http://moto.allegro.pl/item192771943_super_jawa_350_style.html

Co o niej myslicie???
Ma ktos taką???

WhitePower

• Gość
Odp: Kupic...Jawe black style...?
« Odpowiedź #1 dnia: Maja 12, 2007, 17:25:21 »

tzn wiesz wszystko zalezy od jej stanu bo rocznik 91 wiec nie jest znowu taka młoda, musialbys pojechac, poogladac, przejechac sie, w sumie mozesz dobrze to sprawdzic bo co do jawy masz juz doswiadczenie i wiesz jak powinna smigac :)

D@NIOm20

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Maja 13, 2007, 09:49:49 »

Wiem że pytanie  <offtopic> ale jak to jest z tymi style? Moja TS jest z 91r a tu Style też z tego rocznika? Czyli pod koniec TS produkowali je równocześnie?

Jawex

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Maja 13, 2007, 17:19:51 »

Kolega miał Tske 92, wszystko zależy chyba od tego, gdzie szły na eksport  :) .

Piotrek350

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Maja 13, 2007, 21:00:30 »

mam mały mentlik w głowie   <unsure>

http://moto.allegro.pl/item195332287_super_jawa_350_style_tanio.html

Kupic style czy moze jawe od Fizyka0

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Maja 13, 2007, 21:17:33 »

Ja bym bez zastanowienia brał Jawę od Fizyka, Style od TS różni sie tylko "obudową" a poza tym może być tak samo zdezelowana jak każda inna Jawa TS z tym, że to Jawa Style czyli w jakim stanie by nie była będzie kosztować powyżej 1500zł minimum, patrząc na fotki Jawy Fizyka to praktycznie nowy motocykl z salonu, więc nie wiem nad czym się zastanawiasz, gdybym miał te 2000zł już bym je¼dził Fizyka TSką.

pzdr

Piotrek350

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Maja 13, 2007, 21:32:08 »

jawa fizyka wygladała odlotowo ale gdy zobaczyłem fotki w jakim jest teraz stanie to...  <crybaby> ale Style to Style

Piotrek350

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Maja 13, 2007, 21:34:06 »

tylko nie potzrebne mi do niej  3 kufry bo jezdze tylko czasami dla rozrywki   :P

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Maja 13, 2007, 21:36:39 »

Tzn. Jawa Fizyka nie jest w takim stanie jak na fotkach?

pzdr

Piotrek350

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Maja 13, 2007, 21:45:37 »

oczywiscie ze jest tylko jest zapuszczona tzn brudna az sie nie chce patzrec ale to nie problem  ;)

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #10 dnia: Maja 13, 2007, 22:41:29 »

Nie narzekaj - jak będziesz kupował to Fizyk Ci ja umyje, a może nawet cosik gratis dorzuci :>
A kufry jak Ci nie potrzebne to zawsze możesz sprzedać

BTW nie myślisz czasem, że nie lepiej było by kupić ww. jawę i za parę stówek kupić owiewkę, bak itp. niż kupić prawdziwego style i włożyć 600 - 700zł w porządny remont?? W koñcu taka jest młodsza od popularnych TSek zaledwie o parę lat (albo i nie), a silnik przecież jest ten sam i zużywa się w takim samym tępie...

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #11 dnia: Maja 13, 2007, 23:32:51 »

Xargo co do tego tempa zużywania sie silnika to bym sobie podywagował... Ludzie dziwnie podchodzą do dwóch tych samych rzeczy tylko inaczej podanych -śmiem twierdzić że potencjalnie czarny styl będzie bardziej skatowny niz teeska. Ktoś może widzieć w nim"prawie" japonie a tecnicznie to nadal lata 70-80 ubiegłego stulecia

Ale to takie moje przemyślenie i nie ma co uogólniac -jak ktos ma duże ciśnieni żeby zakupic "BS" to powinien ja dobrze obejrzeć. Ja prywatnie jestem człowiekiem praktycznym i nie płaciłbym za wygląd, bo to mozna sobie samemu zrobić     
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #12 dnia: Maja 14, 2007, 00:20:14 »

Miałem na myśli to, że silnik zarówno w 638 jak i 640 to jeden i ten sam odlew. Jednak twojego typu rozumowania pod uwagę nie wziąłem i tu muszę się z tobą zgodzić. A uogólniając chodziło mi jedynie o to, że ja osobiście wolałbym "mało estetyczny" motocykl z zajebistym silnikiem niż odpicowaną padakę <cheers>

fizyk0

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Maja 14, 2007, 02:08:21 »

Nie lubiałem  nigdy się tłumaczyć ale to już zwykła beszczelność.Prosi mnie gość o wiecej fotek.Ok nie ma sprawy.Biorę cyfrówke idę na dół do garażu i trzaskam mu więcej zdjęć w takim stanie w jakim jest po jeżdzie.Fakt jeżdże nią cały czas i to w różną pogodę więc nie ukrywajmy jest brudna.Na logikę nie będę jej pucował do kilku zdjęć.W swoim wątku odnośnie sprzedaży i na allegro dałem już dla bezpieczeñstwa odpowiednie poprawki odnośnie brudu i niewielkich otarć lakieru na ramie bo niestety tez  mi to zarzucono.Pisanie ,że jest zapuszczona jest tu grubo przesadzone.Na koniec rozmowy na gg zostałem podsumowany ,że Jawa wygląda jak złom.Myslałem ,że szlag mnie trafi.Zamieszczam linki do tych zdjęć oceñcie sami:

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b75a0775b41d5d2d.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6eaa301421fe85c2.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/1caa1a51cd214be1.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b188c28a2e9223fe.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3da33eee19e9e8a8.html

Przepraszam za mały  <offtopic> ale po takich rozmowach to chyba zrezygnuję ze sprzedaży.A tak na marginesie Piotrek350 jeżeli już uzbierasz brakującą kwote i umowisz sie na jazdę próbną to wiedz ,że 8 godzin bedę ją pucował żeby nie wyglądała jak złom.
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2007, 16:18:55 wysłana przez fizyk0 »

Piotrek350

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Maja 14, 2007, 07:22:07 »

fizyk0
przepraszam za sformułowaniu ze to 'złom' ale było mi bardzo szkoda jak zobaczyłem jawe w takim stanie   <scared>

Brein

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Maja 14, 2007, 07:43:19 »

Fizyk

Einstein powiedział kiedyś, że dwie rzeczy są nieskoñczone: wszechświat i głupota ludzka... - po prostu przekonałeś się o zasadności drugiej części tej tezy osobiście :)

Poza tym co się tyczy samej oceny motocykla to... a gdzie on na tych zdjęciach jest nie taki jak powinien? - podejrzewam, ze autor tej niefortunnej wypowiedzi sugerował się tylko i wyłącznie tłem - czyli odrapañcem, na którym jawa stoi... lubię takich ludzi - oni nadają sens mojej pracy w reklamie bo łatwo nimi manipulować sprzedając jakiś produkt. Następnym razem rób zdjęcia na ładnym tle - taki człowiek będzie zachwycony :)

Odrobina wiedzy i obycia z knedlami pozwala na właściwą ocenę stanu motocykla... widać tu tej odrobiny zabrakło...

Jedna zasada która lubi powtarzać znajomy ujeżdżający junaka, ale w wersji dla janka i jawy... zawsze jak coś jest nie tak: "Pierd...l to - masz Jawę!" ;)

ludzie są różni - tylko dziwka ma szanse wszystkim dogodzić ;)
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2007, 07:51:16 wysłana przez Brein »

fizyk0

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Maja 14, 2007, 07:46:15 »

No ale ja dalej nie rozumiem no w "jakim stanie"? Piotrek350 o co Ci chodzi???Uczepiłeś sie czy co.Napisz konkretnie.Zamieściłem te same zdjęcia co wysłałem Tobie i jakoś nikt się nie czepia tylko Ty.
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2007, 09:30:02 wysłana przez fizyk0 »

cypis.z

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Maja 14, 2007, 08:22:30 »

<hammer>Panowie ale z której strony ona jest brudna. <hammer>

Nie przesadzacie brudnego motocykla chyba nie widzieliście.

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Maja 14, 2007, 09:43:24 »

wypucuj i zrob fotki w innym miejscu, na allegro napisz ze jedzie 180 i zaraz wszyscy beda do Ciebie pisac, z tym, ze srednia wieku 13 :D

a tak powaznie jawa bardzo fajna, przynajmniej nie picowana, widze ze zegary masz siakieś inne ??

natal007

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Maja 14, 2007, 10:37:13 »

Przepraszam za mały  <offtopic> ale po takich rozmowach to chyba zrezygnuję ze sprzedaży.A tak na marginesie Piotrek350 jeżeli już uzbierasz brakującą kwote i umowisz sie na jazdę próbną to wiedz ,że 8 godzin bedę ją pucował żeby nie wyglądała jak złom.

Nie wytrzymam! Jak czytałem że Piotrek350 zastanawia się nad twoim moto a tym z allegro tylko uśmiechnąłem się pod nosem.
Ale teraz to już przesada...Przepraszam - ale w jakim to ona niby jest stanie???
Fizyk0 nie przejmuj się i nie spuszczaj z ceny. Na pewno ktoś doceni twój wkład i stan moto.

jawol RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 350/638-5 CZ 175/450
« Odpowiedź #20 dnia: Maja 14, 2007, 12:07:25 »

fizyk0  masz piękną Jawę i naprawdę w świetnym stanie  (przynajmniej tak wygląda na fotkach może... po prostu jest fotogeniczna???)  ;]

Przepraszam a niby jak ma wyglądać "stare", jeżdżące  moto???
No, na peweno nie jak nowa japonia w salonie... <hammer>

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 14, 2007, 13:53:11 »

Jak przeczytałem co Piotrek350 napisał to myślałem, że Fizyk miał dzwona na swojej Jawie i ją sprzedaje... a to tylko cienka warstwa kurzu na felgach <lol> Wszystkim życie takich klientów, wystarczy samochód/motocykl/cokolwiek ładnie umyć, nie ważne co w środku jak je¼dzi, ważne że się świeci. W sumie to szampon samochodowy tañszy od nowych części ;) Taka sama sytuacja jak ludzie kupują samochód, otworzy maskę, brudno... eee syf silnik w ujowym stanie nie kupuje, otworzy w innym wszystko świeci się jak psu jajca... ooo tu silniczek w idealnym stanie kupuje... tylko nie pomyśli taki, że jak brudny tzn. że nikt nie zaglądał i nie grzebał, bo po prostu nie było trzeba.

Fizyk nic tylko wypucuj Jawę, zrób fotki na ładnym tle i podnieś cenę o 1000zł. ;)

pzdr
« Ostatnia zmiana: Maja 14, 2007, 13:55:22 wysłana przez nerlst »

ziomek433

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 14, 2007, 14:24:44 »

Mi to raczej wyglada na drobne niedopatrzenia,których wogóle niema  :)
A tak wogule to fizyk napisz do mnie na GG 8138814

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 14, 2007, 22:45:53 »

Ja to sie muszę przyznać że u mnie wypicowana jawa na niedzielną przejażdżkę nie wygląda w połowie tak jak jawa fizyka... <oops> Zresztą moto to ma je¼dzić a nie wyglądać (ale nie do przesady ;] )

BTW. Fizyk - mocowania do tylnych kufrów to konstrukcja własna czy przeszczep od innego moto?? Muszę sobie coś do moich krauzerków wyczesać...

D@NIOm20

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 14, 2007, 23:09:52 »

:] Tak to jest z kupującymi. Kilka lat temu jak jeszcze handlowałem motorynkami itp. miałem podobną sytuację, miałem dwie motorynki, jedna je¼dziła jak ją kupiłem, więc tylko nowy lakier i na sprzedaż, druga z zewnątrz nie ruszana bo w miarę ładna, zrobiłem silnik wszystko ładnie cichutko chodziło, poprostu perełka. Przyszedł jeden łeb z synalkiem (może z 12lat) i patrzy na tą motorynkę, ja mu gadam co zrobiłem w silniku, a on na to panie tego złomu to napewno nie wezmę siedzenie dziurawe, na lagach gumy jednej niema, w dodatku brzydki lakier, to pokazuję mu drugą (tą pomalowaną na czerwono, bo te są najszybsze) a on na to ja pier... toż to cudo i wyciąga 500zł nawet bez sprawdzenia silnika  <hammer> Od tego czasu uświadomiłem sobie że ludzie patrzą na lakier a nie na silnik.
Sory za  <offtopic> ale historyjka idealnie pasuje do sytuacji.
Fizyk jawa naprawdę pięknie zrobiona, zarówno mechanicznie (wnioskuję z opisu bo nie je¼dziłem :)) jak i wizualnie, tylko pozazdrościć.