Witam
Jestem na forum od niedawna, na chwilę obecną nie posiadam dorosłego motocykla, ale mogę się pochwalić Polsko-Czeskim wynalazkiem, który jak narazie wiernie pełni rolę dupowozu
Motorower dostałem od wujka, 3 lata temu, po tym, jak przesiadł się na chińską technologię.
Był on w stanie co najmniej nieciekawym, gdyż stał trochę pod chmurką. Na początku niechętnie do niego podchodziłem, psuł się, nie miał powera, niezbyt ciekawie wyglądał. Jednak z czasem, gdy spędzałem więcej czasu na dopieszczaniu, złapałem tą zajawkę, i od tego czasu zacząłem pasjonować się motocyklami z prl i ogólnie inną motoryzacją z tego okresu. Po dwóch latach ciągłego inwestowania czasu i pieniędzy, doprowadziłem go do stanu w miarę oryginalnego, świetnie jeździł i wyglądał. Zacząłem nim jeździć do technikum, mam tam sporo "zmotórzonych" kumpli. Jednak zmusiło mnie to do zamontowania usprawnień, szczególnie ze względów bezpieczeństwa.
Zamontowałem w nim :
-tłumik od simsona (poprawiła się elastyczność),
-tylna lampa ze stopem,
-stacyjka z kluczykiem patentowym od chińskiego quada/atv,
-zmodyfikowany przełącznik świateł krótkie/długie,
-tylna opona heidenau k56 2.50/17 (wreszcie moto stabilnie się zachowywało na zakrętach, można się bardziej składać, droga hamowania bez porównania).
Dużo rzeczy przy nim zrobiłem, w sumie kto by spamiętał wszystko

Remont silnika, nowy lakier itp
No, dosyć opisu, czas na zdjęcia
Tak to wyglądało na samym początku xD

Tutaj tuż po przeprowadzce do mnie

Po ogarnięciu i wymianie części blacharskich, które miały dziury:

Z paru wycieczek

Potem było rozkładanie i malowanie, ale przedstawię efekt tych działań:

Parę spotów z kumplami

:

Tu podczas zajęć w szkole :

No i stan obecny: