Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 05:43:38
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Mój nowy nabytek!  (Przeczytany 7623 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

natal007

• Gość
Odp: Mój nowy nabytek!
« Odpowiedź #25 dnia: Maja 09, 2007, 10:12:29 »

No to mnie dobiłeś tym błotnikiem..
Do zaprzęgu byłby jak znalazł tylko jest małe ale- mam w najbliższym czasie wesela dwóch kumpli i te cztery dychy za nic nie pasują do mojego planu wydatków na czerwiec i lipiec <crybaby> <crybaby> <crybaby>

natal007

• Gość
Odp: Mój nowy nabytek!
« Odpowiedź #26 dnia: Maja 17, 2007, 10:27:47 »

Wczoraj skoñczyłem! Założyłem podnóżki pasażera, ale to nie jest to.
Generalnie podnóżki w Jawie są zbyt "kulfoniaste" :)
Muszę poszukać w przyszłości czegoś mniejszego. To samo tyczy się mocowania podnóżków kierowcy. Będę starał się wykombinować coś lepszego zarówno w temacie mocowania jak i podnóżków. Nie wiem jak dla Was ale dla mnie sprawa podnóżków była dużo lepiej rozwiązana w CZ.
Założyłem też bezpieczniki i ukryte odcięcie masy. Teraz każdy bałwan który stwierdzi że odpali Jawę "na gwożdzia" będzie sobie mógł go wetknąć , ale do tyłka :P
A co do bezpieczników - jeden dałem w fabryczne miejsce , natomiast drugi postanowiłem dać przy prostowniku- też na czerwonym przewodzie. Miałem kiedyś taki przypadek że prostownik zjarał się bez
żadnej zauważalnej przyczyny właśnie przy styku tego kabla. Wyczytalem na forum o drugim bezpieczniku (niestety nie mogłem znale¼ć u kogo) i postanowiłem "zgapić" to u siebie.
I tu pytanie - jaka powinna być wartość tego drugiego bezpiecznika?
Ja dałem 20-stkę ale zastanawiam się nad 15-stką. Wytrawni elektrycy poradzcie coś :)