Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 05:12:34
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: panowie! zabytek znów żyje!  (Przeczytany 3763 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

michas350

• Gość
panowie! zabytek znów żyje!
« dnia: Marca 23, 2007, 15:09:00 »

jakis czas temu pisalem, ze moja cezeta jest w takim stanie ze to juz jej koniec, ze ja sprzedaje, ze chce kupic TS-ke. Spotkalem sie ze zmasowanym atakiem sprzeciwow z waszej strony i wiecie co? mam tydzien wyjety z zycia, siedzialem na zmiane w garazu i w piwnicy ale oplacalo sie! najwazniejsze rzeczy mam juz zrobione zostaly mi tylko sprawy wizualne i czekam na nową rame z dokumentami :) naprawde wielkie dzieki za niedopuszczenie mnie do sprzedania tego motocykla :D obiecuje ze jak tylko dokoncze remont to wrzuce kilka fotek. pozdrawiam!

Jerry

• Jawer Weteran
Odp: panowie! zabytek znów żyje!
« Odpowiedź #1 dnia: Marca 23, 2007, 15:12:13 »

Gratulacje  <thumbup> <thumbup>
oraz powodzenia w dalszych pracach  <yes> <yes> <yes>
JAWA TS 350 89r
BMW K 1200 GT 03r

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Marca 23, 2007, 16:40:19 »

To jest to co Kronobel Kocha w tym forum!!Nie wolno sprzedawać JAWY!!To bez wątpienia jedno z ważniejszych jeśli nie najważniejsze forumowe przykazanie!!

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Marca 23, 2007, 18:05:59 »

mam tydzien wyjety z zycia, siedzialem na zmiane w garazu i w piwnicy ale oplacalo sie!

Ja mam już dość garażu  :>
Codzienie po robocie kilka godzin w garażu i składanie do kupy  :>
Już mnie nerwica bierze. CHyba od wilgoci w garażu  ;)
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Brein

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Marca 23, 2007, 18:36:18 »

Gratuluję :)

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Marca 23, 2007, 22:28:36 »

Gratulacje <punk>

wskpan

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Marca 23, 2007, 22:42:14 »

GRATULUJę  <punk> Szacun

przypomniałeś mi czasy kiedy to  zarywałem noce i dnie wybudzając moją wilczyce

michas350

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Marca 24, 2007, 09:36:03 »

dzieki chłopaki, ale to dla mnie jeszcze nie koniec prac! po dokonczeniu mojego motoru zbieram sily na kolejny! tym razem moj znajomy kupil taki sam zlom jak ja :) i cala zabawa zaczyna sie od nowa! hehe :D :D

wojk2

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Marca 24, 2007, 10:25:10 »

Ważne jest to, że z całą pasją przywracasz je do życia, że ich i tak słaba populacja nie maleje <worship>
POWODZENIA

Brein

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Marca 24, 2007, 10:45:38 »

Mam taką koncepcję: a tu napisze bo mimo wszystko w temacie :) Nie wiem kiedy... ale niebawem: zamierzam w koñcu kupić normalne konto www i na nim postawić stronę. I pomysł mam taki, że każdy, kto będzie chciał, a kto z różnych względów nie zrobił tego na własną rękę - będzie mógł przysyłać zdjęcia i opisy prac nad swoim motocyklem, tak, aby zgromadzić historie warsztatowe od A do Z - aby w ten sposób zaszczepiać w innych miłość do motocykli i pokazać, że warto poświęcić trud, czas i trochę pieniążków na ich odbudowę, naprawę i remont. Oraz aby dzielić się wrażeniami, spostrzeżeniami, pomysłami, które pomogą innym. Taki mam plan - miałem to zrobić w nowym roku, ale brak czasu skutecznie mi to uniemożliwiał... niemniej w tym roku na pewno postawię tę "cholerę", a czemu o tym piszę? - Michas350 - rób zdjęcia w trakcie remontu - inni tak jak Ty będą nie raz mieli chwile zwątpienia - może na przykład historia Twojego motocykla da im wiarę i determinację :)

michas350

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Marca 24, 2007, 12:57:49 »

Brein, to jest bardzo dobry pomysl! z remontu mojego motorku niemam dokumentacji, ale podczas odbudowy drugiej cezety postaram sie dokladnie wszystko opisac i fotografowac.  pomysl naprawde mi sie podoba! to ukaze ile trudu i poswiecenia trzeba wlozyc zeby odbudowac taki motocykl, a niejest to latwe bo wszyscy przecierz wiedza, ze jawa czy cezet wymagaja naprawde bardzo solidnej pracy zeby jezdzily jak nalezy. moze tez otworzy to oczy tym u ktorych jawy niszczeją gdzies w szopach albo zarastaja pokrzywami  za stodołą . tak jak powiedzial Wojk2 ''cala pasja przywracac je do zycia'' bo jest ich naprawde coraz mniej!

piter19850207

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Marca 24, 2007, 13:07:41 »

No, ja też chciałem ostatnio sprzedać swoją TS-kę, ale jednak nie mam serca, aby to zrobić, bo wiem ile swojej pracy w nią włożyłem, żeby było super.

Trzymaj się kolego i nie podawaj się, jesteśmy z Tobą