Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 09:16:57
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21   Do dołu

Autor Wątek: JESIENNY ZLOT JAWA-CZ KLUB POLSKA  (Przeczytany 129096 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

WujoWojtas

• Administrator
  • Jawer
    • Poduszki dla dzieci
Odp: JESIENNY ZLOT JAWA-CZ KLUB POLSKA
« Odpowiedź #400 dnia: Września 23, 2012, 20:41:09 »

I ja dotarłem ;) Jawa jak zawsze szła jak topeda, nawet lekkie przytarcie garnków na s8 nie było problemem :D

Super zlot, dziękuję wszystkim za wszystko i jeszcze trochę ;)

Strażak

• Cezeciarz -
  • Jawer Weteran
  • 472.6, 472.6, 472.5
    • PJ
    Status GG

Bulo

• Towarzysz partyjny pierwszego sortu
  • Jawer Weteran
  • Bo żyje się raz...
« Odpowiedź #402 dnia: Września 23, 2012, 20:49:01 »

Puki co powiem Wam Tyle:

Milicjaaaaa

Leję miksa, hipola i jestem z tego dumny...
Miętka Faja z jajkami nie tuckami

elkinio

• President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
« Odpowiedź #403 dnia: Września 23, 2012, 20:57:41 »

Wygląda że wszyscy wrócili cało do domów więc
JESIENNY ZLOT JAWA-CZ KLUB POLSKA
uważam za ostatecznie zamknięty.

Dziękuję:
  • wszystkim, którzy przybyli aby się spotkać - niezależnie od tego czym przybyli dokonali wysiłku na który wielu innych nie było stać (tak się oddziela chłopców od mężczyzn)
  • wszystkim tym co pomogli w organizacji zlotu szczególnie:
  • Bulowi za pomysł i wykonanie pucharów
  • J@wie za luksusowe pomalowanie pucharów
  • Korcziemu za przygotowanie prezentacji z pierwszej pomocy (nie odbyła się ale mam nadzieję że następnym razem już będzie w programie)
  • Kutronowi za śpiewnik z nadzieją że projekt będzie kontynuowany,
  • Bufonowi - bo bez jego kursów uschlibyśmy i umarli z pragnienia  :)
  • Kichau i Czeronowi za przygrywanie na gitarach
  • Holgerowi, Piotrexowi, PPrushowi, Zysiowi i Reni za wsparcie i pomoc
  • wszystkim Kobietom które przybyły na nasz zlot za to że po prostu były  ;D
  • a przy okazji szczególne podziękowania dla mojej Żony za cierpliwość, wyrozumiałość, wsparcie i zaangażowanie w moje pomysły no i oczywiście za świetny żurek  :)
Szczególnie cieszy mnie że jest nas Jawerów coraz więcej i mam nadzieję że coraz więcej będzie zmieniać status z forumowicz na klubowicz
Witam nowych Prospectów JAWA-CZ KLUB POLSKA:
CYRANO
PAWAND
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2012, 21:01:22 wysłana przez elkinio »
Jawa 559 z Velorex 560, Jawa 634 i kilka innych

Zysiu

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #404 dnia: Września 23, 2012, 21:07:04 »

To i Ja się zamelduję.
Wielki Szacun dla Elkinia i Ewuni za przygotowania Jeszcze raz DZIĘKI
Wszystkim bez wymieniania  (bo lista by była długa ) za przybycie, towarzystwo i nie powtarzalny klimat.
 Dojechaliśmy z Renią przed 17 do domu (po drodze w Kutnie jeszcze zakupy zrobiliśmy ,na obiado-kolację). Dupa boli ale co tam przejdzie. Jawa dała radę ale spalanie spore . Wiatr zrobił swoje. I mały zgrzyt moja rezerwa w zbiorniku starcza na nie całe 20 km . Przekonałem się o tym 2 km przed Rychwałem , ale jakiś anonimowy brat motórzysta na KAWCE dowiózł w butelce i nie musiałem pchać. Co utwierdza mnie w przekonaniu że są jeszcze ludzie na tym świecie

Maliniak

• Murarz, piekarz, akrobata, z zamiłowania mechanik.
  • Administrator
  • Panie... a kto to poskłada...
« Odpowiedź #405 dnia: Września 23, 2012, 21:10:58 »

Widzę że okrzyk się przyjął :P Zrobimy z tego oficjalny okrzyk zwołujący jawerów na imprezę

A teraz:
Przejechane 1000 km (prawie) spalony bezpiecznik a cała reszta jak najbardziej ok :)
Dzisiaj przez Poznań jechałem godzinę takie korki :) Spalanie wzrosło i to mocno bo strasznie wiało dopiero po minięciu Gniezna lekko się uspokoiło :)
Dzięki Heaven and hell wiem że mój licznik robi mnie w chu** jakieś 15-20 km na prędkości u mnie na budziku 80 a u niego w xj 100 i na gps podobnie :)
Paliwa zakupiłem 55 litrów za sumę 321 zł, w baku zostało jakieś 8-10 litrów :)

Dziękuję Krzyśkowi za organizację :) Wszystkim za przybycie, w Koszelance nie było miękkich faj :P sami twardziele :D Zabawa była przednia, nie będę opowiadał jak było, przyjedźcie zobaczcie :) Warto zmarznać, obtłuc tyłek na siedzeniu by zobaczyć znajome gęby pozytywnie zakręconych ludzi i poznać innych :)
Dzięki Czeronowi i "Zdalnemu pilotowi" Kichauowi za rozkręcenie imprezy w domku :)
Nawet MZ dojechała :)

Dziekuję Cd za gaźnik, Kichauowi za flaszkę wódeczki :) (daj adres na PW)
Zapomniał bym....

Milicjaaaaa :)
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2012, 21:22:56 wysłana przez Maliniasty »
Motocykle wciągają jak woźny flaszkę :)

andree

• MoTóRzysta z PRLu
  • Jawer Weteran
  • Cezetron, Vulcan
« Odpowiedź #406 dnia: Września 23, 2012, 21:17:41 »

Siema wiara jawerska  :D , też oczywiście dotarłem cały i zdrowy, bez przygód, po 15ej jakoś, ale w domu dopiero byłem 2 godz później, bo sąsiad z garażu obok urodziny obchodził  ;) , z ośrodka wyjeżdżałem jako przed ostatni, została jeszcze  tylko jawa Matexxa, wyjeżdżałem coś koło 11;30, postanowiłem sobie zmienić trochę trasę żeby sie dobić  do gierkówki i pogonić z lekka staruszka :) , więc wydarłem na Mszczonów.., a tu dupa, dosyć że dołożyłem z 15 kilosów, to i tak gierkówka, pozastawiana słupkami (remont) i działający jeden pas :P , ale mniejsza o to ;) , czasowo wyszło i tak Ok  :) , dzięki ludziska za mile spędzone chwile, pozdro dla wszystkich, podziękowania dla derekcji za ogarniecie całej imprezy, gitarzyści jesteście super muzyki :D ,
suchy
, dzieki za troskę,  i miłe pogaduchy przy śnieżącym 1 programie (więcej w naszym tv nie było).. i co tu więcej pisać.,  mam nadzieje że do następnego  ;) ,

a dupa i kolana  to mnie też napier..., spacerówki trza by zamontować  :)
« Ostatnia zmiana: Września 23, 2012, 21:35:43 wysłana przez andree »
Czasem trzeba długo iść, aby dojść do siebie..  ;)
Motocykl jest jak media markt - nie dla idiotów

saszek5

• Jawer Weteran
  • Jedziem tam :D
« Odpowiedź #407 dnia: Września 23, 2012, 21:21:41 »

My już w nocy pojechaliśmy niestety nie mogliśmy się pożegnać ze wszystkimi bo już spali .
Ogólnie chcieli byśmy wszystkim  podziękować za udany zlot i mam nadzieję , że na następny przybędę już motocyklem :)

heaven and hell

• Jawer
  • CZ 175' 487, XJ600 Diversion
« Odpowiedź #408 dnia: Września 23, 2012, 21:40:16 »

A teraz:
Przejechane 1000 km (prawie) spalony bezpiecznik a cała reszta jak najbardziej ok :)
Dzisiaj przez Poznań jechałem godzinę takie korki :) Spalanie wzrosło i to mocno bo strasznie wiało dopiero po minięciu Gniezna lekko się uspokoiło :)
Dzięki Heaven and hell wiem że mój licznik robi mnie w chu** jakieś 15-20 km na prędkości u mnie na budziku 80 a u niego w xj 100 i na gps podobnie :)
Chwilami jechałeś ponad 100, nawet pod sporą górę :-),  do 100 nawet nie kopcila, tylko ten zapach  :-D .

holger RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 639/634
« Odpowiedź #409 dnia: Września 23, 2012, 21:46:16 »

Kilka słów ode mnie:dzięki wielkie  Elkinio za organizację zlotu,dzięki WSZYSTKIM którzy pomagali,dzięki WSZYSTKIM którzy przyjechali,miło było Was znowu zobaczyć,milo było poznać nowe dla mnie osoby,mam nadzieję że na kolejnym spotkaniu będzie mi dane znów Was widzieć, w Kamieńsku Piotrex prawda?
Informacyjnie dodam, że przejechałem 1195 km,jawa spaliła ok 63 litry paliwa PB 95 co daje średni wynik ok 5,27 l na 100 km.W drodze powrotnej niestety spalanie znacznie się podniosło-nawet do 7 l na 100 km, a wszystko przez wiejący bardzo silny zachodni wiatr,i mimo mojej dość sporej osoby miejscami ciężko było utrzymać zadany tor jazdy  :o .Gustaw co do sprzęgła to miałeś rację,tylko wyjechałem z Koszelanki i od razu potwierdziłem to co mówiłeś -ŚLIZGA się,jednak tylko przez chwilę,po zagrzaniu silnika wszystko wróciło do normy ( popracuję nad nim  ;) ). Przed Warszawą spotkałem na trasie Cyrana, następnie ponownie się spotkaliśmy na parkingu przy A2,niestety jawa strzeliła focha i obryzgała  olejem dekle w silniku oraz moje buty-wydmuchało uszczelkę pod cylindrami  >:( ,na parkingu skorzystałem z narzędzi kierowcy TIRA z za wschodniej granicy i dokręciłem głowice,jednak za wiele to nie pomogło gdyż olej w dalszym ciągu wyciekał ( jest powód Gustaw aby przyspieszyć to o czym rozmawialiśmy  ;) ). Po zjeździe z A2 na wysokości Konina spotkałem  Zysia z Renią,robili małą przerwę w podróży,dalsza droga minęła bez sensacji i mimo nieszczelnych cylindrów jawacia ładnie szła na trasie,tak że o 17:25 byłem w domu,prawie 2 godziny szybciej niż w drodze na zlot.

pozdrawiam wszystkich i do zobaczenia  :D

Maliniak

• Administrator
« Odpowiedź #410 dnia: Września 23, 2012, 21:50:34 »

Jeśli to możliwe prosiłbym o fotki na jawopopylacz@wp.pl
z góry dziękuje :)

heaven and hell

• Jawer
« Odpowiedź #411 dnia: Września 23, 2012, 21:55:31 »

Mam tracka  gps z trasy z  kamelem, którego można otworzyć w google earth, mógłby sobie każdy zobaczyć jak wyglądała trasa itp, ale jest info o prędkości i przez to pewnie nie wrzucę :-P. Swoją drogą super sprawa do  dokumentowania wypadów    :-). Jest tam dosłownie info o wszystkim

kichau

• Jawer Weteran
  • Lubię piwo
« Odpowiedź #412 dnia: Września 23, 2012, 22:02:40 »

Czesc Chlopcy! Ja dopiero dotarlem do domu, wymordowany, ale szczesliwy (kto byl, ten wie czemu wszyscy zawsze wracaja do domow w tak euforycznym stanie  8) ). Nie bede sie rozpisywal, bo ide lulu, w kazdym razie dziekuje za super impreze i doborowe towarzystwo  :-* . Agacie tak sie spodobalo, ze do Kamienska chyba tez zawita  ;) . Acha, i na nastepnych zlotach wodki nie pije, bo kieliszki maja zbyt duza pojemnosc (ok. 0,2 l)  :P

Bulo

• Towarzysz partyjny pierwszego sortu
  • Jawer Weteran
  • Bo żyje się raz...
« Odpowiedź #413 dnia: Września 23, 2012, 22:18:43 »

Dobra ogarniam się, po pierwsze Milicjaaaa :D Po drugie zajefajnie, że Naszemu prezesowi chciało się zonanizować ten zlot nie mówię już jak ważną rolę odegrały w nim Kobiety, żurek, aroniówka to tylko część pyszności, ale czym byłby zlot bez Nas, Was bo o to tylko chodzi żeby jechać kawał by zapić pałę, nie trafić do łóżka czy tam odreagować emocję krzykiem  ;D W tym gronie pośpiewać czy porozmawiać to tak jak wygrać w totka. Ja już czekam na kolejną rozmowę z PPRushem, GMP  i tyle :D już mam parcie na Kamieńsk a do tego tyle czasu :(

Mówiąc nie wiele powiem, że jestem zadowolony jak diabli z amelinowej do 900km brakło 2km mimo, że zrobiłem rundkę honorową przez miasto, kilkaset metrów przed domem włączyłem rezerwę. Spaliła 34l, jestem w szoku tym bardziej, że piździło jak w kieleckiem a jechałem obok i 90 to miałem tylko miejscami. Andrzej u mnie też sprawdziło się chwilowo ta metoda na uciszenie silnika tak z 30km pałowania pod 120 i było co raz ciszej tylko potem było jeszcze głośniej :D

Fajnie, że w końcu poznałem ekipe Warszwską a nie tylko to Łódzkie i Łódzkie :D Zresztą z Matexxem też przegadałem chyba z 4 godziny w sobote i w niedzielę  :P W stolycy było znośnie ale niczym mnie nie zachwyciła miasto jak miasto ale fotka jest :)

Tu tona fotek  ode mnie:
https://plus.google.com/u/0/photos/111468137970213654555/albums/5791463763401161617?tab=wq
Holger powiedz tylko, że masz zdjęcia swojego silnika w stanie zażyganym :D

Dobra więc ja chce jeszcze raz i Milicjaaaa  :D
Leję miksa, hipola i jestem z tego dumny...
Miętka Faja z jajkami nie tuckami

Maliniak

• Administrator
« Odpowiedź #414 dnia: Września 23, 2012, 22:23:46 »

nie trafić do łóżka czy tam odreagować emocję krzykiem  ;D 
?! :P

Strażak

• Cezeciarz -
  • Jawer Weteran
  • 472.6, 472.6, 472.5
    • PJ
« Odpowiedź #415 dnia: Września 23, 2012, 22:26:55 »

Niektórzy spadli z łóżka i nie zauważając tego spali na podłodze :D

Bulo myślałem, że masz więcej zdjęć, ale jest Holgerowa miska  8)
    Status GG

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #416 dnia: Września 23, 2012, 22:36:44 »

Ja się muszę przyznać że po dokładnym prześledzeniu mapy i zliczaniu km do miejsca zlotu miałem 402 km mój licznik wyliczył 443 km , no cóż miejscami miałem grubo ponad 100 km/h okazało się że mój licznik przekłamuje dosyć mocno. Ja jak zwykle jechałem na 3 gary bo czasem się jeden dołączał, metoda Pepcia z ustawianiem zapłonu się nie sprawdziła. Jutro regeneruje drugi wał w celu odnalezienia braku regulacji zapłonu. średnie zużycie paliwa 4,3l no ale pizgało równo a jechałem non stop z max prędkością.  Holger czułem to ale nie wiedziałem jak zachowuje się vapno:)
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

DZIUK

• Starszy Jawer
  • Jawa 638-X, Jawa 638-7
« Odpowiedź #417 dnia: Września 24, 2012, 07:53:09 »

Dzieciaki jedzą kaszkę więc mam chwilkę na jakieś pisanie. Zlot był jak zwykle bardzo fajny, ludzie mili a żurek smaczny tylko wódka jakaś mocna.... Czy ktoś czasem mojemu śwagrowi nie polał czasem wódeczki z Czech? Jedyna MZ na zlocie jakoś dojechała i wróciła (nawet pomimo braku oleju w skrzyni). Niestety w drodze powrotnej często miałem pod wiatr więc piąty bieg trzeba było sobie odpuścić. Szkoda tylko że przyjechałem dopiero w sobotę rano bo ominęło mnie chyba wiele....

cdsoftware

• Gość
« Odpowiedź #418 dnia: Września 24, 2012, 08:01:28 »

Chwalicie się spalaniami to napiszę i ja ;)
W sobotę jak do Was dojechałem, i wróciłem do domu, zrobiłem 130km (pierwszy raz CZką aż tak dużo) i na moje oko i na dolewanie spaliłem na to wsio około 6l mieszanki :) czyli jakieś 4,6l/100km :D
Przy prędkościach oscylujących w.g prędkościomierza pomiędzy 80-100km/h :)
Na następny raz wyposażam się w GPS od roweru, to będę wiedział na 100% ile jadę :)

Pozdro i do Kamieńska :)

heaven and hell

• Jawer
« Odpowiedź #419 dnia: Września 24, 2012, 08:12:36 »

Co do spalania,  xj piła 4.0 /100 :-) .

gregor0484

• Świeżak
  • *
  • Cz 350 - 82 rok + 634 tez 82 :-)
« Odpowiedź #420 dnia: Września 24, 2012, 08:24:40 »

A ja dopiero dorwałem sie do netu!
Chciałem podziękować przede wszystkim organizatorom zlotu, ale i wszystkim pozostałym za super zabawę  :D
W drodze powrotnej Monika trochę mi podkręcała tempo jadąc tym mondeo, ale Jawa dzielnie dawała radę  ;D
Do zobaczenia!
Został velorex...

j@wa

• Kudłaty durnowaty reperuje stare graty
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #421 dnia: Września 24, 2012, 08:40:07 »

Zlot mnie tak rozleniwił ,że wziąłem dziś urlop.  ;)
Jeżeli chodzi o spalanie. Ja wypompowałem 45 litrów na 950km, co daje 4,7.
Iza puściła z dymem 38 litrów na 830 km, co daje 4,5.
Z Gustawem jechaliśmy prędkościami 70-80 km/h ,za Warką rozdzieliliśmy się i dalej prawie non stop 100-110 km/h i cały czas pod wiatr. Dmuchało naprawdę konkretnie, aż wiewiórkę z drzewa zwiało prosto na mnie.  :D Tak jak pisałem wcześniej ,zero problemów.
Potem wkleję link do fotek.
Jeszcze raz dzięki wielkie za organizację ,za wspólną zabawę.
I Wielkie Dzięki za nagrodę. 
MIILIICJA!!!
Jawa 638.0 '87r
Jawa 638.5 Velorex 562 '86r

I coś tam jeszcze.

kichau

• Jawer Weteran
  • Lubię piwo
« Odpowiedź #422 dnia: Września 24, 2012, 09:08:30 »

Tak jak pisałem wcześniej ,zero problemów.

Jak przystalo na zdobywce nagrody za najpiekniejszy motocykl zlotu!  ;)

holger RIP

• Jawer Weteran
  • Jawa 639/634
« Odpowiedź #423 dnia: Września 24, 2012, 09:22:43 »

Bulo:
Holger powiedz tylko, że masz zdjęcia swojego silnika w stanie zażyganym :D

Niestety nie zrobiłem,choć prawdę mówiąc tragedii nie było-wiem przynajmniej że silnik ma smarowanie  ;D

Gustaw:
Holger czułem to ale nie wiedziałem jak zachowuje się vapno:)

Vapno w połączeniu ze szczelnymi wydechami naprawdę daje podobny efekt-gwałtowny przyrost mocy od ok 3800 obr/min,jednak podczas Twojej przejażdżki nie wiedzieć czemu zaczęło się ślizgać sprzęgło,i nie mogłeś w pełni tego efektu odczuć.Jak pisałem wcześniej,po wyjeździe na tej leśnej drodze też mi się poślizgnęło,jednak po zagrzaniu objawy zniknęły,czyżby tarcze się skleiły a powodem tego była niska temperatura na dworze? wcześniej nigdy tak nie było.

Strażak

• Cezeciarz -
  • Jawer Weteran
  • 472.6, 472.6, 472.5
    • PJ
« Odpowiedź #424 dnia: Września 24, 2012, 09:26:05 »

Kończy się filmik ładować i za chwilę tutaj :
#Link do YouTube niepoprawny#
będzie grający na gitarze Piotrex ;)
    Status GG
Strony: 1 ... 15 16 [17] 18 19 ... 21   Do góry