Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 08:30:46
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Regeneracja wału - jak, gdzie i za ile  (Przeczytany 4883 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Marcineek

• Gość
Regeneracja wału - jak, gdzie i za ile
« dnia: Lutego 22, 2007, 22:12:05 »

Witam,
Jakieś 3 miesiące temu stałem się posiadaczem Jawy 350 Ts. Niestety już po pierwszej przejażdżce coś zgrzytnęło w skrzyni i Jawasaki odmówił poruszania się. I tak oto niedawno postanowiłem (wreszcie) rozpołowić silnik i naprawić usterkę. Niestety okazało się że większość bebechów to zwykły szmelc kfalfikujący się do wymiany. Najbardziej jednak zależy mi na regeneracji wały którą koniecznie muszę komuś zlecić... No i tu pojawia się problem, bo przekopałem cały dział mechanika i znalazłem 2 wykonawców (z Mrągowa i Gorlic? ).
Byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś podał mi namiary na zakład który podejmie się takiej czynności i zrobi to w miarę starannie w okolicach Lublina, bąd¼ poprostu gdzieś niedaleko.

Z góry wielkie dzięki ;]

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
Odp: Regeneracja wału - jak, gdzie i za ile
« Odpowiedź #1 dnia: Lutego 22, 2007, 22:26:02 »

Marcineek w Zamościu jest taki starszy pan na ulicy Hrubieszowskiej ktory ma zakład tokarsko ślusarski i robi takie rzeczy (robiłem kilka rzeczy u niego np; wal do mz 150 i 250 x3 do suchej elki do fumki nawet kiedys toczyl mi dodatowe pierscienie do wieski i wszystko gralo) Nie pamietam jakie koszty robocizny ale wcale nie są duże - tylko musisz mieć swoje części.

Wprawdzie Zamośc to nie są okolice Lublina ale możan potraktowac to jako dalsze okolice  :)
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

Marcineek

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Lutego 22, 2007, 22:35:10 »

Wielkie dzięki za odzew, na pewno zastanowię się nad wyjazdem (wcale nie tak daleko ;] ), ale najgorzej z częściami zamiennymi... Ten wał ma straszliwe luzy na korbowodach (raczej są do wywalenia) nie wiem jak stoi z przeciwwagami. Wolałbym żeby części dobrali w zakładzie. tak czy siak jak nie znajdę jakiegoś zakładu to na pewno się przejadę na wycieczkę do Zamościa  ;)

Dzięki za pomoc.

madras30

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Lutego 23, 2007, 10:02:37 »

mając dostęp do prasy balansowej robilłem to koledze do wspólnej pracy dyplomowej CZ i do MZ ( ale ma wciski! hydrauliczna sie kłania) Jawę i WSK3  najłatwiej rozebrać.  Potem  na kiełki i czjnik i smiga do dziś ale  nie podął bym  sie komuś. Obecnie nie mam podejścia do warsztatu a i jak mi sie rozleci- to pól biedy ale komus jaby co to nie przeżyłbym. odpowiedzialność= gwarancja to bardzo powazna sprawa.

Paweł,gdzie dokładnie jest ten gość?

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #4 dnia: Lutego 24, 2007, 19:05:36 »

Madras jedziesz przez Nowe Miasto, skrecasz na "Tomasz" ( ten sklep na wprost od pekaesu), przelatujesz przez rondo wjeżdzając w ul. Hrubieszowską. No i jak już bedziesz jechał sobie Hrubieszowską to po lewj stronie (jadac w kierunku na Hrubieszów) jest taka osiedlowa uliczka i taki stary młyn i obok jest jakis sklep spożywczy ( ale nie ten na koncu Hrubieszowskiej) Jak juz bedziesz kolo tego mlyna (otynkowany na kolorowo budynek) to zostawiasz obok niego srodek lokomocji i po drugiej stronie tej uliczki, idealnie na rogu ulicy Hrubieszowskiej i tej osiedlowej uliczki jest dom jednorodzinny. I w tym domu jest ten zaklad - starszy facet tak kolo 50 (moze po). Wchodzi sie  na posesje odstrony ulicy Hrubieszowskiej przez furtke i idzie sie najpierw do garazu (prosto i w lewo w dół) jak nikogo nie ma to do drzwi i zapytac kiedy bedzie ...
jak masz jeszcze jakies pytania to pisz

mam nadzieje Madras że nie zbłądzisz i do domu jeszcze tego samego dnia wrócisz  <cheers>

"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)