Panowie najwyższy czas pochwalić się swoim sprzętem. Długo zwlekałem bo zawsze chciałem zrobić nowe zdjęcia, no ale wiadomo jak to jest.
Moja Jawa to model 634 6V z 1981 roku, historia jest taka: wujo miał ją złomować a ja zawsze jej pragnąłem i tak się stałem posiadaczem marzenia z czasów dzieciństwa.
Oczywiście zarejestrowana i na chodzie.
Pierwsza przejażdżka zakończyła się holowaniem do domu (wypalona dziura w tłoku) musiała być uszkodzona świeca i iskra skakała między świecą a denkiem tłoka - taka jest moja diagnoza
Po czasie dostała nowy lakier czarny mat, trochę nowych części między innymi sprzęgło, uszczelniacze goleni, opona itp...
Na Jawie testowałem moduły zapłonowe oświetlenia diodowe itp. wynalazki własnej roboty po czasie jednak wróciłem do tradycyjnego zapłonu a moduł (z diodą sygnalizującą moment skoku iskry) wykorzystywałem do ustawienia zapłonu - świetnie się sprawdza.
Jednak ostatecznie w tym roku postanowiłem że Jawa dostanie Vape, i pewnie jeśli będzie to możliwe to do Kamieńska pojedzie na nowej prądnicy.
To tyle wstępu a teraz zapraszam na sesję
Ostatnia przejażdżka w 2011 roku:
W garażu:
Mam nadzieję że się podoba bractwu, mam jeszcze do niej kilka gadżetów typu owiewka (widać ją
na zdjęciu powyżej) gmole, chlapacze (po malowaniu nie zakładałem bo uważam że wygląda zdecydowanie lepiej).
Dzięki za uwagę i mam nadzieję do zobaczenia na drodze
Ps. Jeśli zdjęcia za duże wybaczcie, następnym razem się poprawię