Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 08:10:02
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: ¦ruby  (Przeczytany 6596 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

bartek399

• Świeżak
  • *
  • Czyżbym nie posiadał motocykla?
Odp: ¦ruby
« Odpowiedź #25 dnia: Stycznia 30, 2007, 20:26:32 »

imbusy dostaniecie w kazdym sklepie metalurgicznym.... bierzesz stara pod srobokret idziesz i dobierasz  no problem...a te zapieczone to tak jak kolega wyzej powiedzial.... pare mlotow i pojdzie... jak nie walniesz mlotem to predzej idzie sie zes*ac a sie nie odkreci..... mialem to samo jak rozkrecalem blok... teraz bede skladal na imbusach.... juz mam skompletowane.
pozdr

KcPrWWL

• Gość
¦ruby
« Odpowiedź #26 dnia: Stycznia 31, 2007, 14:11:22 »

Ja właśnie wymieniłem śruby na imbusowe, i jest kozak <thumbup> wydałem z 10zł, tylko musiałem troche opogrzebać w sklepie, a śrube można odkręcić przecinakiem, przykładasz go prostopadle do śruby i uderzasz młotkiem w przecinak tak zeby zaczela sie odkrecac

lukasz_master

• Gość
« Odpowiedź #27 dnia: Maja 13, 2007, 14:49:54 »

przepraszam ze odkopuje temat ale czy dysponuje ktos rozpiską śrub do jawy 350 TS ? jezeli nie wszystkie to chociaz te, ktorymi przykreca sie silnik do ramy.

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #28 dnia: Maja 13, 2007, 17:05:21 »

ja nie mam spisu, ale kiedys taki robilem. to nie jest duzo czasu zeby taki spis zrobic.. trzeba sie tylko pobawic suwmiarka.
a tak przy okazji to pamietajcie zeby kupic dobre klucze imbusowe (ampulowe) inaczej zniszczycie sobie sruby i bedzie po zabawie. wiem to z doswiadczenia. niestety komplet dobrych imbusow do Jawy to z 80-100 zl. (5tke polecam kupic w 2dwoch dlugosciach)
osobiscie polecam firme BETA

co do srub do delki polecam z nierdzewki (nalezy pozniej lby wypolerowac i efekt jest niesamowity).

ja u siebie mam sruby imbusowe gdzie sie da bo klucze zajmuja mniej miejsca i nie sruby robia sie brzydkie gdy sie troche wyjada od klucza.

pozdrawiam

ps. a myslicie, ze skad macie teraz takie problemy z odkreceniem srub? same sie wyjechaly?   generalnie 99% przypadkow jest to wina stosowania zlych/zlej jakosci narzedzi (w tym wypadku za chudych i za waskich srubokretow
« Ostatnia zmiana: Maja 13, 2007, 17:10:16 wysłana przez m4riush »