Witam wszystkich jestem z Opolszczyzny posiadam trochę sprzętów a między innymi i JAWY które są moimi ulubionymi sprzętami.Posiadam dwie 634 jedna to chyba teczówka - do remontu zresztą wrzucę foty to zidentyfikujecie sprzęta poza tymi dwoma posiadam także Kaczkę którą ostatnio nabyłem

może nie jest to jedna z większych i cięższych Jaw ale też JAWA
Na mojej 634 przejeździłem cały sezon 2010 potem padł zapłon - była to jakaś przeróbka niby elektronik z którym nie potrafiłem dojść do ładu na dzień dzisiejszy mam inny zapłon także elektroniczny który mi pozostało ustawić i poskładać wszystko porządnie do kupy.Moja 634 posiada przednie zawieszenie z 638 -niestety, z tym starym to jakaś dziwna sprawa była bo cały czas lało olejem od góry

choć nie ukrywam że chciałbym do niego powrócić bo na tym to motocykl wygląda jakoś nie tak a zależy mi również aby Jawa była jak najbardziej oryginalna. Do mojej Jawy dokupiłem swego czasu błotniki w chromie oraz gmole także w chromie ,nie jestem zwolennikiem przeróbek i bezmyślnego tuningu jak już to tylko i wyłącznie elementy pochodzące z Jaw w lepszych wersjach bądź rzeczy z epoki dedykowane konkretnie pod jakiś model.Wiem wiem piszę co piszę a mój motorek w 100% oryginalny nie jest także proszę o nie zbluzganie mnie tutaj a to co piszę proszę uznać za cel do którego dążę.To by było na tyle jak narazie-chyba Pozdrawiam wszystkich i życzę wszystkiego dobrego w Nowym 2012 roku aby jak najwięcej starych zapomnianych motocykli znajdowało swoje miejsce u pasjonatów a nie na złomie.Hejka