Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 05:43:29
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: książki i filmy fabularne  (Przeczytany 14715 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

wskpan

• Gość
książki i filmy fabularne
« dnia: Listopada 22, 2006, 22:07:35 »

Panowie wpiszcię jakie znacie,lub możecie polecić  książki bądz filmy przygodowe o motocyklach, motocyklistach, ich życiu itp. poproszę z autorami:)
szukam czegoś na zimowe wieczory.
 <sadwalk>
dzięki pozdrawiam

nerlst

• Gość
Odp: książki i filmy fabularne
« Odpowiedź #1 dnia: Listopada 22, 2006, 22:15:51 »

Ja się pochwale nowym zakupem http://www.allegro.pl/show_item.php?item=144009865 od samego autora z autografem i dedykacją. Książka wydana w limitowanym nakładzie. Książka nie fabularna ale z chęcią przeczytam. :D

pzdr

wskpan

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Listopada 22, 2006, 22:25:04 »

<thumbup>  superowy pomysł  <drool>

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #3 dnia: Listopada 22, 2006, 22:28:11 »

¦piesz się została tylko jedna ;) Chociaż pewnie znowu za jakiś czas Pan mgr T. Sałek wystawi kolejne 5 książek. Oczywiście o autograf i dedykację trzeba ładnie poprosić w mailu. ;)

pzdr

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2006, 22:45:23 »

Panowie wpiszcię jakie znacie,lub możecie polecić  książki bądz filmy przygodowe o motocyklach, motocyklistach, ich życiu itp. poproszę z autorami:)

Książka Która Jest Mi Natchnieniem do Dziś:

"Okrążmy ¦wiat Raz Jeszcze" Tadeusz Perkitny  <thumbup>
Dwa tomy wspaniałej przygody... Jak to dwóch młodych Polaków realizuje w latach 30stych wyprawę dookoła świata  <punk>

Szukać po bibliotekach i antykwariatach bo oststni nakład był kilka lat temu... A książka w deche  :>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Brein

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Listopada 23, 2006, 07:16:30 »

Mini standard:

Filmy:
"Easy Rider"
"Pięć i pół Bladego Józka"
"Polskie Harley story"
"Prywatne śledztwo" (na jawach :) )
"Harley story" - różnie to tłumaczyli na polski, czasem leci w TV.

Książki:
"Hell Angel's" Ralph "Sonny" Barger
"Dzika Jazda, Wolność ¯ycia" - Barger
"Idealny motocyklista" David L. Hough

Pozdrawiam

Brein

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Listopada 23, 2006, 07:17:46 »

Nerlst aleś mi smaka narobił ;) Muszę czekać do 10 przyszłego miesiąca, a juz prawie straciłem nadzieję, że książka się ukaże... ale lepiej pó¼no niż wcale.

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Listopada 23, 2006, 12:08:57 »

no ksiazka moze okazac sie bardzo ciekawą i moze przyniesc wiele nowej wiedzy :D slinka leci <drool> ale niestety cena nie nalezy do najnizszych :'(

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Listopada 23, 2006, 12:53:35 »

Co prawda książki jeszcze nie mam, bo przed wczoraj zamówiłem, więc pewnie dojdzie dzisiaj, albo jutro, ale na forum motocyklistów osoby, które mają już tą książkę bardzo ją polecają i twierdzą, że warta jest swojej ceny. Jak już ją będę miał to napisze coś więcej. 

Pzdr

Jawiarz350

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Listopada 23, 2006, 13:18:44 »

MOTÓR!!! to co prawda komedia ale zawsze film.

Tydzieñ temu ściągnąłem ,,Prywatne śledztwo'' i mam pytanie czy to były seryjne Jawy czy jakieś przeróbki?

Pozdrawiam

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 23, 2006, 14:01:30 »

CO??? a ja szukalem przez rok na necie prywatne sledztwo i kicha, w koncu sie wkurzylem, znalazlem forum filmowe i tam napisalem post czy ktos ma ten film, napisal do mnie jakis koles i ma mi ten film wyslac i mam wplacic mu cos kolo 10 zł. Aha a jawy w tym filmie to sa oryginalne krosowe maszynki :D z tego co wiem to maja cos kolo 46 KM ;)

Jawiarz a skad sciagnoles ten film?? dalo by rade go jakos mi przeslac ?

Motór widzialem i spoko film, uwazam jednak, ze autorzy nie skupili sie za bardzo na tej wsc-e bo w tym filmie niby kazdy o niej marzyl a nikt nawet na niej nie jezdzil, po ilis tam latach glowny bohater ja kupuje a potem ja spala i koniec filmu :/
« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2006, 14:03:04 wysłana przez WhitePower - £ukasz »

Brein

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Listopada 23, 2006, 14:19:15 »

bardzo chętnie nabędę "Prywatne sledztwo" na CD lub DVD z dostawą pocztą polską :) Rzucaj cenę na pocztę wewnętrzną lub email :)

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Listopada 23, 2006, 14:26:10 »

Brein oryginalny film DVD kupisz za 20 zł tylko nie wiem gdzie go szukac ( w TV reklamowali), bylem ostatnio w Media Markt ale nie znalazlem tego filmu tam, byl Motór, cos o syrenach  :) ale tego filmu niestety niee

Brein

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Listopada 23, 2006, 14:54:18 »

mnie rybka czy oryginał czy kopia bezpieczeñstwa, a dlatego piszę, że nie znalazłem ani w tesco, ani w realu, ani w empiku ani w eclercu, ani w macro, ani w media. Po prostu jak na lekarstwo... a z allegro akurat nie lubię. Wolę po koleżeñsku ;)

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2006, 15:00:47 »

luznoo  ;]

i wlasnie 500 mi szczelilo !!  <lol> :> <cheers>

Jawiarz350

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Listopada 23, 2006, 15:28:22 »

Panowie chwileczkę chwileczkę film ,,Prywatne śledztwo'' pobrałem programem. A film ,,Motór'' nie jest o syrenach tylko o WSK :>

Dodam jeszcze do filmów:Enduro Bojz

P.s
WhitePower gratuluję 500 ja mam dopiero 56 :>
« Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2006, 15:29:55 wysłana przez Jawiarz350 »

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #16 dnia: Listopada 24, 2006, 10:11:46 »

Panowie ....

Jak ktos chce ksiazeczke Pana Salka z autografem to nic prostszego jak mi o tym powiedziec, poniewaz Pan Salek mieszka w Zamosciu a i bardzo czesto minac go mozna na ulicy, na starowce, czy tez w sklepie z czesciami do motocykli o nazwie Moto. Ostatnio nawet gawedzilismy sobie we trzech (ja kolega i Pan Salek ) o jego ksiazce ktora jest zbiorem dotychczasowych jego prac (jest tez przerobka jawy na wspolbiezne tloki)

A co do filmow

oczywiscie film kultowy "Easy Rider"
"Motór"
i kilka innych ktorych wymienie nie ma sensu bo juz zostaly wymienione ...
Brein masz moze "Piec i pol Bladego Józka" ?? wprawdzie o H-Dku ale obejrzec mozna 

p.s

Bog nie istnieje ...istnieje Motór   <lol>

<cheers>
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Listopada 24, 2006, 11:19:44 »

A film ,,Motór'' nie jest o syrenach tylko o WSK :>

hehe zle mnie zrozumiales, chodzilo mi o to ze w media markt byl tylko "Motór" i jakis film o syrenkach a prywatnego sledztwa nie bylo, a moze znacie jeszcze jakies filmy gdzie wystepuje jawa albo cezla?? :> 

W filmie "U pana Boga za piecem" koles jezdzil na CZ 350 ale to byl krotki fragment <punk>

Brein

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Listopada 24, 2006, 11:27:48 »

Józka mam ale niestety fonia do du...y - da się obejrzeć, ale wkur...a.

Jesli chcesz taką wersję no problem.

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Listopada 28, 2006, 17:57:36 »

No więc Panowie dzisiaj dostałem książkę i... wow  <eek> , po przeczytaniu samego wstępu mam chęć udać się do garażu i sprawdzić parę rzeczy. Przede wszystkim książka nie jest o tym ile max koni można wycisnąć z silnika tylko jak zwiększyć jego sprawność, czyli: mniejsze zużycie paliwa, więcej KM, dłuższa żywotność silnika!!! Głównie polega to na poprawieniu fabryki, podkreślam fabryki, a nie konstruktorów silnika. Wszystko jest dokładnie opisane, jak to zrobić, jak sprawdzić czy dobrze to zrobiliśmy itp. Wracam do czytania  :> Książkę naprawdę BAAARDZO POLECAM!!!  <thumbup>

pzdr

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #20 dnia: Listopada 28, 2006, 21:05:35 »

ja poluje od dawna i nigdzie nie ma. moze ktos ma ?

"mondo enduro" i "terra circa"  pierwszy emitowany w europejskim discovery
chyba kazdy kojarzy ten 2 odcinkowy film o grupie anglikow ktorzy na 350tkach objechali swiat.

pozdr

Polo

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Listopada 28, 2006, 22:34:44 »

m4riush Czyżby chodziło o ten film co pomykali na takich ładnych Enduro ??  tyle że nie pamietam czy to były 350 ale wiem że coś takiego na chyba właśnie discovery widziałem :D:P

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Listopada 28, 2006, 22:49:57 »

Przecież Mondo Enduro nawet dzisiaj było na Discovery Travel & Living (niestety nie mam tego programu) o 10:50 pod nazwą "Swobodni je¼d¼cy" osobiście również szukam tego filmu w całości do ściągnięcia.  <thumbup>

Pzdr

wskpan

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Marca 09, 2007, 08:47:46 »

polecam fajna bajka w klimacie.

http://www.film.gildia.pl/filmy/ghost_rider

j@wa

• Kudłaty durnowaty reperuje stare graty
  • Jawer Weteran
« Odpowiedź #24 dnia: Marca 12, 2007, 21:15:19 »

A mnie wlaśnie po obejrzeniu filmu "Prywatne ¦ledztwo" pare lat temu na kasecie VHS,tkneło na motor i tak mnie trzyma do dziś!
Jawa 638.0 '87r
Jawa 638.5 Velorex 562 '86r

I coś tam jeszcze.