Siema , nazywam się Michał i mam 18 lat , jestem z okolic wrocławia ( Dobroszyce) . Ogólnie jestem już doświadczonym motocyklistą jeżdżę od 5 lat . Zaczynając od skuterków do większych maszyn .
Dosiadam motocykli sportowych tzw. ścigacze .
Nie myślałem nawet nad zakupem jawki , ale pewnego słonecznego dnia zauważyłem ją . Stała pod drzewem , zniszczona bez duszy . 10 minutowa rozmowa z właścicielem i wracałem z nią na pace w busie .
Już w 1 oględzinach w domu okazało się że wkład będzie wiekszy niż myślałem , ale trudno .
Wiekszość żeczy zrobiłem zostało :
- nowy lakier
-siedzenie
-klosz lampy
- problemy ze sprzęgłem (bardzo ciężko chodzi )
Co do lekkiego tuningu , to założyłem japoński gaźnik dellorto 28 mm i 2 razy lepiej chodzi niż na seryjnym . (miałem chińska podróbę która sie nadaje tylko na złom .)
- Nowe tłoki podobno orginalne czeskie i lekko zmodyfikowana głowica .
Planuje wsadzić membranę z aprili rs 125 lub jakiegoś innego 2 sów + 2 wydechy z dyfuzorami też od aprili rs 125 (1 juz mam

)
Powinno to ożywić jawke i poprawić kulturę pracy .
http://www.youtube.com/watch?v=yNW4o4WPVO0Mały film jak wkreca sie na tym gaźniku . (nie patrzcie na ta pseudo-sportowa lampe , kupie klosz to jej nie będzie .)
Tera pytanie do was , Jaką uzyskaliście kompresje w cylindrach , lub jaka powinna być w dobrej jawie . Pozdr.