Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 19, 2026, 21:08:04
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Do dołu

Autor Wątek: "Wielki Zlot W Kazimierzu"  (Przeczytany 47291 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

SirP

• Gość
Odp: "Wielki Zlot W Kazimierzu"
« Odpowiedź #100 dnia: Kwietnia 09, 2007, 15:29:51 »

Ja chyba nie przyjadę, niestety mój motocykl ma 17 lat a jechał bym z zagłębia sam. W takim motocyklu może się wszystko popsuć od spalenia żarówki po awarię  pierścieni, wału itp, jak bym jechał w grupie z kimś to wtedy ra¼niej. Ale może jeszcze się zdecyduje. Pytałem czy ktoś jedzie z moich okolic ale nikt nie odpowiedział niestety może jednak ktoś się skusił z okolic katowic jechać? Noo i jak bym się pojawił to napewno na jedną noc :-) aha jedo mam pytanko, bo widzę że jakieś składki się szykują ale dalej nie ma konkretów, wydaje mi się że pomysł z tym żeby wszyscy byli organizatorami nie jest najlepszy, wystarczy spojżeć na polityków  460 i każdy ma inne zdanie obawiam się że może być podobnie, lepiej jak by był podział na organizatorów i gości jednak pracowali by wszyscy. 

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #101 dnia: Kwietnia 09, 2007, 15:33:45 »

ja tez jak narazie odpadam ( brak wałka zdawczego) prawdopodobnie kasę którą zbierałem na rejestracje  wydam na ponowny remont skrzyni biegów , jak podjadę to najwyżej yamaha.
pozdr
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

Xargo1

• Jawer Weteran
  • Budyñ śmierdzi...
« Odpowiedź #102 dnia: Kwietnia 09, 2007, 16:05:19 »

SirP - to że masz 17 letnie to nie wymówka bo rzadko kto ma młodszą maszynę od Ciebie :P . A gdyby nie to że nie mam jawci do koñca zarejestrowanej to pewnie też bym przyjechał

Wódz

• Gość
« Odpowiedź #103 dnia: Kwietnia 10, 2007, 01:18:46 »

Moja Jawa ma lat 18, już dorosła do wyjadów <lol>
Jakoś nie widzę opcji że miałbym nie pojechać, bo czekam na ten zlot od dawna, choć narazie Jawa nie je¼dzi...będe się starał żeby Jawą przyjechać, a jak tak nme zdąże to jakoś inaczej albo z kims :>

Brein

• Gość
« Odpowiedź #104 dnia: Kwietnia 10, 2007, 07:54:54 »

SirP ale "pitolisz" - moja jawa ma 19 lat i spokojnie daje radę: wczoraj blisko 200 km w bardzo niesprzyjających warunkach - tylko raz wystraszyła, ale obeszło się bez grzebania. Jak już Wodzu napisał wiek to nie wymówka. Zresztą Chłopie! ostatnio dostałem zdjęcia od motocyklistów z włoch - ci psychole jeżdżą na zloty maszynami z pierwszej wojny światowej i nie narzekają :)

mmzlot

• Gość
« Odpowiedź #105 dnia: Kwietnia 10, 2007, 09:22:05 »

Kolego SirP, ognośnie organizacji proponuję tak jak w Sejmie podejmowanie wszelkich decyzji na drodze głosowania  ;) Tylko pierw trzeba będzie też wybrać Marszałka Zlotu  :)

Ja mam jeszcze pytanie do wszystkich odnośnie dojazdu.
Jak wyglądaja procedury gdy komuś w połowie drogi rozsypie się coś poważnego (np. w skrzyni). Jest szansa wzięcia przez kolegów na hol?

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #106 dnia: Kwietnia 10, 2007, 09:34:26 »

Hej Bracie ja miałem tu taki mały plan, choć nie wiem jeszcze jak z organizacją.Można by było załatwić busa i kierowcę.Jechałby przed lub za nami i gdyby któraś Jawa się "skoñczyła", można by ją załadować i jechać dalej jeśli naprawa byłaby niemożliwa na miejscu.Tak każdy z Braci dotarłby na miejsce a tam już w licznym gronie remonty wszelkie są czystą rozkoszą.Tyle że to każda grupa musiała by mieć takiego buzika  :[ hmmm

mmzlot

• Gość
« Odpowiedź #107 dnia: Kwietnia 10, 2007, 09:43:10 »

4 busy na wschód, zachód, północ i południe, albo pośrednie azymuty :).
Gorzej jak na pace zacznie brakować miejsca  :D.

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #108 dnia: Kwietnia 10, 2007, 09:45:38 »

HEHEHE Bracie więcej optymizmu i wiary w Nasze Kochane Sprzęty.A do busa zawsze można przyczepić jeszcze kilka linek :)

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #109 dnia: Kwietnia 10, 2007, 10:08:10 »

SirP moja CZ ma ćwierć wieku (25lat), wiek nie ma tu nic do rzeczy jak ktoś wie na czym jedzie i sam maszynę robił to nie ma problemu. Nie ma sensu wyznaczać kogoś na organizatora i w razie co zwalać wszystko na jedną osobę, każdy kto pojawi się na zlocie odpowiada za siebie i jest organizatorem (to tylko moje zdanie). Motocykl chyba nie może holować innego pojazdu (chociaż mój wujek kiedyś holował malucha Jawą TS przez 10km :) ). W razie awarii motocykl można zostawić u kogoś z pobliskich wiosek (trzeba poszukać kogoś kto wzbudza zaufanie ;) ) i zabrać się z kimś jako plecaczek, a potem po motocykl przyjechać autem z przyczepką.

pzdr

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #110 dnia: Kwietnia 10, 2007, 11:22:49 »

W razie awarii motocykl można zostawić u kogoś z pobliskich wiosek (trzeba poszukać kogoś kto wzbudza zaufanie ;) ) i zabrać się z kimś jako plecaczek, a potem po motocykl przyjechać autem z przyczepką.

A jak nie przyczepka to holowanie w powrotną stronę... Najgorzej bedzie jak kilka sprzetów odpadnie po drodze. A na Zlot przyjedzie 6 osób na jednym motocyklu  ;)
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Brein

• Gość
« Odpowiedź #111 dnia: Kwietnia 10, 2007, 12:17:02 »

Macie problemy... ;) Jak Saint na Aprilowisko jechał z Yamamoto (Oświęcim, Kraków do Bobrzy obok Kielc) - to ani wyjście szprych z tylniego koła Janka Yamy im nie przeszkodziło, ani utrata korka wlewu oleju w Jawencji Sainta na której obaj jechali (po odstawieniu janka)... dojechali, a raczej dopchali na miejsce bo filt im po drodze zalało i ostatni kawałek już manualnie trzeba było motocykl napędzać... ani chłod, ani ulewa, ani problemy ich nie zatrzymały

... a tu tylko słyszę tego się boję, tamtego... a gdzie polska ułañska fantazja? - zresztą spytaj Naczelnego czy się bał jak w pizdu pojechał na cześce.

Co do formy organizacji... nie rozumiem problemu... chyba, ze kolega pierwszy raz na zlot się szykuje: trzy opcje: albo zrzuta i ktoś kołuje wszystko i Ci co zapłacili przyjeżdżają na gotowe (z flaszkami w plecaku), albo przyjeżdżają przywożąc kasę na prowiant i prowiant (głownie płynny), albo zjazd na miejsce wspólna pula kasy i jazda po mięcho na grilla i zaopatrzenie promilowe.
Pełny spontan - tak jest najlepiej - jak człowiek siedzi przez całe dnie w pracy to ma ochote coś bardziej "szalonego" zrobić żeby odpocząć.

Tak wogule to wydaje mi się, ze jak coś się stanie - coś komuś siądzie to wystarczy tel do kolegów i pomoc ruszy w drogę... może się mylę - ale ja jestem do tego przyzwyczajony... i mnie się zdarzyło, że w nocy dzwoniłem do przyjaciół o pomoc i ja ruszałem o pierwszej w nocy kiedy ktoś się rozkraczył w pobliżu... taki klimat - takie zasady.

Wódz

• Gość
« Odpowiedź #112 dnia: Kwietnia 10, 2007, 12:18:56 »

Panowie Panowie o czym tu mowa...CZ NaczelnegoFilozofa ma lat 24, na Krym się doturlała z tego co nam wiadomo wcale ładnie <worship>
Czy ktoś ma dalej na Zlot?
P.S. Chyba że ktoś nie zdążył przygotować dobrze motocykla, no i zarezykuje :>

Wódz

• Gość
« Odpowiedź #113 dnia: Kwietnia 10, 2007, 12:21:46 »

Panowie Panowie o czym tu mowa...CZ NaczelnegoFilozofa ma lat 24, na Krym się doturlała z tego co nam wiadomo wcale ładnie <worship>
Czy ktoś ma dalej na Zlot?
P.S. Chyba że ktoś nie zdążył przygotować dobrze motocykla, no i zarezykuje :>
P.S.2-Brein zgadzam się z Tobą , miejmy troche tej ułañskiej fantazji <punk>

Wódz

• Gość
« Odpowiedź #114 dnia: Kwietnia 10, 2007, 12:39:37 »

Ja w zeszłym tygodniu holowałem Jawę 33 letnią Skodą :>, raz leżałem :-/
...w Jawie brak prądu, ciemno się zrobiło, co prawda 3 km,ale większość drogą międzynarodową <mur>

Jerry

• Jawer Weteran
« Odpowiedź #115 dnia: Kwietnia 10, 2007, 14:30:08 »

Koledzy problemów szukacie.

Co do organizacji to niech każdy czuje się odpowiedzialny, co do zapasów to przecież każdy może kupić na miejscu to na co ma ochotę (nie będę taszczył prowiantu przez 450km - po to mamy ten XXI wiek żeby sklepy były - można zrobić nawet grupowy wyjazd do super/hiper marketu) a wiadomo jeden lubi ogórki drugi.....

Mam takiego pomysła żeby jedna osoba która będzie (w miarę wcześnie) na terenie zlotu podała nr telefonu i zbierała info z tras którymi będą zmierzać Ci co dalej mają. Jak ktoś wyjeżdża śle sms ile osób/motocykli trasa-tak mniej wiecej. Jak sie coś komus  zepsuje to daje znać takiej osobie i ta osoba może np dać znać kolegom którzy mają najbliżej i zawsze się coś poradzi. Bąd¼my optymistami.

Pozdrawiam
JAWA TS 350 89r
BMW K 1200 GT 03r

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #116 dnia: Kwietnia 10, 2007, 14:59:54 »

Polać Mu, dobrze mówi   <beer>
Już chyba nawet wiem kto mógłby być tą osobą  - AndrewS... ?? :>

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #117 dnia: Kwietnia 10, 2007, 16:05:40 »

[quote ]
P.S.2-Brein zgadzam się z Tobą , miejmy troche tej ułañskiej fantazji [/quote]

Fantazja fantazją. Odrobina rozsądku nie zaszkodzi.  <cheers>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Brein

• Gość
« Odpowiedź #118 dnia: Kwietnia 10, 2007, 17:27:50 »

Naczelny - to ma być fantazja w rozsądku, a nie czysta, goła, rozebrana ;)

SirP

• Gość
« Odpowiedź #119 dnia: Kwietnia 12, 2007, 20:54:11 »

No spoko spoko może wasze sprzęty mają więcje  niż mój ale najwidoczniej są w lepszym stanie bo ja ostatnio zrobiłem swoją jawe i pierwszego dnia wszystko ekstra a drugiego dnia wyjechałem, zrobiłem 2km i zaczeła przerywać aż wkoñcu zgasła, trzeciego dnia to samo zrobiłem może 10km i kaput, postałem trochę na poboczu i zawróciłem do domu. Byłem może kilka kilometrów od domu ale na samą myśl o kombinowaniu transportu czy pchaniu to mi się niedobrze robi a co dopiero jak stanie 200km od domu i jeszcze sam będę jechać? Jawa jest zbyt niprzewidywalna i nie mogę polegać na swojej chociaż skladałem wszystko przez zimę bardzo dokładnie, teraz już nie mam sił poraz setny grzebać, kupię poprostu motocykl przy którym nic nie będę musiał robić :-)

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #120 dnia: Kwietnia 12, 2007, 21:18:15 »

Jawa jest zbyt niprzewidywalna i nie mogę polegać na swojej

Jakby była ¼le złożona to by nie je¼dziła. Jak jest dobrze złożona to trzeba wyregulować. Dobra regulacja to podstawa...
Naczelny Filozof

Tomek

• Gość
« Odpowiedź #121 dnia: Kwietnia 12, 2007, 22:16:47 »

Oj widzę, że ktoś tu się łamie  <hammer> SirP napisz skąd jesteś tak mniej więcej, zaraz się zmota jakąś małą inkwizycję  :> Chętnie bym podjechał (pewnie Kronobel też) do Ciebie jakbyś mieszkał gdzieś niezbyt daleko i poradziło by się coś na Twojego sprzęta  <thumbup> Co dwie/trzy głowy to nie jedna  ;]

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #122 dnia: Kwietnia 14, 2007, 09:54:38 »

O tak Bracie.Powinniśmy stworzyć taką Jawerską Jednostkę z Wolenej Strefy.Goście w czarnych płaszczach z kapturami z wydziaranym kompletem kluczy i logo Jawy na czole.Będziemy wpadać nocą i wbrew woli właścicieli naprawiać ich Jawy :) A jak to nie pomoże to stosując łamanie kołem i inne fajnoiści będziemy nawracać niewiernych :)  <evil>

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #123 dnia: Kwietnia 15, 2007, 10:47:17 »

ktos sie moze wybiera rowniez na zlot MZ? " "III Ogólnopolskie Spotkanie Właścicieli i Sympatyków Motocykli MZ" odbędzie się
w weekend od 11 do 13 maja (11-13.V.2007) w Nieborowie w pobliżu £owicza "
tez 2 suwy w koncu. a o wspolnych wyjzdach mozna by pogadac.

wskpan

• Gość
« Odpowiedź #124 dnia: Kwietnia 15, 2007, 22:47:20 »

co do rozpoczęcia spodkania. to na pierwszej stronie tego wątku można zauważyć że bazę robimy w Piotrawinie. 
więce trzeba się umówić czy spotykamy się w kaziku na jakimś znanym miejscu o konkretnej godzinie i z tamtąd całą watachą do bazy czy odrazu każdy swoimi drogami do bazy???

to chyba ważne co by się w tym nie pogubić, mamy dwa tygodnie wsumie jeszcze
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 8   Do góry