Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 19, 2026, 20:12:55
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Do dołu

Autor Wątek: "Wielki Zlot W Kazimierzu"  (Przeczytany 47265 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Rozztocz

• vice President JAWA-ČEZET KLUB POLSKA
  • Administrator
  • Smoczyciel
Odp: "Wielki Zlot W Kazimierzu"
« Odpowiedź #75 dnia: Kwietnia 01, 2007, 23:19:21 »

No Andrews już się baliśmy czemu sie nie odzywasz...
Myślę że co do daty to ustalamy jeden weekend a w razie co przesuwamy na następny...
Ale bąd¼my dobrej myśli...
Kilka Jaw, Čezetek i Velorex 562 :)
www.facebook.com/motorozzy

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #76 dnia: Kwietnia 03, 2007, 19:39:47 »

AndrewS drzewo chcesz kupować? A tam gdzie będziemy nie ma jakiś krzaczków do podziabania? Myślę jako że, się nie znamy wszyscy warto ustalić pewną rzecz mianowicie organizatorów zlotu... organizatorami zlotu są wszyscy ci, którzy na zlocie się pojawią , więc żeby nie było marudzenia, że czegoś nie ma, jak coś chcesz bierzesz ze sobą i już. Ja osobiście jakąś dziabaczkę ze sobą zabiorę, chyba, że tam gdzie jedziemy nie ma czego dziabać, wtedy AndewS jeśli nie sprawia Ci to problemów drzewo możesz załatwić, oczywiście wszyscy się na nie złożą. Ja widziałem to tak, że zajeżdżamy na miejsce zlotu, wstępne zapoznanko i rura w poszukiwanie opału (wspólna praca jednoczy ;) ). Potem ognicho, bro itd. itp. oczywiście Panowie (może i Panie) pełna kulturka, ale tego chyba nie muszę pisać. Jest to zlot 3dniowy więc, jeśli AnrewS załatwi drzewo kto będzie pilnował jak pojedziemy na przejażdżkę? Dlatego rozwiązanie z zaopatrzeniem się w opał z pobliskich zarośli, uważam za mniej kłopotliwe i budujące ;) Zlot już niedługo więc jeśli ktoś ma jakieś pomysły, albo postulaty nie pisze.

pzdr

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 03, 2007, 19:46:54 »

jestem za szukaniem opalu na wlasną reke. Bede mial ze soba nawet siekiere :)
dokladnie taka http://www.allegro.pl/item182350874_fiskars_siekiera_turystyczna_500_f_vat_nowa_.html

pozdr
ps ktos sie moze interesuje survivalem (sztuka przetrwania) na tym forum procz mnie?

AndrewS

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 638-0 88r
« Odpowiedź #79 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:13:09 »

sa tam przy wisle jakies krzole, ale czy da sie cos tam wybrac to musze sprawdzic, w sobote pojade pewnie tam na swieta to dokladnie zlustruje teren, moj wujo ma sad wiec po cieciu sadu zostaje sporo patykow jak bedzie trzeba to przywioze przyczepa,  mam nadzieje ze nie rozdrobinili ich maszyna, oczywiscie zeby tam nie lezalo to moge przywiezc drugi transport w sobote

nerlst ty z radomia mozesz kierowac sie do iłzy, a potem do lipska i dalej na prom do solca, wtedy do solca w lini prostej masz okolo 50 km, po przeplynieciu wisly to juz rzut beretem, jak ci sie bedzie nudzic w swieta to mozesz wpasc w niedziele 8-mego, ja wtedy tam bede, wyjade po ciebie pod prom tylko kurde musze sie zorientowac czy w niedziele chodzi prom

aha zapomnialem do kiedy czekamy z ankieta ??
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2007, 20:17:51 wysłana przez AndrewS »
Pozdrawiam Andrzej
Jawa 350 638-0 88 r.
FSO 125p 1.4 16V MPI 89 r.
Rover 800 99 r.

nestor.mariusz

• Jawer Weteran
  • TS 350 CZ 350 (żony)
« Odpowiedź #80 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:13:47 »

co maja znaczyc te losowe linki? jestes powiazany z ktoryms z nich???

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #81 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:21:54 »

jestes powiazany z ktoryms z nich??? <no>
Obserwuję, planuję zastanawiam się.
Takie tam hobby (survival). <punk>
ps.
linki tak na wszelki wypadek (gdyby ktoś nie znał tematu)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2007, 20:23:27 wysłana przez Krzysztof Rudnicki »

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #82 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:28:26 »

W święta nie dam rady, ale tak czy inaczej wpadnę tam przed zlotem, muszę CZ obudzić w następnym tygodniu. Jak wszystko odpalę to się zgadamy i przyjadę, będę jechał z Radomia do Puław, z Puław do miejsca docelowego.

pzdr

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #83 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:29:30 »

Jest to zlot 3dniowy więc, jeśli AnrewS załatwi drzewo kto będzie pilnował jak pojedziemy na przejażdżkę? Dlatego rozwiązanie z zaopatrzeniem się w opał z pobliskich zarośli, uważam za mniej kłopotliwe i budujące ;)

3 dni? To było coś takiego ustalane??? Co my tam bedziemy robić?  <lol>

Co do opału. Jak byłem na I OgólnoPolskim Zlocie Suzuki Swift to opał zbieraliśmy po krzakach. Aż po kilku godzinach nie było co zbierać  <lol> Kumpel po pijaku łamał krzewy.   <lol> Trzeba go było szukać i ratować  <lol>
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:31:59 »

nerlst ty z radomia mozesz kierowac sie do iłzy, a potem do lipska i dalej na prom do solca,

Ja chce płynąć promem! Może jakiś puntk Zlotu?
Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:34:34 »

Nie było pisane, że 3dniowy? Chyba było, zresztą to sie zobaczy w praniu ;)

pzdr

AndrewS

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 638-0 88r
« Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:36:33 »

to mamy troche problem, bo jawe mam wlasnie tam na wsi nie w pulawach, do tego pracuje na zmiany i niektore weeckeny ze tak powiem mam skopane

jak to nie bylo ustalane przeciez w ankiecie sa trzy numerki :)
jak to co bedziemy robic
kazimierz, naleczow, janowiec pare miejsc trzeba odwiedzic :-)
Pozdrawiam Andrzej
Jawa 350 638-0 88 r.
Rover 800 99 r.

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:40:24 »

Jestem na razie bezrobotny, dlatego remont tak się przedłuża, czas jest, ale kasy brak, więc nie musi być weekend, CZ będzie je¼dzić to się zgadamy, możesz już być na miejscu, gdzieś się zgadamy i jakoś Cię znajdę ;)

pzdr

M£ODY

• Jawer
  • WSK 125. JAWka 50
« Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 03, 2007, 20:50:05 »

Fajnie ze AndrewS sie pojawil.zgdadzam sie z nerlst'em ze organizatorami sa wszyscy uczestnicy,a co za tym idzie wszelkie koszty pokrywamy wszyscy.Ankiete konczymy (wg mnie) ok 15 kwietnia, najpozniej do 20 kwietnia,kwestia dogadania sie,sama ankieta da nam obraz ilu mniej wiecej uczestnikow bedzie i kiedy pasuje im najbardziej.Na pogode nie mamy wplywu,ale moze powodzi nie bedzie,sniegu(mam nadzieje) tez juz nie bedzie. co do wypowiedzi NaczelnegoF  faktycznie nie bedziemy tam 3 dni,bo zajedziemy pewnie w piatek po poludniu,zakwaterowanie itp itd  <beer> sobota w kazimierzu i okolicach,a w niedziele przed poludniem kazdy bedzie spadal na chate.Nie ma co sie spodziewac jaKICH kolwiek luxusow,ale przeciez nie o to chodzi.chodzi o sam fakt spotkania i atmosfere spotkania,ktora bedziemy sami musieli stworzyc to najwazniejsze. <punk>

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 03, 2007, 21:01:50 »

myślę ze 20kwiecien to jest najlepsza data zakoñczenia ankiety, najciekawsze jest to ilu nas naprawdę będzie, ilu sie odważy bo jak wiadomo jawa jest jak kobieta czyli zmienna :P i chyba za ta ja kochamy (bynajmniej ja) ;)
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #90 dnia: Kwietnia 03, 2007, 21:09:30 »

No przecież o takie 3dni właśnie chodzi, w piątek zjazd, zapoznanie, kiełbaski, bro (z umiarem, co by następny dzieñ w siodle spędzić) w sobotę "postraszymy" po okolicach (nie mogę się doczekać jazdy w grupie), wieczorem kiełbaski, bro (również z umiarem), w niedzielę sprzątamy po sobie i do domu. Może zabiorę ze sobą spinning, nad Wisłą może się przydać :P wędkuje ktoś? ;)

pzdr

gustaw

• Jawa 354/03 + velorex 561
  • Global Moderator
    • moja stronka
« Odpowiedź #91 dnia: Kwietnia 03, 2007, 21:13:55 »

ja wedkuje na sprezyne moze znowu uda mi sie wyjac suma 10 kg to bysmy uczte zrobili :>
Jawa 354/03 + velorex 561, jawa 354/06 , komar 2, Cz 350 6v

M£ODY

• Jawer
  • WSK 125. JAWka 50
« Odpowiedź #92 dnia: Kwietnia 03, 2007, 21:14:58 »

to ma byc wyjatkowy zlot,bo wkoncu przyjada na niego wyjatkowi ludzie,mysle ze z 10 osob bedzie na pewno,ale prokowal nie bede i moze jeszcze bede milo zaskoczony liczba uczestnikow.

ps.nerlst chetnie bym zwiedzil troszke okolicy "z buta" i polazil po brzegach,nio i oczywiscie ciekawi mnie wedkarstwo wiec bede sie bacznie przygladal jak bedziesz wieloryby wyciagal ale to juz na miejscuu sie dogadamy i zobaczymy co i jak <cheers> (od razu mowie jestem zupelnym amatorem)
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2007, 21:17:05 wysłana przez M£ODY »

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #93 dnia: Kwietnia 03, 2007, 21:17:15 »

Baaa :>
Wisła+ spinning=BOLEÑ (jak się pofarci) <punk>

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #94 dnia: Kwietnia 03, 2007, 21:44:13 »

Naczelny martwisz się, że nie będzie co robić? Zawsze coś się zmajstruje, tak jak mówię, każdy jest organizatorem zlotu, można sie pobawić w jakieś konkurencje (powolna jazda, jazda pod poprzeczką itp.) do tego nie trzeba sprzętu, tylko chęci. Dodam jeszcze, chociaż chyba nie muszę, jeśli ktoś ma Jawę/CZ w remoncie to autkiem lub innym jednośladem może przyjechać. Gustaw dobry pomysł z gruntu, dzynek na szczytówkę i tylko czekać, jak będzie ciepła noc może się coś przyczepić. Krzysztof te cholery tylko chlapią co chwilę, ale oszukać bolenia nie jest łatwo, popróbować można. Młody też jestem amatorem (kartę mam), nie ważne ile będzie osób, chociaż wiadomo czym więcej tym lepiej ;)

pzdr
« Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2007, 21:46:56 wysłana przez nerlst »

ekeler

• Gość
« Odpowiedź #95 dnia: Kwietnia 03, 2007, 21:47:26 »

Mam zaliczonego 74cm, 4kg, okolice Nowego Korczyna, zeszły rok, maj <punk>

Rozztocz

• Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #96 dnia: Kwietnia 03, 2007, 23:17:21 »

Naczelny nie martw się napewno będzie co robić przez te trzy dni...
AndrewS widzę zna okolice a ja zawsze chciałem zwiedzić Kazimierz i Nałęczów...
Możemy nawet popływać promem...
Co do organizacji dobrze nerlst napisał wszyscy jesteśmy organizorami...  <cheers>

Co do tego ilu nas przyjedzie i na jakim sprzęcie (zakładam możliwość przyjechania innym jednośladem lub też autem jeśli ktoś ma ochotę a na przykład robi remont).
Proponowałbym aby po ustaleniu terminu każdy kto na bank przyjedzie wysłał maila (mogę się tego podjąć i takowe odbierać) w ile osób przyjedzie oraz jakim dokładnie sprzętem... Co wy na to?

wskpan

• Gość
« Odpowiedź #97 dnia: Kwietnia 04, 2007, 00:00:07 »

tak dobry pomysł i do tego kup sobie jeszcze kask ORMO  <lol>

ja jestem jednak za tym żeby inny pojazd to w ostateczności i w wyjątkowej sytułacji , bo najważniejsze tam będą jawy i cezety :>

Rozztocz

• Administrator
  • Smoczyciel
« Odpowiedź #98 dnia: Kwietnia 04, 2007, 08:54:19 »

tak dobry pomysł i do tego kup sobie jeszcze kask ORMO  <lol>

ja jestem jednak za tym żeby inny pojazd to w ostateczności i w wyjątkowej sytułacji , bo najważniejsze tam będą jawy i cezety :>

Nie no przede wszystkim Jawy i Cezety a inne pojazdy to tylko w ostateczności <punk>

AndrewS

• Jawer Weteran
  • Jawa 350 638-0 88r
« Odpowiedź #99 dnia: Kwietnia 09, 2007, 00:17:51 »

Witam ponownie

dzis zwiedzilem teren, na upartego z siekierkami lub nawet bez, da sie cos przytaszczyc do spalenia, dowiedzialem sie tez, ze mam do dyspozycji cala przyczepe drzewa niedaleko na dzialce, drzewo jest dosc klujace, obejze je nastepnym razem, ewentulanie przywioze je na dol w ostatniej chwili
przy polnej drodze leza tez nadpalone patyki pozostale po obcieciu sadu mam nadzieje, ze do zlotu nikt ich nie ruszy
Pozdrawiam Andrzej
Jawa 350 638-0 88 r.
Rover 800 99 r.
Strony: 1 2 3 [4] 5 6 ... 8   Do góry