Baza wiedzy i modyfikacji > Baza wiedzy
Schematy Instalacji Elektrycznych Jawa i CZ + uproszczone schematy
BoNes:
Witam.
Jak w temacie, Schematy Instalacji Elektrycznych motocykli Jawa i CZ.
Na dole znajdują się uproszczone, "gołe" schematy przedstawiające tylko układ zapłonowy i ładowania.
Kolory na schemacie odpowiadają fabrycznym kolorom kabli. Jeśli nie odpowiadają, to masz problem.
Edit: Blenders
Wrzucam najpopularniejsze schematy w pierwszy post, poprawiłem też lekko moje schematy ( Błąd na oryginalnych schematach, który znalazł Jacek64).
Dotyczy schematów 472.5 i 487 źle oznaczone kolory i narysowane kable przy przełączniku kierunkowskazów już poprawione :)
Przy okazji posprzątałem tu trochę 8).
Schematy w załącznikach w kolejności przedstawionej poniżej.
CZ 350 typ 472.6 12V - zrobiony przez Xargo1
CZ 350 typ 472.5 6V - Blenders
CZ 350 typ 472.4 6V - Blenders
CZ 175 typ 487 6V - Blenders
CZ 175 typ 477 6V - Mechanik350
Jawa 350 typ 638 12V
Jawa 350 typ 634.7 6V - Blenders
Dodaje uproszczone schematy: Tylko zapłon i ładowanie
Cz 472.5 6V
Cz 472.6 12V
Jawa 634.7 6V
Jawa 638 12V
Cz 487 6V
Kanter:
Bonesa już tutaj nie ma ktoś się zajmie tym działem ?
Link do forum Breina gdzie są skany instalacji rożnych modeli Jawy (MOTOMYSZOR)
http://www.breinride.home.pl/moto/wws/index/schematyelektJAWA.htm
marcin1990:
już załapałem o co chodzi z mym gaźnikiem :) w rekompensacie ( może i to macie ) podżucam drobny schemacik, pamiętajcie otwierając go microsoft word powiększcie dwukrotnie, bo na instalacji lampy przedniej można sie pomylić.
Przerobiłem na Pdf //Blenders
Blenders:
Z nudów pokolorowałem schemat 472,4 niestety nie posiadam tego motocykla więc jak ktoś ma to niech posprawdza i naniesie ewentualne poprawki.
Edit:
Pokolorowałem inny wariant instalacji 472.4
mechanik350:
Jako, że obecnie naprawiam instalację od ČZ 175 typ 477. Postanowiłem pokolorować i udostępnić schemat od tegoż wehikułu.
Oraz zeskanowałem fragment katalogu części , omawiający długość oraz przekrój kabli.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej