Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 22, 2026, 04:00:14
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: przeróbki  (Przeczytany 6102 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

jawa634

• Gość
przeróbki
« dnia: Czerwca 26, 2006, 19:20:43 »

panowie czy ktoś z was ma może zdięcia jaw po jakichś przeróbkach wizualnych z których można by zaczerpnąć pomysły do tuningu?
Pozdro.

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
Odp: przeróbki
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 26, 2006, 21:51:11 »

no pewnie wejdz do działu humor tam znajdziesz duzo pomysłów, a tak szczerze to pomyśl nad czymś sam zeby twój motocykl nie był jawa po wiejskim (nie obrażając wsi) tuningu <mur>, lecz orginalny sprzet...
http://mienki1987.blogspot.com/

Johnny

• Jawer Weteran
  • JAWA TS350 '90 WSK 125 M06B3 '77
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwca 26, 2006, 22:21:48 »

Obadaj zawartość  tego linku:
http://www.projectjawa.com/index.php

warto zobaczyć jak się bawią nni:D

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwca 26, 2006, 22:55:05 »

ludziska kochane blagam ....
nie uzywajcie slowa "tuning" w stosunku do motocykli  bo to nawet zle brzmi " motocykl po tuningu"  <no> niech juz beda przerobki wizualne ale prosze nie tuning mnie tuning to sie osobiscie jakos kojarzy z maluchem i doczepionym do niego parapetem z lachy w roli spojlera

motocyklowy odpowiednik tuningu to customing  <punk>

Mienki  nie widziales przypadkiem w niedziele niebieskiej jawy w swoich okolicach - bo sie tam sporo krecilem  <cheers>
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

Brein

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwca 28, 2006, 08:23:52 »

zerknij na moją stronkę do galerii dział custom - jest tam kilka naprawdę ładnych motocykli :)

Pozdrawiam

veronx

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Lipca 01, 2006, 12:12:04 »

jestem w szoku niektóre na streety są super zrobione! taka jawa mi sie marzy i nadal chodzi mi po głowie ten wydech 2w1  :)

Faza

• Gość
« Odpowiedź #7 dnia: Lipca 01, 2006, 13:21:38 »

Ja mam wydech 2w1 i nie narzekam  <punk>

Możej

• Gość
« Odpowiedź #8 dnia: Lipca 01, 2006, 17:05:47 »

ehh widze że nie tylko mi chodzi po głowie wydech 2w1 :P to z deczka profanacja dla zjawy ale... słyszałem jeden egzemplarz z takim wydechem... boosko :D

veronx

• Gość
« Odpowiedź #9 dnia: Lipca 01, 2006, 21:49:10 »

dokładnie tak jak mówisz Możej :) profanacja ale ten d¼więk... , FAZA mam prosbe jak mozesz przeslij mi na mejla opis jak masz zrobiony ten wydech jak sie on sprawuje itd , ok ? e-mail : veronx@wp.pl

Mienki

• Jawer Weteran
  • Jawa Tramp
« Odpowiedź #10 dnia: Lipca 01, 2006, 22:12:15 »

no niestety Pawel nie widziałem zadnej jawy... kurde a szkoda....  <crybaby>
http://mienki1987.blogspot.com/

Faza

• Gość
« Odpowiedź #11 dnia: Lipca 01, 2006, 23:30:25 »

dokładnie tak jak mówisz Możej :) profanacja ale ten d¼więk... , FAZA mam prosbe jak mozesz przeslij mi na mejla opis jak masz zrobiony ten wydech jak sie on sprawuje itd , ok ? e-mail : veronx@wp.pl

Veronx co tu dużo pisać musisz poprostu połączyć kolanka i wypuścić z nich jedno kolanko do wydechu i ustawić go na odpowiedniej wysokości(kwestia gustu) U mnie połączenie kolanek było prostsze bo jak kupiłem moto były już odpowiednio pocięte. Jeśli chodzi o osiągi to niewiem czy moc wzrosła czy spadła, bo odkąd mam ten sprzęt zawsze był tam wydech 2w1  <punk> Powiem krótko CZ nie brakuje mocy z takim wydechem. Co do d¼więku to chodzi nawet cicho, bo nie jest to tłumik przelotowy, ale jednak REMUS  <punk>

Możej

• Gość
« Odpowiedź #12 dnia: Lipca 02, 2006, 00:23:38 »

ja niestety moge chyba tylko pomarzyć o takim wydechu... nie mam spawarki :( a oddać to komuś do zrobienia to chyba za wysokie koszta...

M@rcin

• Gość
« Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 26, 2006, 17:29:06 »

Witam hehe wzielo mnie ostatnio cos na ten tlumik 2w1 wiec mam mała prosbe czy ktos moze posiada zdjecia pospawanych kolanek etc? jesli tak to bardzo bym Prosil o wyslanie mi ich na adres burza20ms@wp.pl z gory dziekuje

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 26, 2006, 22:30:44 »

koledzy!! caly urok jawy w tych dwoch wydechach, ja osobiscie nie zmienie tego nigdy.Sam mam jawe troche przerobiona na styl "cafe racer" i w niedlugiej przyszlosci mam zamiar dokonac dalej posunietych modyfikacji. Szczerze mowiac to nie widzialem nigdy na zywo wydechu 2w1 wiec nie wiem jak sie to prezentuje, wiem tylko ze cecha charakterystyczna jawy sa te dwa wydechy.
pozdrawiam zwolennikow 2w1 ;)

wysoki33

• Gość
« Odpowiedź #15 dnia: Grudnia 26, 2006, 22:47:39 »

2w4 .... hmm cos na stary styl. ja akurat jestem milosnikiem motockli klasycznych, wiec dla mnie bomba :D

nerlst

• Gość
« Odpowiedź #16 dnia: Grudnia 26, 2006, 22:56:28 »

Układ wydechowy w Jawie jest dopasowany do tego silnika i jakiekolwiek przeróbki (chyba, że przeróbki dokonane po odpowiednich obliczeniach) ¼le wpłyną na sprawność tego silnika, więc nie wiem, po co cokolwiek tam przerabiać… dla mnie podchodzi to pod agrotuning, tak samo jak spoilery w kaszlaku…

pzdr

tochu

• Gość
« Odpowiedź #17 dnia: Grudnia 27, 2006, 19:51:25 »

Tylko tym się nie inspiruj przy tworzeniu:http://moto.allegro.pl/item153126869_jawa_ts_350_przerobiona.html

Brein

• Gość
« Odpowiedź #18 dnia: Grudnia 27, 2006, 20:01:57 »

Oj Tochu, tochu nic wyobra¼ni nie masz.... trochę papieru sciernego, przypalić palnikiem tu i tam i pierdyknąc gdzieniegdzie czarnym matem i pasta do butów i będzie zajebisty ratbike! nie mówiąc już o tym, że ma od razu kratki na browar zamontowane ;)

<cheers>
« Ostatnia zmiana: Grudnia 27, 2006, 20:03:37 wysłana przez Brein »

szypowski1

• Gość
« Odpowiedź #19 dnia: Grudnia 27, 2006, 20:11:34 »

hee ja własnie jestem na etapie przerabiania jawy i zatrzymałem sie na tylnym wachaczy a mianowicie nie wiem jak go troszke rozgiac  bo kolo jest troszke grubsze niz w standardzie  a mam zamiar zamontowac tam chamulec tarczowy

jesli ktos jest w stanie to niech pomoze pozdrawiam

William

• Gość
« Odpowiedź #20 dnia: Grudnia 27, 2006, 21:43:04 »

Ja wczoraj przerobiłem tył w mojej Jawie.

Ponieważ owe moto kupiłem z czystym założeniem eksploatacji turystycznej, trzeba je do tego przystosować. W tym właśnie celu zamontowałem wczoraj tylny stelaż od MZ ETZ.

Jestem zadowolony z efektu. Pożegnałem się z plastikiem, osłaniającym siedzenie (który i tak mi się nie podobał). Została opuszczona tylna lampa i rejestracja, a cały tył motocykla robi wrażenie niższego i szerszego (z szerzej rozmieszczonymi wydechami). Do efektów wizualnych można też zaliczyć "wydłużenie" motocykla, które wynika z tego, że stelaż (ot dosyć masywny), nachodzi nad lampę i leci hen, hen (no może nie tak hen, hen), ale wystaje znacznym kawałkiem, za obrys motocykla.

Miałem dzisiaj poje¼dzić, to porobił bym fotek, ale mokro, zimno, pochmurno, a biometr też niezadowalający. Z tego, co widzę, moją niunię wyprowadzę z gniazda dopiero w przyszłym roku, bo nie zapowiada się na poprawę pogody...

M@rcin

• Gość
« Odpowiedź #21 dnia: Maja 15, 2007, 21:28:28 »

http://www.youtube.com/watch?v=Z-fWRuNpZXI&mode=related&search=
I oto wydech 2w1 brzmi niezle:)(To nie moj sprzet tak na wszelki wypadek:D

radziu90

• Gość
« Odpowiedź #22 dnia: Maja 16, 2007, 05:03:03 »

Ja nie jestem zwolennikiem 2w1 i nie podjął bym się takiej przeróbki - nie daj Bóg coś "nie pyknie" i z klasycznej Jawy wyjdzie obskurny i paskudny komarek...  :( Poza tym tak jak już ktoś wspominał - nie opłaca się grzebać przy silniku i jego elementach. Jawa jest dobra i tego nie potrzebuje! A wizualnych poprawek nigdy za mało...  :D

cypis.z

• Gość
« Odpowiedź #23 dnia: Maja 18, 2007, 10:17:43 »

Jakie macie tłumiki (od czego) po przeróbkach 2w1.

WhitePower

• Gość
« Odpowiedź #24 dnia: Maja 18, 2007, 15:38:49 »

wejdz sobie na strone gumpal, tam chlopak sam zrobil tlumik i zespawał kolanka w jeden, sam kiedys chcialem takie cos robic ale 2, teraz zrobilbym w 1 :P