Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 20, 2026, 12:07:19
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Nowoprzybyly ;)  (Przeczytany 6937 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Ciechu

• Gość
Odp: Nowoprzybyly ;)
« Odpowiedź #25 dnia: Lutego 28, 2010, 12:38:05 »

piaskowany silnik szybko  i łatwo się brudzi, było już o tym... szłyszałem, że lepiej wychodzi piaskowanie, ale piaskiem morskim, nie "kaleczy" aż tak bardzo metalu, a jeszcze lepsze jest szkiełkowanie.
 nad szkiełkowaniem to sam się zastanawiałem... pistolet i kulki szklane można kupić na allegro <yes> tylko potrzebna jest mocna sprężara :-/
Gdyby komuś nie chciało się zajrzeć do linku z wcześniejszego posta to dodam że granulat szklany to wcale nie są kulki. Przynajmniej to co sprzedają na allegro nijak kulek nie przypomina. Szkło jet zmielone i przypomina piasek. Granulki są ostre, nie mają obłych kształtów.

170pln to całkiem dobra cena. W Warszawie nie do pomyślenia. Dzwoniłem po kilku zakładach i nikt nie chciał ruszyć ramy taniej niż za 120pln. O podkładzie nie było mowy. 150pln musiałem zapłacić za piaskowanie samej karoserii wraz z wahaczem i pierdołami typu blachy mocujące tłumiki i tym podobne. Fakt że robota profesjonalna w porównaniu z dziadem, który zrobił ramę za 120pln jednak to wciąż słone ceny.

Strażak

• Cezeciarz -
  • Jawer Weteran
  • 472.6, 472.6, 472.5
    • PJ
Odp: Nowoprzybyly ;)
« Odpowiedź #26 dnia: Lutego 28, 2010, 13:58:29 »

flaszka to pojęcie względne . normalnie flaszka to około 20 zł a widziałem wódkę po 200 zł  :>
jestem ciekawy jak się będzie całość prezentować . powodzenia w pracach  ;)
    Status GG