Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 18:27:15
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: jak przywróci pojazd wycofany z ruchu..  (Przeczytany 2085 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

manius

• Gość
jak przywróci pojazd wycofany z ruchu..
« dnia: Października 09, 2008, 07:14:55 »

mam do was pytanko(na forum tego nie znalazlem)mam SHL M17 Gazele,i jest ona na stałe wycofana z ruchu,ale dowod rejestracyjny mam,czy jest mozliwosc przywrócenia jej do ruchu?i na jakiej zasadzie?bo rzecz w tym ze motor jest rozebrany bo nie mam kasy od razu na wszystko(kapitalka full)a chciałbym to załatwic poki wlasciciel jeszcze zyje a on chyba bedzie do tego potrzebny...

gringo

• Gość
Odp: jak przywróci pojazd wycofany z ruchu..
« Odpowiedź #1 dnia: Października 09, 2008, 08:34:11 »

myślę że przy pomocy rzeczoznawcy który wydałby zaświadczenie, że pojazd oryginalny itp... dla dobra motoryzacji i takie tam, jak zawsze kiedy np masz jakieś starsze moto w bdb stanie ale bez kwitów i to spokojnie przechodzi dostajesz nowy dowód zazwyczaj na zabytek / jeśli ma ponad 25 lat a z tego co wiem to ma:P / no i masz spokój w tym wypadku myślę też takie zagranie zda egzamin.

manius

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Października 09, 2008, 09:00:30 »

na zabytek to ja wiem,gazela rzadki motor,i zanim zrobie ja na ten zabytek(czytaj znajdz dobre ladne czesci)troche zejdzie,dlatego chcialem wpierw na biale,przeglad nie problem,tylko czy sie tak da bo na ten temat nic nie wiem;/

NaczelnyFilozof

• Jawer Weteran
  • Cezet 350 '83 NCC-1701-D USS Enterprise
    • www.e75.prv.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Października 09, 2008, 09:44:31 »

Napisz dokładnie co pisze w dowodzie i kiedy to nastąpiło.

Motocykle wyrejestrowane przed 1997r można rejestrować powrórnie (nawet jak mają ucięty róg dowodu). Ja tek rejestrowałem swoje CZ350. Ale motocykl musi być w całości aby dojechał na przegląd.

Naczelny Filozof
Cezet 350 '83 [z dwoniącym tłokiem] [bez kilku podkładek] [w kolorze Zielonego Trabanta]

Lejek

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Października 09, 2008, 17:02:07 »

Ja rejestrowałem swoją Jawę, i nawet opisałem to gdzieś na forum. Moja była wycofana z ruchu, po prostu wyrejestrowana. Problem pojawia się w momencie typu silnika. 2T czy 4T. Twoja maszyna to pewnie 2T więc problem jest następujący. Jeżeli Motor został wyrejestrowany z powodu kasacji, to nawet rzeczoznawca ci nie pomoże i nie zarejestrujesz. Ale jeśli został po prostu wyrejestrowany bo np właściciel nim nie je¼dził, to wystarczy tylko kwit, że nie ma zmian w numerach ramy. Może to zrobić diagnosta robiąc przegląd. Bo na przeglądzie też sprawdza numery. I wtedy normalnie jakbyś rejestrował auto z zagranicy, próbne rejestracje, potem normalne itd