Wolna Strefa Jawa - CZ

• Kwietnia 24, 2026, 16:00:26
  • Witamy, Gość
Zaloguj się lub zarejestruj.

Zaloguj się podając nazwę użytkownika, hasło i długość sesji
Szukanie zaawansowane  

Autor Wątek: Malowanie Jawy, bak itp  (Przeczytany 2122 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Kobylen

• Gość
Malowanie Jawy, bak itp
« dnia: Sierpnia 20, 2008, 11:56:43 »

Witam. ja z tym bakiem juz nie dojde do ładu. cieknie z niego strasznie ;/ ( a potem ze te jawy tak duzo palą :D )
zalepialem juz poxipolem i padlo na 2 dzien. zalipilem pastą aluminiową i trzymalo w sumie rok a teraz od nowa. myslalem zeby kupic nowy bak lecz czy z nim sie tez tak nie stanie?
mam pytanie bo po kupnie baku musze przemalowac bak blotnik przedni owiewke tylnia i schowki. ile mi na to lakieru pojdzie? malowac akrylem czy perłą? ile zaplace mniej wiecej za taki lakier plux bezbarwny i utwrdzacz ile mnei to razem wyniesie?

Kronobel

• Gość
Odp: Malowanie Jawy, bak itp
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 20, 2008, 12:14:39 »

Chyba ok 350 zł musisz dać za malowanko Bracie i to jest tanio.Ja też miałem ostatnio wyciek i zatamowałem go poxipolem.Zobaczymy ile u mnie wytrzyma.Zastanawiam się czy zbiornik z innej Maszyny by nie pasował.CZ, albo stara Jawa czy może MZ.Może nawet coś z jakiegoś dżapanisa.Tyle że jak ktoś chce mieć oryginalną Jawę to nie ma co cudować.

Kobylen

• Gość
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 20, 2008, 12:42:14 »

jaki inny bak  :D co ty  <lol> <lol> <lol> <lol> nie robmy wieś tuningu!!

a cod o malowania to za akryl daje sie mało za perłę tez szału nei ma ??
http://allegro.pl/item420780421_lakier_samochodowy_kazdy_kolor_made_in_france.html tego kupilem do charta jak jego malowalem i za malowanie baku i boczkow wyszlo mnie 25 a zostalo jeszcze 3/4 farby. fakt ot jest akryl ale tam perła ksoztuje 15zł za litr wiecej? aukcja ejst z mojej miejscowosci takze looz

czekam na posty od kogos kumatego?

moj bak nie wytrzymal poxipolu?;/ kupilem ten przezroczysty i chuja dał... musze pomyslec dalej:*:(

_Wujek samo Zło_

• Mistrz Zła...
  • Jawer Weteran
  • przekażcie mu że Belzebubik się o niego pytał....
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 20, 2008, 13:06:31 »

Wszelkie cuda na patyku pod wspolnym tytulem zaklejanie jest dobre... ale wibracje drgania i temperatura zrobią swoje. Ze zbiornikami to tylko spawanie wchodzi w gre więc nie ma co cudowac jeżeli i tak bedzie malowañsko.

Bak pasuje dośc dobrze z junaka :P
Koszt malowania ? No cóz "co seee Pan szanowny życzy". Powiem tyle są akryle i "akryle" są perłowe lakiery i "perły". Nie ma się co oszukiwać dobry lakier i cała chemia do tego musi kosztować. Inna sprawa to malowanie ( jak masz warunki isprzęt to samemu proponuje to robić) za robote myśle że 200zł to max co można dać, chemia to wydatek rzędu 150 -250 zł - zależnie od fantazji   
"Szukajcie, a znajdziecie. Proście, a będzie wam dane - Kiedyś prosiłem Boga o rower, po latach zrozumiałem, że Bóg nie działa w ten sposób. Ukradłem rower i prosiłem Boga o przebaczenie" ;)

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 20, 2008, 13:52:54 »

Przykro mi że nie jestem dość kumaty żeby zaspokoić twoje braki kolego.Pogadaj z lakiernikiem a nie ze swoimi kolegami z wieczorowej podstawówki to może zrozumiesz o co chodzi.I naucz się pisać po polsku bo ciężko cię zrozumieć.

Kobylen

• Gość
« Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 20, 2008, 14:07:45 »

dobra czlowieku nie o to chodzi by sie tutaj klocic bo i tak sobie nigdy w pysk nie damy <cheers>

po prostu dla mnie bak od mz w jawie to wyglada troche idiotycznie i to takie smieszne uciekanie od problemu. tematow w sumie o klejeniu bakow jest sporo ale zaden mi nei pomogl. malowac bak chce dlatego bo jak kupie nowy bak to nie bedzie pasowal z kolorem . a stary bak niestety caly czas dziurawy pomimo wszystkich patentow (troche bezsensu przemalowywac motocykl dla samej dziury w baku ale widze ze nie mam wyboru. )

u mnie akryl kosztuje 70zl/ litr. tak jak mowisz moze gowno. ale mam takie pytanie ile ml potrzeba na bak blotnik owiewke tylnia i schowki?
0,5l?
pozdroo

Kronobel

• Gość
« Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 20, 2008, 14:38:21 »

Cieszę się ze doszliśmy do porozumienia.Widzisz, pisząc swojego posta chciałem ci pomóc a nie sprowokować do określenia mnie mianem niekumatego...
A co do podanej ceny 350 zł to nasz kolega z forum J@wa jest lakiernikiem i kiedyś sam podliczył mi ile taka sprawa kosztuje.Gość jest moim zdaniem konkretnym profesjonalistą.Pięknie potrafi położyć lakierek i to nie byle jaki.
Uważam że to forum jest jednym z niewielu "miejsc" gdzie ludzie za sprawą pasji jaka ich łączy budują braterską i miłą atmosferę.Nie ma co jej psuć.Bąd¼my sobie Braćmi.Braćmi Jawerami.
Pozdro
 <cheers>
« Ostatnia zmiana: Sierpnia 20, 2008, 14:41:10 wysłana przez Kronobel »